دکتر کیانوش کیانی ، مشاور بین الملل مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی گفت: این همایش اهدافی چون ایجاد پل مستحکم بین فرهنگ ملی و فرهنگ اسلامی را دنبال می کند.
وی در ادامه افزود:این همایش یک روزه به دنبال گردهمایی های این مرکز برای تحقق در وجوه مختلف تاریخ و فرهنگ ایران و اسلام برگزار شد که بسیار مورد توجه و استقبال پژوهشگران و علاقمندان به مباحث دینی و تاریخی قرار گرفت.
دبیر ستاد اطلاع رسانی این همایش خاطرنشان کرد: در این همایش تطبیق"کوروش هخامنشی" و عبارت "ذوالقرنین" از سوره کهف مورد کنکاش و بررسی قرار گرفت، و اندیشمندان و پژوهشگران از زوایای مختلف به بیان دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند.
به گفته کیانی اجماع سخنرانان در بررسی مصادیق واژه قرآنی ذوالقرنین با شخصیت اسکندر مقدونی تطبیق نداشت و بیشتر سخنرانان و محققان کوروش را دارای بیشترین مشابهت با ویژگی های این شخصیت تاریخی دانستند.
وی همچنین بیان داشت: "علامه طباطبایی" مهمترین کسی است که در تحقیقات خود به این موضوع پرداخته است.
"ذوالقرنین" واژهای است عربی به معنی دارنده دو شاخ یا دو بال و یکی از شخصیتهای کتاب قرآن است. بر اساس آیات قرآن، ذوالقرنین دارای سپاه عظیم بود. ضمن اینکه او مرد مومن و موحد و مهربانی بود و از طریق عدل و داد منحرف نمی شد و به همین جهت مشمول لطف خدا بود، او یار نیکوکاران،دشمن ستمگران و ظالمان بود و در عین اینکه به مال و ثروت دنیا علاقه ای نداشت، به خدا و روز رستاخیز باور داشت.
نظر شما