۰ نفر
۲۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۵:۵۷

مجمع عمومی سازمان ملل جوزف دیس‌، رئیس‌جمهوری اسبق سوئیس، را به ریاست این مجمع برگزید.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز،‌ منصب ریاست مجمع عمومی سازمان ملل متحد قدرت اجرایی زیادی ندارد اما یک منصب بسیار با اهمیت است و اهمیت آن در زمان برگزاری نشست‌های سالیانه مجمع عمومی در ماه سپتامبر،‌ که طی آن رهبران کشورهای مختلف جهان در نیویورک گرد هم می‌آیند،‌ از اهمیت زیادی برخوردار می‌شود. رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد همچنین نمایندگی سازمان ملل متحد و 192 کشور این سازمان را در سفرهای خارجی بر عهده خواهد داشت.
جوزف دیس 64 ساله اواسط سپتامبر، یعنی مدت کوتاهی پیش از نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد،‌ مسئولیت یک ساله ریاست بر این مجمع را عهده‌دار خواهد شد. دو رئیس سابق مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌خاطر دیدگاه‌های خاص خود در قبال خاورمیانه مشهور شده بودند. در حال حاضر، «‌علی ترکی»،‌ از شهروندان لیبیایی،‌ ریاست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را بر عهده دارد. پیش از او نیز «میگوئل دوسکوتو»، وزیر خارجه سابق نیکاراگوئه این سمت را عهده‌دار بود.
سمت ریاست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به‌طور دوره‌ای و از مناطق جغرافیایی گوناگون تعیین می‌شود. در سال جاری نوبت به گروه جغرافیایی موسوم به «اروپای غربی و دیگر کشورها»‌ بود که رئیس مجمع عمومی از میان آنها انتخاب شود. این گروه در سال گذشته دیس را انتخاب کرد.
اعضای این گروه جغرافیایی وی را بر «لویی میشل»،‌ کمیسر سابق اتحادیه اروپا ترجیح دادند. دیس در سال 2004 میلادی رئیس‌جمهوری سوئیس شد و استاد رشته اقتصاد است. دیس پیش از آن وزیر خارجه سوئیس بود و تلاش کرد که کشورش را به پیوستن به سازمان ملل متحد ترغیب کند.
سوئیس سرانجام در سال 2002 میلادی به سازمان ملل متحد پیوست.

 

کد مطلب 68199

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین