آزار و اذیت جنسی دختران مدرسه‌ای ژاپنی در وسایل حمل و نقل عمومی در این کشور امری عادی تلقی می‌شود اما در حال حاضر این دختران بیشتر درباره چنین اتفاقی حرف می‌زنند.

صنم بیاناتی: سایت الجزیره گزارشی به تفصیل درباره آزار جنسی به دخترهای مدرسه‌ای ژاپنی منتشر کرده است که از قرار معلوم این روزها جرات بیشتری برای بیان آنچه که در این زمینه اتفاق افتاده است پیدا کرده‌اند.

نکته: در این گزارش آزار جنسی موضوعی متفاوت از تجاوز به عنف محسوب می‌شود و انواع دیگر آزار و اذیت‌های جنسی را هم دربر می‌گیرد

توکیو، ژاپن: تاماکا اوگاوا وقتی برای اولین بار مورد آزار جنسی قرار گرفت 10 ساله بود. در یک روز تعطیل رسمی ، اوگاوا سوار مترو بود. مردی که درست پشت سر او ایستاده بود ،‌این دختر 10 ساله را مورد آزار و اذیت جنسی قرار داد. آنچه که اوگاوا به یاد می‌آورد احساس شوک و بیمار گونه‌ای بود که دچارش شد. وقتی به خانه بازگشت داخل دستشویی رفته و مرتب دست و صورتش را می‌شست. اوگاوا اینقدر در دستشویی معطل کرد که خانواده‌اش متوجه شدند اتفاق غیر عادی افتاده است.

چند سال بعد که اوگاوا وارد دبیرستان شد ، چنین اتفاقی بارها و بارها تکرار شد و این در حالی بود که رفت و آمد وی صرفا در مسیر و با لباس مدرسه جریان داشت. هر بار که چنین مشکلی برای او پیش می‌آمد ، فرار می‌کرد و اصلا مطمئن نبود که باید دقیقا چکار کند.

اوگاوا می‌گوید:من به عنوان یک بچه درباره این موضوع فکر می‌کردم نمی‌توانستم درک کنم چرا بزرگتر‌ها اینکار را می‌کنند.

این اتفاق می‌توانست سبب ابراز خشم در برابر بزرگترها شود. در عین حال اوگاوا نگران این بود که جلب توجه کند و خب در کنار همه اینها ،‌والدین وی هیچوقت درباره این موضوع و اینکه چطور چنین اتفاقی را پشت سر بگذارد و از خود مراقبت کند با اوگاوا حرفی نزدند.

اوگاوا یکی از دفعاتی را که مورد آزار یک مرد قرار گرفت به خوبی به یاد می‌آورد. او ماجرا را اینطور تعریف می‌کند: "15 ساله بودم. در قطار و در مسیر بودم. مردی خودش را به من نزدیک کرد. اذیتم می‌کرد. وحشت‌زده و عصبانی در اولین ایستگاهی که قطار متوقف شد، پیاده شدم اما او دست از آزارش بر نمی‌داشت. در حال پیاده شدن به من گفت دنبالم بیا. من مطمئنم که همه مردمی که در قطار بودند همه چیز را دیدند اما هیچکس هیچ کمکی به من نکرد. احساس شرم می‌کردم. آنها تصور می‌کردند من با او همراهم. انگار آن مرد فکر می‌کرد من خودم به چنین رفتاری راضی بودم. وقتی من دبیرستان می‌رفتم هر دختر یک قربانی بود. ما فکر نمی‌کردیم که بتوانیم کاری در برابر این اتفاق انجام بدهیم."

اینروزها اوگاوا نویسنده و االبته یکی از موسسین سایت لابو است. یک شرکت کوچک تولید محتوای دیجیتالی واقع در شیموکی‌تازاوا _ یکی از شهرهای در همسایگی توکیو_ او در این سایت اغلب درباره نابرابری‌ها و خشونت‌های جنسیتی در ژاپن می‌نویسد.

اوگاوا در سال 2015 نوشتن درباره مشکل همیشگی دختران مدرسه‌ای ژاپن که همان آزار جنسی بود را آغاز کرد. مشکلی که معمولا در وسایل حمل و نقل عمومی برای دختر‌هایی که با یونیفرم مدرسه (پیراهن با دامن‌ کوتاه) رفت و آمد می‌کردند پیش می‌آمد. دخترانی که چنین اتفاقی را تجربه می‌کردند،‌ قربانی‌هایی بودند که بیشترشان سکوت می‌کردند و با هیچکس در جامعه درباره این موضوع حرف نمی‌زدند، موضوعی که از نظر اجتماع با هر حسابی،‌ یک اتفاق طبیعی و بی‌اهمیت تلقی می‌شد.

با این حال وقتی در دوسال اخیر صحبت کردن درباره آزار جنسی در ژاپن آغاز شد،‌ تغییرات هم همزمان کلید خورد.

واکنش‌ها آغاز می‌شود...

یایویی ماتسوناگا یکی از همان افراد است.همان‌هایی که خود را ملزم به واکنش می‌دانست.

اواخر ژانویه بود که این بانوی 51 ساله با چمدانی از مدال‌ها وارد کافی شاپی در منطقه شلوغ شیبویا شد.

مدال‌های گرد و درخشان او نشان خاصی بر روی خود داشت. نشانی از دختران مدرسه‌ای عصبانی. این مدال‌ها حامل چنین پیغامی بودند: آزار و اذیت جنسی جرم است،‌ این‌کار را انجام ندهید.

هر کدام از این مدال‌ها همراه جزوه آموزشی بودند که ایستادگی،‌ اعتماد به نفس و هوشیاری را در برابر این اتفاق تعریف می‌کردند.

ماتسوناگا موسسه خود را با عنوان "مرکز جلوگیری از آزار و اذیت جنسی"در سال 2015 افتتاح کرد، یعنی بعد از اینکه دختر یکی از دوستانش در مسیر رفت و آمد به مدرسه در قطار مورد تعرض واقع شد.

تاکاکو تونوکا، اسم مستعار دختریست که در گزارش رونامه ژاپن تایمز استفاده شده است. او مادرش را قانع کرد تا هر دو به کمک هم راه‌های مختلفی را برای مبارزه با این آزار و اذیت‌ها پیدا کنند. او حتی عروسکی خرید که وقتی آن را فشار می‌داد صدایی می‌گفت: "این‌کار را انجام نده"

آنها با پلیس و ماموران ایستگاه قطار در این باره صحبت کردند. البته مسئولان ایستگاه قطار به آنها اینطور پاسخ دادند که اگر چنین چیزی اتفاق می‌افتاد نسبت به آن واکنش نشان می‌دادند اما هرگز چنین چیزی نبوده است!

ماتسوناگا درباره نصب پوسترهایی در قطارها می‌گوید که قربانیان چنین آزار و اذیت‌های جنسی را تشویق می‌کند که شجاع باشند و دراین باره حرف بزنند. تاکاکو برای جلوگیری از تکرار این اتفاق حرف زدن در برابر مهاجم را در خانه تمرین می‌کرد. او مقابله با افرادی که وی را مورد آزار جنسی قرار می‌دادند آغاز کرد. همین باعث شد که آنها در برابر اعتراض این دختر با عصبانیت از او فاصله بگیرند. با این حال کسانیکه در حال تماشای این اتفاقات بودند هیچ کمکی نمی‌کردند. در نهایت این دختر و مادرش برچسبی را تهیه و روی کیف مدرسه وی چسباندند که روی آن نوشته شده بود: "آزار جنسی یک جرم است،‌ من در برابر آن تسلیم نمی‌شوم" و همیچنین تصویر یک پلیس که در حال دستگیری یک مهاجم یا مزاحم است روی این برچسب حک شده بود. از قرار معلوم این راهکار جواب داد.

ماتسوناگا می‌گوید اگرچه برچسب تاکاکو برای او نوعی خودآگاهی محسوب می‌شد با این حال پسرها وی را مسخره می‌کردند.

به همین ترتیب بود که ماتسوناگا به این نتیجه رسید که تاکاکو نباید به تنهایی در این راه مبارزه کند. بنابراین تصمیم گرفت دیگران را هم با تولید این مدال‌ها در مسیر مبارزه با آزار و اذیت جنسی دختران مدرسه‌ای همراه و دخیل کند.

در نوامبر 2015 ماتسوناگا کمپینی را راه‌اندازی که با کمک 334 اهدا کننده مبلغ 2.12 میلیون ین جمع آوری کرده و با این پول مدال‌هایی همراه جزوه‌هایی با محتوای آگاه کننده‌ منتشر کرد.

دبیرستان‌های عمومی، دانش‌آموزان مدرسه‌های هنر و طراحان آزاد،‌ همگی به او اعتراف کردند این اولین باری بوده است که درباره این موضوع فکر کرده‌اند. در واقع از بین 441 طراحی، ماتسوناگا، 5 نمونه را انتخاب کرد.

او این مدال‌ها را به راه‌های مختلف پخش می‌کرد. حتی در این زمینه با پلیس هم همکاری‌های داشت و در نهایت این مدال‌ها را به قیمت 410 ین به فروش گذاشت و فروشگاه‌های زیادی این مدال را عرضه کردند.

بعد از اینکه این مدال‌ها بیش از پیش در دسترس قرار گرفت،‌ ماتسوناگا بیشتر راغب بود تا خود افراد مهاجم و مزاحم هم این مدال‌ها را ببینند و درباره‌ این موضوع فکر کنند: "دنیا در حال تغییر کردن است و برخی از مردم درباره این موضوع صحبت می‌کنند"

با مشارکت دختران دانش آموز در این کمپین، ماتسوناگا آنها را تشویق می‌کند تا درباره این آزار و اذیت‌ها از همان زمانی که هنوز خیلی جوان و کم سن هستند، حرف بزنند.

این مدال‌ها تاثیر گذاری مستقیمی داشته است. بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از 70 دانش آموز دختر دبیرستانی،‌ در منطقه سایتاما در شمال توکیو،‌ حدفاصل زمانی آوریل تا دسامبر 2016 ، 61.4 درصد از این دختران گفته‌اند دیگر مورد آزار جنسی قرار نگرفته‌اند. هرچند که 4.3 درصد می‌گویند اوضاع برایشان تغییری نکرده است.

ماتسوناگا می‌گوید: همچنین اداره‌های پلیس با برگزاری کنفرانس‌هایی در دبیرستان،‌ دختران را ترغیب به صحبت کردن با اعتماد به نفس درباره این موضوع می‌کنند.

به نظر اوگاما -دختری که برای اولین بار در ده سالگی مورد آزار جنسی قرار گرفت- این مدال‌ها به هیچکس برچسب قربانی یا مهاجم بودن نمی‌زند بلکه گفتگو در این مورد را قوت می‌بخشد. اوگاما می‌گوید: "استفاده از این مدال‌ها شجاعت می‌خواهد. آنها در عین حال که بامزه هستند،‌ پیام قدرتمندی را منتشر می‌کنند."

تعبیر مردم از آزار و اذیت جنسی در ژاپن چیست؟

آنچه که درباره رواج آزار و اذیت‌های جنسی در ژاپن دردسر ساز شده است می‌تواند به تعبیر متفاوت مردم و قربانیان بازگردد.

هیروکو گوتو، استاد حقوق جنایی در دانشگاه چیبا و نماینده رییس جمهوری ژاپن در امور حقوق بشر معتقد است «خیلی از مردم آزار جنسی را به عنوان جرم نمی‌شناسند بلکه برای جامعه این موضوع یک "مشکل" تلقی می‌شود و این مسئله خود یک دوگانگی را در دید قربانیان و جامعه نسبت به چنین موضوعی ایجاد می‌کند.»

به نظر اوگاما،‌ جامعه به این مشکل به عنوان چیزی که به هر حال اتفاق می‌افتد نگاه می‌کند. هیچ محاسبه دقیقی هم وجود ندارد که چند نفر از قربانیان چنین مسئله‌ای را گزارش می‌دهند.

با این حال پلیس باید تصمیم بگیرد که مورد گزارش شده شامل چه قسمتی از قانون می‌شود (در این مورد آزار و اذیت جنسی به معنای لمس کردن تلقی می‌شود) این نوع از خشونت جنسی در مواردی ، طبق ماده 176 قانون مجازات ژاپن ، حداکثر 10 سال زندان دارد. اما فقط تعداد معدودی از موارد گزارش شده شامل این قانون می‌شوند.در واقع در ماده 177 که مشمول تجاوز به عنف است ،‌مجازات‌های سنگین‌تری هم وجود دارد و تعریف بسیار جزئی‌تر و سخت‌تری دارد و صرفا تجاوزی را که منجر به (مقاربت اجباری) می‌شود در بر می‌گیرد.

با همه این احوال جامعه ژاپن بیشتر بر روی آنچه که درباره مراقب از خود به زنان گفته می‌شود تمرکز می‌کند. اینکه چطور لباس بپوشند و در سفرهای درون شهری به واگن‌ها مخصوص زنان بروند. واگن‌هایی که در طول ساعات ترافیک صبحگاهی در دسترس هستند.

با این حال اوگاوا می‌گوید: "جامعه سعی می‌کند به زنان بگوید چطور از خود مراقبت کنند و چطور لباس بپوشند اما هیچکس تلاش نمی‌کند به مردان بگوید زنان را اذیت جنسی نکنند!"

اوگاوا که مدت‌هاست درباره نابرابری و خشونت جنسی علیه زنان در ژاپن می‌نویسد درباره پوسترهایی هم که در این رابطه در متروها و قطارهای ژاپن نصب شده است حرف‌های زیادی دارد: "آنها با مزاحمان و عاملان چنین آزارهایی حرف نمی‌زنند. من آرزو داشتم روی این پوسترها نوشته بودند اگر شما می‌خواهید با نزدیک شدن به زنان آنها را اذیت جنسی کنید باید حتما خودتان را به دکتر نشان بدهید."

او به عنوان فردی که سالهاست در این مسیر مبارزه می‌کند و خودش یکی از همین قربانی‌هاست امیدوار است که متروها و قطارها دوربین‌های بیشتری برای کنترل اوضاع داشته باشند.

اوگاوا عقیده دارد درک آنچه که در وسایل حمل و نقل عمومی برای دختران اتفاق می‌افتد ضروری و واضح است با این حال برای آنچه که واقعا پیش آمده است باید قربانی‌های بیشتری لب به سخن باز کنند.

جامعه پدر سالار ژاپن

بسیاری از زنان ژاپنی می‌گویند زمانیکه دوره دبیرستان آنها تمام شد و دیگر یونیفرم مدرسه و دامن‌های کوتاه را نمی‌پوشیدند مورد آزار جنسی قرار نگرفتند.

کوتومی آراکی 20 ساله در همین مورد می‌گوید: "مشکل آزار و اذیت جنسی برای من از زمانی‌که یونیفرم مدرسه را دیگر نپوشیدم هرگز اتفاق نیفتاد." او در حال حاضر دانشجوی رشته اقتصاد و پیشخدمت است. کسی که تجربه اذیت‌های جنسی در متروها را از یاد نبرده است.

وقتی از آراکی تعریفی از دختر مدرسه‌ای ژاپنی درخواست می‌شود، او و سایرین الگوی قدیمی "لولیتا" را پیش می‌کشند.

بر اساس آنچه گوتو، نماینده رییس جمهور ژاپن در امور حقوق بشر می‌گوید،‌ این الگو از از نویسنده روسی ،‌امریکایی یعنی ولادیمیر ناباکوف گرفته شده است که معنای وسیع آن را می‌توان در تصویر اطاعت و سرسپردگی دختران ژاپنی دید.

گوتو می‌گوید: "جامعه ژاپنی یک جامعه به شدت پدرسالار است. موضوعی که ریشه در ایده‌های کنفسیوسی دارد و از چین سرچشمه می‌گیرد و پس از پایان دوران امپریالیستی میجی در سال 1912 رواج پیدا کرد. این باوریست قوی که می‌گوید مردها باید بر زن‌ها برتری داشته باشند."

امیکو اوچیای،‌ روانشناس و مورخ می‌گوید در جامعه ژاپن زن بودن به عنوان یک "طبقه" اجتماعی محسوب می‌شود و شما نمی‌توانید از این سرنوشت فرار کنید. اگر شما در تحصیلات و در شغل خود موفق هستید؛ پس باید حتما یک مرد باشید.

با این حال طبق نظر گوتو،‌ از سال 1970 به بعد که زنان ژاپنی حرکت رو به جلویی را آغاز کردند و طبق دستور کار نخست وزیر شینزو آبه که زنان حضور قوی‌تری در مشاغل و پیشرفت‌های اقتصادی داشتند، قدرت مردان ژاپنی به چالش کشیده شد.

گوتو،‌ معاون رییس جمهور ژاپن در امور حقوق بشر می‌گوید: یکی از دلایلی که مردان به چنین آزار اذیت‌های جنسی نسبت به زنان رو می‌آورند نشان دادن قدرتشان به آنها و دخترهای جوان‌تر است.

زنانی که سکوت می‌کنند...

برای زنان مسن‌تر صحبت درباره آزار و اذیت‌های جنسی که تجربه کرده‌اند، سخت‌تر است. سال گذشته وزارت کار ژاپن آماری را منشر کرد که نتیجه پاسخ 10 هزار زن ژاپنی در حد فاصل سنی 25 تا 44 سال بوده‌ است، تقریبا یک سوم این زنان گفته‌اند در کار مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند که از این بین کمتر از 40 درصد به این آزارها واکنش‌ نشان داده‌اند.

زن 52 ساله ژاپنی مدعی شده اخیرا در محل کار خود در توکیو مورد آزار جنسی قرر گرفته اما نتوانسته صورت این شخص را ببیند. وقتی که موضوع را به روسا اطلاع داده است آنها با او ابراز همدردی کرده‌اند اما مانع مراجعه وی به پلیس شده‌اند. آنها از این خانم خواسته‌اند به وجهه کمپانی فکر کند و به همین دلیل بهتر است به پلیس شکایت نکند. این خانم معتقد است کمپانی که در آن کار می‌کرده خیلی راحت این مسئله را ندیده گرفته است.

با این حال حتی خود این خانم هم تمایلی به مراجعه به پلیس نداشته و البته حتی مایل نبوده با کسی دراین باره صحبت کند. شاید دلیلش همانی باشد که پیشتر اشاره شد. این موضوع در ژاپن به یک اتفاق عادی تبدیل شده. اتفاقی که بسیاری مواقع تیر تقصیر را به سمت خود قربانی‌ها نشانه می‌رود و از همین رو آنها ترجیح می‌دهند در این باره سکوت کنند تا مقصر شناخته نشوند. مشکلی که بدون شک ریشه در نگاه غلط جامعه ژاپن به این مقوله دارد و بسیاری از مردم این مسائل را به عنوان روایت‌های ساختگی قلمداد می‌کنند و از کنارش رد می‌شوند.

شاید به همین دلیل است که فعالان در این زمینه از زنان ژاپنی می‌خواهند برای دفاع از حق خود در برابر آزار و اذیت‌ جنسی،‌ سکوتشان را بشکنند و درباره این مسئله حرف بزنند.

۴۷۴۷

کد خبر 651116

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 41
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    من که باورم نمیشه این رفتارها در جامعه ژاپن شایع باشه که اگر چنین بود به آن درجه از پیشرفت نمی رسیدند.
    • یک ایرانی در آمریکا US ۲۰:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
      129 8
      باورت نمیشه چون اینترنت در ایران کاملا آزاد نیست تا ببینی حتی فیلم این آزار و اذیت ها در قطار و اتوبوس رو به وفور در اینترنت منتشر می کنن. اگر فیلمهای مستندی که در مورد جنایات جنگی ژاپنیها در چین و کره ساخته شده رو ببینی. اون وقت نگاهت واقع بینانه میشه. ژاپنیها حتی بیشتر از آلمانیها دچار نوعی ملی گرایی افراطی بودن که خودشون رو برتر از بقیه می دیدن. پیشرفت این کشورها هم به خاطر نظم و کار زیاد و خس تعلق خاطر شدید به کشورشون اتفاق افتاده. الآن ژاپنیها اینقدر اظافه کاری می کنن که دولتشون به دنبال راهی برای تعدیل این فرهنگ کار زیاد هست نا به نوعی فروش کالاها و کارهای خدماتی و گردشگری جون بگیره و اقتصاد ژاپن از این رکود چند سال اخیر خارج بشه.
    • بی نام DE ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
      115 7
      الان آمریکا پیشرفته نیست که همین ترامپ زنها رو دست مالی می کرده؟ آدم مریض همه جای دنیا هست. اتفاقا یکی از تفریح پسرهای نوجوان ژاپنی اینه که گوشی شون رو بگیرند پایین که از زیر دامن کوتاه دخترها عکس بگیرند. اینه که تو ژاپن همه گوشی ها حتی در حالت سایلنت باید موقع عکس گرفتن صدا بدهند که مجوز فروش بگیرند.
    • بی نام IR ۰۳:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      14 53
      این رفتارها اقتضای هرجامعه ای با شرایط مشابه ژاپن است و ارتباطی به شرافت و وقاحت آنها نداردحکایت همان حکایت معروف و همیشگی آتش و پنبه است
    • بی نام IR ۰۳:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      36 97
      قابل توجه موافقان و دنبال کنندگان به اصطلاح آزادی تو بخوان بی بند و باری بفرما نمونه عینی آزادی که می خواسیتد اون هم تو ژاپن که دلتون براش غش و ضعف می ره
    • بی نام A1 ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      44 8
      کره جنوبی ها از ژاپنی ها بدشان میاید بخاطر تجاوزات این چنینی شان پس آنها سابقه دارند
    • بی نام A1 ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      56 12
      به این دوستی که میگه ژاپن مردسالارترین کشور دنیاس: اگه ژاپن مردسالارترینه پس عربستان و پاکستان و ..... چی هستند؟ ژاپن یه کشور سنتی و مردسالاره اما هنوز هم نسبت به بعضی کشورها از نظر توجه به حقوق خانم ها وضعیت خیلی بهتری داره
    • مهربان توسی A1 ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      57 64
      متاسفانه لباس فرم نامناسب و لخت بودن زیر دامن باعث تحریک مردان و پسران و...تجاوز فراوان شده
  • بی نام IR ۲۰:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    71 2
    به این نکته هم باید توجه بشه که در بسیاری کشور ها این مسائل وجود داره اما به دلیل وجود تابو ها گزارش نمیشه
  • بی نام US ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۴
    60 99
    من فکر میکنم عواقب زیر پا گذاشتن حدود الهی هنوز انطور که باید برای بشریت روشن نشده است. رسم بی بندوباری زمانه ما چندان قدمت ندارد.
    • بی نام IR ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      29 43
      دقیقا دقیقا دقیقا اونهایی هم که منفی دادند بیماردل هستند
  • بی نام IR ۰۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    بابا اینا هم دیگه زیادی شلوغش میکنند؛مثلا دست طرف تو مترو و اتوبوس خورده بدست یه آقا اونوقت ازین برخورد بعنوان آزار و اذیت یاد میکنند والا از قدیم و ندیم هم به درستی گفتن "یا نکن با فیلبانان دوستی/یا بنا کن خانه ای در خورد فیل"اینم دقیقا شرح حال اکثریت بانوان امروزی است که خواهان حضور شانه به شانه آقایون هستند اما تاب روبرو شدن با واقعیات رو ندارن
  • عباس A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    33 4
    سلام ،قوانین حمایت از کودکان ونوجوانان در مقابل خشونت وتجاوز باید ضامن امنیت آنان باشد وبسیار سختگیرانه وضع شود تا بتواند حقوق کودکان ونوجوانان را تضمین و برآورده کند.کودکان ونوجوانان بدلیل آنکه به آن سطح از آگاهی وبلوغ فکری نرسیده اند که خود بتوانند از حقوق فردی خود دفاع نمایندباید تحت حمایت سازمانها ونهادهای قانونی قرار گیرند تا بتوانند این دوره سنی پر مخاطره را به سلامتی پشت سر بگذارندواز آسیبهای خطرناکی که می تواند ذهن وروح وآینده آنان را تا پایان عمر درگیرنمایددر امان بمانند.عبور سالم از این دوران خطرناک سنی با مراقبت ومانیتور کردن دائمی توسط والدین وسرپرستان کودکان وحمایتهای قانونی از کودکان امکان پذیر است.محل این آسیبهامی تواند هم خانواده وهم اجتماع باشد.
  • بی نام IR ۰۴:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    27 2
    البته واقعیت اینه که ناباکوف نویسنده روسی هست و آمریکایی نیست
  • بی نام A1 ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    42 59
    "بسیاری از زنان ژاپنی می‌گویند زمانیکه دوره دبیرستان آنها تمام شد و دیگر یونیفرم مدرسه و دامن‌های کوتاه را نمی‌پوشیدند مورد آزار جنسی قرار نگرفتند." یا ایها الناس قل لازواجک و بناتک و نساء المومنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی ان یعرفن ""فلایوذین""
    • بی نام A1 ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      72 23
      نمیدونم معنی اون جمله عربی که نوشتی یعنی چی، اما اگه منظورت اینه که دخترهای ژاپنی به خاطر دامن کوتاه مورد آزارجنسی واقع میشن، باید بگم که توی کشور اسلامی ما خیلی از دخترها با داشتن حجاب کامل هم مورد آزار جنسی واقع میشن. من فکر میکنم دلیل اینکه در ژاپن دخترها بعد از نپوشیدن یونیفرم مدرسه دیگه مورد آزار جنسی واقع نمیشن، به خاطر اندازه ی دامن نیست. بلکه به این دلیل هست که مردهایی که مرتکب آزار جنسی میشن این پیش فرض رو دارن که دختر مدرسه ای به حقوقش واقف نیست و در صورت آزار جنسی روش نمیشه در موردش صحبت کنه و اعتراض کنه. بنابراین مردهای ژاپنی با خیال راحت دخترهایی که یونیفرم مدرسه میپوشن رو مورد آزار قرار میدن و ترس ندارن که آبروشون بره.
  • بی نام A1 ۰۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    92 12
    ایران که آمار درست و حسابی نداره اگه داشت می دیدید که کسی چگونه از متن جامعه فقیر ملت بی خبرند در حالیکه هزاران جوان پسر و دختر در این مملکت در سکوت مورد تجاوز واقع می شوند مگر سانسور فقط در صدا و سیما است سانسور در ایران همیشه بوده
    • بی نام US ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      32 59
      ایران آمار درست درمون نداره، اما دختربچه ها که لخت نمیرن مدرسه. لاقل با مانتو و شلوار، کمتر جلب توجه می‌کنن
  • بی نام A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    خوب دامن کوتاه نپوشن . وقتی میپوشن مردا هم تحریک میشن که اونا رو انگلک کنن ...
    • بی نام IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
      7 7
      یعنی انسان مثل حیوان از خودش هیچ اراده ای نداره؟ عزت نفس ندارین؟ وجدان و اراده چی؟ شما با چادر و روبنده هم تحریک می شین پس تقصیر سر دامن پوشیدن نیست مشکل جای دیگه س
  • بی نام A1 ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    40 16
    مریض دامن کوتاه هستن و عجیبه مقامات چرا دسترو نمی دهند تا برای همیشه این مدل لباس پوشیدن دخترانه ممنوع شود تا آسیب ها کمتر شود
  • بی نام A1 ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    62 15
    جالبه آزار جنسي براي اونا لمس كردن هست واي به حال ما زن هاي بدبخت ايران كه روزي هزار بار نگاه هاي كثيف متلك هاي كثيف لمس كردن هاي كثيف رو بايد تحمل كنيم واقعأ ما. روزي چند بار با اين معيار مورد آزار جنسي قرار مي گيريم ؟
    • آزادمرد TR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
      7 3
      بله عزیز. چیزهایی که آنها بهش میگن آزار جنسی در ایران خودمون نشانه مدرنیسم هستش. بارها تجربه کرده ام که پسر و دختران خدا باوری که رفتار موقری دارند چگونه به املی و عقب ماندگی متهم میشوند و مورد تمسخر قرار میگیرند. در نتیجه روز به روز تعدادشان کمتر میشود و آنها نیز به جلگه متمدنان اضافه میشوند و در ادامه ...
  • بی نام IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    77 5
    من يه دختر چادري هستم ساده ترين نوع پوشش ظاهري را دارم، من هم از سن ١٠ سالگي با وجود داشتن چادر مورد تعرض بوده أم. اونم توي تهران. من به شدت از جاهاي شلوغ مثل بازار و پياده رو وحتى مغازه هاي شلوغ مي ترسم.
    • بی نام A1 ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
      3 0
      سلام. من شما رو درک میکنم و میفهمم چه حسی داری. اما دیگه نترس. محکم باش و قاطع که کسی به خودش جرات نده تعرض کنه. و اگر هم کسی چنین قصدی داشت بدون خجالت کشیدن، سریع اعتراض کن. خوشبختانه دید مردم هم کمی بهتر شده و اگه ببینن کسی مزاحم یک خانم شده و اون خانم معترض هست، به چشم بدی بهش نگاه نمیکنن و حتی ممکنه از شما دفاع کنن. من هم قبلا بدون اینکه ظاهرم مشکلی داشته باشه این اتفاق برام افتاده، اما از وقتی باور کردم کسی حق نداره و نباید مزاحمم بشه اوضاع خیلی بهتر شده
    • بی نام IR ۰۴:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
      48 4
      خواهرم شما خانم هستی و اینطور مورد اذیت و آزار قرار گرفتی. من به عنوان یک مرد میانسال در نوجوانی تجربه وحشتناکی داشتم که هنوز هم گاهی شبها با کابوسش از خواب میپرم. تف به فرهنگی که دختر بازی و بچه بازی در اون نشانه مردی و مردانگیه. کافیه در یک جکع مردانه بشینید ببینید چطور آقایون حتی اونایی که جانماز آب میکشن با چه افتخاری از خاطراتتشون در این زمینه حرف میزنن.
  • یک دختر A1 ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    80 4
    اوضاع کشور خودمون بهتر نیست. من وقتی نوجوان بودم یه بار که با دوستم بودم و تیپ ساده ی مدرسه داشتم منظورم مانتو شلوار نسبتا بلند و تیره پارچه ای و مقنعه هست و در حالیکه هیچگونه آرایشی هم نداشتم و رفتار جلف هم نداشتم.. یه پسر از روبرومون اومد و من تا بفهمم چی شد، توی یک لحظه یه حرکت خیلی زشت کرد. حتی روم نشد به دوستم بگم. البته دوستم متوجه شد یه چیزی شده اما نمیدونست دقیقا چی. دلم میخواست زودتر برسم خونه فقط. اون حرکت فقط یک لحظه بود اما تا مدتها تاثیر بدش توی ذهنم موند و باعث شد من از خودم متنفر بشم. بعضی پسرها و مردها چنین حرکاتی میکنن و اصلا به این فکر نمیکنن رفتارشون چه تاثیر بدی توی روحیه یک دختر میتونه بذاره.
  • یک دختر A1 ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    62 4
    راستی منظور از "آزارجنسی" توی این مقاله، چیزی نیست که در کشور ما "آزار جنسی" طلقی میشه. آزار جنسی در این مقاله شامل هر نوع دست زدن و تماس با جنس مخالف بدون رضایت اون شخص هستش. مثلا مردی که توی تاکسی نشسته و عمدا بد میشینه هم مرتکب آزار جنسی شده. من فکر میکنم توی کشور ما تقریبا همه خانم ها از چادری گرفته تا غیر چادری، حداقل یکبار این موضوع رو تجربه کردن ولی اکثرا روشون نمیشه بیان کنن. به نظر من بهترین راه برای پیشگیری از این رفتار، فرهنگ سازی هستش.
  • افسانه GB ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    13 57
    فارغ از محدودیتها در کشورهای غربی امار تجاوز بسیار بیشتر از کشور ایران است گر چه در ایران هم این مسایل زیاد است ولی امارها این را می گویند کاملا بدیهی است وقتی نوع لباس و ظاهر تحریک کننده باشد. مثل فیلمهای پورنو. ویا هر منظره تداعی کننده مسایل جنسی. تستسترون مرد بیشتر ترشح شده و لذا امار ازار جنسی بالا می رود
    • بی نام A1 ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
      22 5
      آمارتون از ایران رو نمیدونم از کجاتون در آوردید.. اینجا تا جدی جدی تجاوزی صورت نگیره و گزارش نشه، جزو آمار حساب نمیشه.. مطمئن باشید آمار تو ایران با این جمعیت به هیچ وجه کمتر از کشورهای غربی نیس همونطور که خانم اوگاوا گفت: "جامعه سعی می‌کند به زنان بگوید چطور از خود مراقبت کنند و چطور لباس بپوشند اما هیچکس تلاش نمی‌کند به مردان بگوید زنان را اذیت جنسی نکنند" مشکل اصلی مردها هستن که اذیت میکنن. چرا زن ها باید همه کاری کنن تا اینا یه وقت بی اختیار تحریک نشن؟ دیدین که حتی با پوشش چادر هم این اتفاق میفته حتما باید راه بعدی موندن تو خونه باشه
  • reza JP ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۵
    8 34
    دامن کوتاه داخل مدرسه ممنوعه . بعضی دختر ها یی که خیال میکنند خیلی خوشگل هستند بیرون مدرسه دچار مرض خود نمائی شدید میشن دامنشون عمدا کوتاه میکنند کرم از خود درخته
  • فریده A1 ۰۳:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
    25 5
    اگر قرار باشد آن چیزهایی را که آنها تجاوز تلقی می کنند مانند یک لمس ساده بدن یا تجاوز کلامی و... را ما هم تجاوز در نظر بگیریم اینجانب به عنوان یک زن تهرانی شاغل ، تقریبا هر روز در مسیر رفت و آمد و خیابان و محل کار مورد تجاوز قرار می گیرم.
    • بی نام US ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
      0 0
      این جا حرف از آزار جنسی است. تجاوز چند مرحله شدیدتر از آزار است. البته برای آزار هم مجازات سنگینی در بسیاری از جوامع وجود دارد.
  • بی نام A1 ۰۳:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
    28 4
    تفاوت از کجا تا کجا دوستان خود را به کوچه علی چپ نزنیم آنجا اگر بدون رضایت طرف ، انگشت ات را به بازوی طرف بزنی ، آزار جنسی تلقی می شود اما اینجا ما فقط آخرین و شدیدترین مرحله تجاوز جنسی را آزار جنسی می پنداریم
  • ناشناس IR ۰۵:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
    20 25
    نوع پوشش خیلی مهم است من یک دخترم بارها دیدم کسانی که پوشش خوبی ندارند مورد آزار و متلک قرار گرفتند. هر چقدر هم فرهنگ سازی بشه خوبه ولی همه خوب می دونیم پوشش حرف اول را می زنه. خودتون را گول نزنید.
  • بی نام RO ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
    33 11
    من فکر کنم هیچ خانمی تو ایران نیست که آزار جنسی رو تجربه نکرده باشه ، بهرحال هر خانمی به نحوی بصورت نگاه کثیف ، متلک ، لمس و .... تجربه ش کرده ، تاسف آوره
    • بی نام A1 ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
      2 10
      بعضی وقتا خود خانما مقصرند مثلا دخترهای دنبال دوست پسر و پسرای دنبال دوست دختر یا مردای دنبال ... یا زنهای دنبال ...
    • بی نام DE ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
      1 0
      اینهایی که مثال زدی جز لمس هیچ کدوم آزار جنسی محسوب نمی شه. آزار می شه گفت ولی آزار جنسی نه.
  • بی نام IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۶
    0 1
    روز به روز فرهنگ و طرز فکر مردم سراسر جهان به هم نزدیک تر میشه و به یک شکل تقریبا واحد در میاد. بنابراین این که فکر کنیم مشکلات اجتماعی مربوط به یک کشور خاصی هستند اشتباه هستش. این مسئله آزار جنسی هم همه جای دنیا هست فقط اشکال متفاوتی داره.
  • بی نام IR ۰۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۷
    6 3
    چرا اين همه مطالب را گنگ مي نويسيد آزار واديت جنسي در اتوبوس معني نداره مثلا"فقط در حد متلك وتيكه انداختن و......يا انجام اعمال جنسي ؟
  • بی نام RO ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۷
    9 2
    چقدر زشت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین