سردار عزیزالله رجبزاده گفت: تا پایان سال 88 به صورت آزمایشی 4 کلانتری ویژه زنان در تهران راهاندازی میشود که تمام پرسنل آن زن هستند و زنان میتوانند در صورت تمایل به این کلانتریها مراجعه کنند. بر این اساس، کلانتری ویژه زنان علاوه برشناسایی زنان مجرم و خلافکار، رسیدگی ویژه به پروندهها و شکایات مربوط به آنها را بر عهده خواهد داشت. سردار رجبزاده با اشاره به تجربه موفق اجرای این طرح در مشهد و بررسیهای انجام شده در سالهای گذشته گفت: زنان میتوانند آن دسته از مشکلات خود را که قادر به بازگو کردنشان در دیگر کلانتریهای شهر نیستند، در کلانتریهای مخصوص زنان پیگیری کنند. با این حال، راهاندازی کلانتریهای مخصوص زنان به این معنا نیست که خانمها نمیتوانند برای پیگیری موضوعات خود به سایر کلانتریها مراجعه کنند.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به این که پرسنل این کلانتری مأموریتهای عملیاتی نیز انجام خواهند داد، گفت: در برخی حوزههای مربوط به جرائم زنان، نیاز به حضور پلیس زن داریم تا بتوانیم به شکلی اصولیتر وارد عملیات شویم.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ همچنین از هماهنگی با دستگاه قضایی برای تشکیل دادگاه ویژه کودکان در تهران خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم که شرایطی را فراهم کنیم تا با به کارگیری افراد متخصص، برخورد با کودکان بزهکار تا سن 15 سال، برخوردی مجرمانه نباشد. با این حال، دکتر گلدوست جامعهشناس معتقد است: «راهاندازی کلانتریهای ویژه بانوان علاوه بر آنکه در جامعه ایرانی- اسلامی یک ضرورت محسوب میشود، به نوعی احترام به زنان است. چه زنانی که به عنوان پلیس وارد کادر انتظامی میشوند و فرصت مییابند تا در امور انتظامی شایستگی خود را مانند سایر مشاغل نشان دهند و چه زنانی که برای دریافت خدمات به این پایگاهها مراجعه میکنند و میتوانند از مشاورههای انتظامی در محلی متمرکز و توسط همجنسان خود بهره گیرند.»
او ادامه میدهد: «تأسیس کلانتری زنان با ارزشهای ملی و مذهبی ما سازگار است. حتی شاید بتوان گفت که در برخی موارد پلیس زن میتواند بهتر از پلیس مرد عمل کند. مثلاً مواردی که نیاز به ورود به خانه یک متهم وجود دارد، پلیس زن میتواند به راحتی اعتماد زن صاحبخانه را جلب کند.»
نظر شما