«خبرجنوب» نوشت: مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری فارس از مسئولان، مدیران و نمایندگان مردم فارس در مجلس حمایت از تشکلهای مردم نهاد به منظور افزایش سلامت روانی جامعه را خواستار شد.

معصومه دستغيب در همايش «نقش سازمان هاي مردم نهاد در ارتقاي سلامت رواني جامعه» افزود: با توجه به اهميت موضوع، علاوه بر نيازسنجي از تمامي سازمان هاي مردم نهاد، در همين خصوص سلسله نشستهايي تا پايان سال در فارس برگزار ميشود.
وي يادآور شد: ايجاد هم افزايي بين تشكلهاي غيردولتي و خيريهها به منظور افزايش دانش و آگاهي عمومي جزو اساسيترين اهداف ما است و در همين زمينه مقرر شده شبكه تشكلها و نهادهاي غير دولتي استان ايجاد شود تا به كمك آن بتوانيم پراكنده كاري و موازي كاري ها را كاهش دهيم.
دستغيب با بيان اين كه سعي داريم از انجمن ها و تشكل ها در فارس به منظور ارتقاي بهداشت رواني جامعه بهره ببريم گفت: از آن جا كه خانواده اساسيترين نهاد و مادر ركن آن است، سرمايه گذاري در حوزه توانمندسازي تشكل ها به منظور ارتقاي آگاهي، دانش و مقابله آن ها در برابر مشكلات اهميت دارد.
مدير كل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس يادآور شد: آسيب هاي متعدد اجتماعي كودكان كار، كارتن خوابها، همسران مردان معتاد و فرزندان آن ها، زنان دچار سوءمصرف مواد مخدر و الكل همچنين آسيبهاي متعدد ديگري كه بانوان، كودكان و خانواده ها با آن درگير هستند ما را بر آن داشته كه به صورت جدي به منظور حفظ سلامت رواني خانواده ها اقدام كنيم.
مديرعامل خانه خيرين و رئيس انجمن مددكاران اجتماعي فارس نيز با اشاره به اهميت وجود مشاوران اجتماعي، گفت: در حالي كه مديران ما بايد در كنار مردم قرار بگيرند و از مشاورههاي اجتماعي آن ها براي پيشبرد امور بهره ببرند، برخي حتي آسانسور رفت و آمد خود را نيز جدا ميكنند.
شمس ادامه داد: با وجود اهميت سازمان هاي مردم نهاد و نقش مشاوره اي آن ها، متاسفانه دفتر محل فعاليت آن ها يا اجارهاي است و يا فعالان آن دائم مجبور به جا به جايي هستند در حالي كه برخي ساختمان هاي دولتي در شهر بلا استفاده مانده است.
وي با اشاره به برخي مشكلات يادآور شد: چندي پيش تعدادي از بچه هاي پايين شهر در سالن يكي از ادارات تئاتر اجرا كردند و 800 هزار تومان هزينه از آنها دريافت شد، اين قبيل عدم همكاري ها نگران كننده است.
شمس با بيان اين كه اگر در خانواده اي دختر و پسري با استرس سر بر بالين ميگذارد، ما مسئوليم گفت: با احتساب صبحانه، ناهار و شام و هزينههاي ضروري يك خانواده در شيراز با درآمد ماهانه زير 3 ميليون و 600 هزار تومان خط فقر است.
سلامت روان در كشور و استان مهجور مانده است
مدير گروه سلامت روان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز با بيان اين كه توجه به سلامت روان در كشور و استان مهجور مانده است افزود: طبق برآوردها 10 درصد از مردم به سلامت روان خود توجهي ندارند در حالي كه كسي سالم است كه از نظر سلامت رواني بتواند تواناييهاي خود را بشناسد.
دكتر باصري يادآور شد: يك خانواده از هر 4 خانواده در كشور حداقل داراي يك عضو دچار اختلال رواني است كه به نظر ميرسد اين ميزان در حال افزايش است؛ با وجود اهميت موضوع كمتر از 3 درصد سهم سلامت به حوزه سلامت روان اختصاص داده شده است.
وي گفت: در طرح تحول سلامت پولهاي كلاني آمد كه ساختمان هاي درماني با آن ساخته شد اما باز هم به بحث سلامت روان توجهي نشد، خيرين نيز آن قدر كه در خصوص ساخت و سازهاي بيمارستاني همكاري ميكنند در زمينه سلامت رواني كمك نمي كنند.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر فارس نيز يادآور شد: 47 درصد قتلهاي عمد در كشور بر اثر مصرف مواد محرك اتفاق ميافتد همچنين بسياري از كودك آزاريها و همسرآزاريها نيز به اين دليل اتفاق ميافتد.
ابراهيمي با اشاره به جمعآوري معتادان در ايام نوروز و تاثير آن در كاهش جرایم، نقش سازمان هاي مردم نهاد را در اين خصوص ضروري دانست.
مسئول دفتر پيشگيري از اعتياد بهزيستي فارس نيز با اشاره به اهميت فعاليت تشكلها در كاهش و كنترل اعتياد گفت: با توجه به پايين آمدن سن مصرف مواد مخدر و شيوع مصرف «گل» در بين نوجوانان و جوانان و عوارض خطرناك آن كه 3 برابر بيشتر از ماري جوانا است توسعه تشكلهاي غيردولتي براي پيشگيري ضروري
است.
محكم با اشاره به اين كه از گروه هاي همتا بايد براي انتقال راه هاي پيشگيري از اعتياد و ايدز استفاده كرد، افزود: به طور مثال زنان خياباني بايد زناني مانند خود را در زمينه كاهش بيماريهاي عفوني آموزش بدهند.
مدير بنياد بين المللي مادر نيز با اشاره به اهميت تبيين نقش و جايگاه مادر گفت: از كودكي بايد به فرزندانمان با هم زندگي كردن و انجام كار خير را ياد بدهيم و با توجه به اين كه شكاف بين نسلها ميتواند خطراتي را به همراه داشته باشد ارايه راهكارهايي براي حل مسائل ناشي از آن ضروري است.
محمدي افزود: بنياد مادر در 55 كشور دنيا ثبت شده و اهداف آن به 17 زبان بين المللي دنيا ترجمه شده و هدف ما توسعه فعالیت های مربوطه است.
وي يادآور شد: خيريهها و سمن ها بايد به سمت پيشگيري در حوزه سلامت سوق داده شوند و توجه اين نهادها به مادر به عنوان قلب خانواده ضروري
است.
محمدي با تاكيد بر اين كه سازمان هاي مردم نهاد بايد سعي كنند از مسائل حاشيه اي و سياسي كه آن ها را از اهدافشان دور ميكند بپرهيزند، گفت: از دولتمردان خواستاريم كه در امور NGO ها كارشكني نكنند و آن ها را به عنوان مشاوران خود بپذيرند.

 

46

کد خبر 703944

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =