چهارشنبه هفته گذشته اروپا در شوک فرو رفت. از یک طرف بایرنمونیخ در جدالی یکطرفه در یک نیمه چهار گل از بارسلونا خورد و به شدت تحقیر شد. از سوی دیگر، در یک دربی اروپایی لیورپول در خانه با نتیجه شگفتانگیز 1-3 مغلوب چلسی شد.
با آنچه در دیدارهای رفت رقم خورد، پیشبینی صعود چلسی و بارسلونا به مرحله نیمه نهایی کار سختی نیست. در چند سال اخیر کمتر اتفاق افتاده که در مراحل پایانی لیگ قهرمانان اروپا بازیها یک طرفه از آب دربیاید، اما ظاهراً سرنوشت مسابقات امسال به طرز عجیبی با نتایج شگفتانگیز گره خورده است.
از بازی چلسی - لیورپول شروع میکنیم. دیداری که در سالهای اخیر بازی سنتی لیگ قهرمانان اروپا شده است. دو تیم آبی و قرمزپوش جزیره، در چهارسال اخیر به جز مصافهای داخلیشان در لیگ برتر، هر ساله در لیگ قهرمانان اروپا نیز مقابل هم صفآرایی کردهاند، در فصل 2005-2004 این لیورپول بود که در راه قهرمانی اروپاییش، چلسی را با تک گل لوئیس گارسیا در مجموع یک بر صفر مغلوب و حذف کرد. گلی بحثبرانگیز که هرگز معلوم نشد توپ به طور کامل از خط عبور کرده یا نه، یک سال بعد، قرعه این دو تیم را در مرحله گروهی مقابل هم قرار داد که هر دو بازی بدون گل به پایان رسید.
در فصل 2007-2006، اروپا در مرحله نیمهنهایی مسابقات شاهد مصاف نفسگیر دو تیم بود که هر دو بازی را تیم میزبان با یک گل برد و در ضربات پنالتی لیورپول 1-4 بر حریف لندنی غلبه کرد. بالاخره سال گذشته هم دیدار این دو تیم در نیمهنهایی تکرار شد که چلسی در مجموع 2-3 لیورپول را حذف کرد.
چلسی در بازی برگشت احتیاجی به حمله ندارد، چون اندوخته خوبی را در بازی رفت به دست آورده اما گاس هیدینک کسی نیست که تیمش را برای دفاع کردن به میدان بفرستد. هیدینک از زمان آمدن به چلسی این تیم را کاملاً متحول کرده است. او برخلاف اسکولاری که اعتقاد داشت تیمش باید با تک مهاجم بازی کند، از زوج آنلکا- دروگبا استفاده میکند. با این حربه هم دروگبا مجدداً اوج گرفته، هم چلسی راحتتر بازی میکند. بازگشت مایکل اسین از کمند مصدومیت، دیگر اتفاق مثبتی بود که در اردوی چلسی افتاد. اسین که از دو ماه پیش به میادین برگشته، در دیدار رفت از استیفن جرارد کاپیتان و مهره بازیساز لیورپول یک بیکاره ساخت. دیدار رفت دو تیم محل معرفی براتیسلاو ایوانوویچ به اروپا بود. این مدافع صرب سال گذشته به چلسی پیوسته بود اما به دلیل تعدد مدافعان کلاس جهانی، کمتر فرصت هنرنمایی داشت. در پنجره زمستانی فصل نقل و انتقالات، چیزی نمانده بود چلسی راضی به فروش ایوانوویچ شود اما او در چلسی ماند و با دو ضربه سر محکمش دروازه رینا را در آنفیلد فرو ریخت.
پیروزی دیدار رفت چلسی واقعاً دور از انتظار بود، چون همه رافائل بنیتس را به عنوان مربی متخصص لیگ قهرمانان میشناسند. مرد اسپانیایی که تیمش را در خطر حذف میبیند، احتیاج دارد با اختلاف سه گل تیم هیدینک را مغلوب کند، حال آنکه لیورپول تنها یک بار در سال 1974 توانسته چلسی را با اختلاف سه گل شکست دهد.
باید دید بنیتس چگونه میتواند جرارد را به اوج بازگرداند. مربی اسپانیایی در اولین گام بعدازظهر شنبه کاپیتانش را روی نیمکت قرار داد تا هم استراحت کند و هم آن مصدومیت کهنه را پشتسر بگذارد و آماده نبرد حساس استمفورد بریج شود. فرناندو تورس و درک کویت مهرههای سرنوشتساز لیورپول در دیدار امشب هستند، اما لیورپول نباید از دفاع غافل شود، چون در صورت پذیرش گل از یاران لمپارد، باید لیورپول را حذف شده بدانیم.
بایرن معجزه میخواهد
در ورزشگاه آلیانس آرنا بایرن مونیخ، تیم له شده نیوکمپ، به دیدار بارسلونا میرود تا کمی آبروداری کند. آنها خوب میدانند که جبران نتیجه دیدار رفت امکانپذیر نیست اما میخواهند کمی دل هوادارانشان را به دست آورند. بایرن مونیخ بعد از دو شکست سنگین پیاپی خارج از خانه مقابل وولفسبورگ و بارسلونا، شنبه بعدازظهر اینتراخت را با چهار گل بدرقه کرد تا از نظر روحی خود را باز یابد.
یورگن کلینزمن بیش از هر زمان دیگری نیمکت خود را در خطر میبیند. شاید کسب پیروزی با حداقل گل آرزوی کلینزمن باشد اما همین آرزو هم دستنیافتنی به نظر میرسد. بارسا حتی در حالتی که با انگیزه هم نباشد، خطرناک است. چه کسی میتواند ادعا کند که مثلث مسی، اتوئو و آنری بهترین خط حمله جهان نیستند؟ بارسا نه تنها بهترین مهاجمان دنیا را دارد، بلکه با ژاوی، اینیستا و کیتا خط هافبکی بینقص در اختیار دارد.
در سمت مقابل ریبری دوست صمیمی آنری، مهره کلیدی بایرنمونیخ است و با توجه به آسیبدیدگی میروکلوزه، بار گلزنی بر دوش لوکا تونی است که در کنار پودولسکی خط حمله را تشکیل میدهد.
در تاریخ رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا تا به حال تیمی که بازی رفت را با حساب 4 بر صفر باخته، موفق نشده به مرحله بعد راه یابد. بزرگترین بازگشت به فصل 2004-2003 برمیگردد و دپورتیوولاکرونیا توانست باخت 1-4 دیدار رفت را با پیروزی 4 بر صفر جبران کرد.
بارسلونا در 36 مسابقهای که به صورت رفت و برگشت در رقابتهای اروپایی برگزار کرده و دیدار رفت را برده، فقط در سه مسابقه حذف شده است.
بارسا با رکورد 36 برد، 9 مساوی و 11 باخت برای تیمهای آلمانی، آمار خوبی دارد. در مقابل بایرن در ده بازی آخر مقابل تیمهای اسپانیایی فقط یک بار با پیروزی از میدان خارج شده است.
گواردیولا و کلینزمن که هر دو مربیانی جوان و تازهکار به حساب میآیند در دوران بازیگری، آخرین بار در مرحله نیمهنهایی فصل 96-1995 جام یوفا با هم روبهرو شدند که در بازی رفت که در المپیک مونیخ برگزار شد، بایرن و بارسلونا 2-2 مساوی کردند و در دیدار برگشت بایرنمونیخ بارسلونا را که بدون گواردیولا برد 1-2 شکست داد.
نظر شما