مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

ایرنا نوشت: خبرگزاری فرانسه شامگاه شنبه طی خبری از تهران ، اظهارات رییس مجلس شورای اسلامی را درباره بیانیه مورد توافق ایران ، ترکیه و برزیل در زمینه امانت گذاری سوخت هسته ای بازتاب داد.

درگزارش خبرگزاری فرانسه آمده است : علی لاریجانی روز شنبه گفت چنانچه قدرت های جهانی حق غنی سازی اورانیوم توسط تهران را که در بیانیه مورد توافق ایران ، ترکیه و برزیل آمده است به رسمیت نشناسند ، ایران می تواند از انجام معامله صرف نظر کند.
لاریجانی افزود: مجلس از تمامیت و یکپارچگی بیانیه تهران درباره معاوضه سوخت هسته ای حمایت می کند و چنانچه قدرت های جهانی بخواهند ( مفاد یا بند های ) این بیانیه را به صورت مجزا ( بخش به بخش ) مورد بررسی قراردهند ، مجلس این شیوه را قبول نخواهد کرد.
رییس مجلس ایران بدون توضیح بیشتر، افزود: چنانچه قدرت های جهانی خواسته های جداگانه داشته باشند و درپی نیرنگ و فریب باشند، این اقدام آنها با بیانیه تهران مطابقت نخواهد داشت.
بنابر بیانیه مشترکی که در رسانه های ایران منتشر شد ، هفته گذشته با واسطه گری برزیل و ترکیه ، توافق شد نیمی از اورانیوم کمتر غنی شده ایران برای معاوضه با سوخت مورد نیاز رآکتور هسته ای تهران به ترکیه انتقال داده شود و درعین حال حق تهران برای غنی سازی اورانیوم با مقاصد صلح جویانه ( دراین بیانیه ) به رسمیت شناخته شد.

لاریجانی تاکید کرد این معامله چیزهایی ( مواردی ) برای پیشنهاد و ارایه به ما و طرف دیگر دارد و چارچوب عاقلانه ای برای مذاکرات است .
اظهارات لاریجانی پس از اینکه محمد رضا باهنر نیز هشدار داد چنانچه شورای امنیت سازمان ملل به دلیل فعالیت های غنی سازی اورانیوم تحریم های بیشتری را علیه جمهوری اسلامی تصویب و اعمال کند ، ایران از معامله سوخت بیرون خواهد رفت ، عنوان شد.

تهران تلاش برای دستیابی به سلاح های هسته ای را از طریق غنی سازی اورانیوم رد کرده و برحق خویش در غنی سازی اورانیوم با هدف تولید سوخت به عنوان یکی از امضا کنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای تاکید دارد.
روز سه شنبه ، ایالات متحده آمریکا پیش نویس قطعنامه ای پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل را منتشر کرد که درآن از سخت گیری ( ویا تحریم) علیه بانک های ایران ، کشتیرانی و خرید و فروش کالاهایی که می تواند به فعالیت های هسته ای مربوط باشد ، خواسته شده است.

بنابراعلام واشنگتن ، این پیش نویس توسط تمامی 5 عضو دارای حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل که اعضای دایمی این شورا هستند از جمله روسیه و چین مورد حمایت قرارگرفته است.
ایران روز دوشنبه رسما متن بیانیه یاد شده را تحویل آژانس بین المللی انرژی اتمی می دهد و اعلام کرده در انتظار دریافت جوابی سریع از سوی قدرت های جهانی است.
برزیل و ترکیه که از جمله 10 عضو غیر دایم شورای امنیت سازمان ملل هستند از قدرت های جهانی خواستند توافق شان با تهران را مورد ملاحظه قرارداده واز تلاش برای اعمال تحریم های بیشتر دست بردارند.

کد خبر 63496

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین