۰ نفر
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰

پوشش راه‌آهن در تمام این استان‌ها کامل نیست و تنها70 شهر ایران از طریق راه‌آهن به یکدیگر متصل شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از اتاق تهران، روز گذشته رئیس جمهور در سفر به استان همدان در شرایطی راه آهن این استان را افتتاح کرد که عملا این استان بیست و یکمین استانی است که به راه آهن سراسری کشور متصل می شود و همچنان 10 استان دیگر کشور به خطوط ریلی دسترسی ندارند.

پروژه راه‌آهن تهران- همدان که به طول 267 کیلیومتر به بهره برداری رسیده است قرار است در ادامه به سنندج برسد تا طول این خط ۴۱۱ کیلومتر برسد.

در حال حاضر استان های آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، بوشهر، چهار محال و بختیاری، خراسان جنوبی،‌ خراسان شمالی، کردستان، کرمانشاه و گیلان هنوز خطوط ریلی ندارند.

البته طرح های راه آهن برخی از این استان ها همچون گیلان کلید خورده است و اقداماتی انجام شده ولی به دلایل مختلف از جمله کمبود منابع این پروژه ها هنوز به سرانجام نرسیده اند. این طرح به صورت یک خطه با سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت برای مسافری و ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت برای باری طراحی شده است. کل اعتبار هزینه شده در این پروژه ۹۷۰۰ میلیارد ریال است. البته عباس آخوندی وزیر راه گفته این خط دو ماه دیگر به بهره برداری خواهد رسید.

باوجود اینکه احداث راه آهن در ایران سابقه ای طولانی دارد و از دوران رضا خان کلید خورده است ولی توسعه آن دستخوش زمان شده و دوران پر نوسانی را طی کرده است، نکته ای که باعث شده احداث خطوط راه آهن در کشور هنوز به سرانجام نرسد.

براساس آمارهای رسمی راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر حدود 15 هزار کیلومتر راه آهن در سراسر کشور وجود دارد که این عدد در در افق 1404 باید به 25 هزار کیلومتر برسد و تمام استان های کشور به خطوط ریلی متصل شوند.

البته درحال حاضر کشور از این برنامه به شدت عقب است زیرا کمتر از 8 سال به افق برنامه 20 ساله ( 1404) باقی مانده است و به نظر نمی رسد که در طول زمان باقی مانده تمام استان های کشور به خطوط ریلی متصل شوند.

هم اکنون استان های تهران، سمنان، خراسان رضوی، البرز، قزوین، زنجان، آذربایجان شرقی، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، مازندران، گرگان، فارس، قم، مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و همدان 21 استانی هستند که به راه آهن وصل شده اند، البته پوشش راه آهن در تمام این استان ها کامل نیست و تنها70 شهر ایران از طریق راه آهن به یکدیگر متصل شده اند و همچنان مناطق بسیاری از ایران از چشم‌انداز ورود قطار به نزدیکی شهر زندگی‌شان محروم هستند.

اتصال سرخس- مشهد - تهران و سپس تهران به خرمشهر، از سوی دیگر اتصال جلفا به پایتخت و تهران به زاهدان نشان می‌دهد خطوط ریلی به شکلی ضربدری در ایران احداث شده و در حال حاضر منتهی‌الیه شمال غرب را به جنوب شرق و شمال شرق را به جنوب غرب متصل کرده است؛ هر چند در این بین استان‌ها و شهرهای بسیاری هم چشم انتظار راه آهن هستند.

39224

کد خبر 663605

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۲/۱۹
    0 0
    کشتین ما رو بابا ما استان گرگان نیستیم اسم استان ما گلستانه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین