تصویب تحریم‌های جدید یک‌جانبه آمریکا علیه کشورمان دستور کاری جدید برای دولت اوباما به حساب می آید.

کنگره آمریکا به اتخاذ تحریم‌های جدید یک‌جانبه علیه کشورمان رای موافق داد. این مصوبه با رای موافق 408 عضو و 8 رای مخالف در مجلس نمایندگان آمریکا و با 99 رای موافق در سنای آمریکا تصویب شد. در سنا کسی به این لایحه رای مخالف نداد.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، با وجود تاکید تمامی کارشناسان و ناظران مستقل و حتی غربی بر بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها علیه ایران، تحریم‌های جدید آمریکا با هدف تلاش برای قطع دسترسی ایران به واردات محصولات نفت پالایش شده همچون بنزین و سوخت هواپیما و همچنین قطع دستیابی تهران به سیستم بانکداری بین‌المللی تصویب شد، تا نشان‌دهنده سماجت واشنگتن برای کوبیدن بیهوده بر طبل تحریم‌ها باشد.

هری رید، رهبر اکثریت دموکراتیک سنای ‌آمریکا با اشاره به این لایحه گفت: هدف ما این است که ایران را در جایی هدف قرار دهیم که بیشترین آسیب را به دولت این کشور می‌زند!

این تحریم جدید از سوی آمریکا در حالی مطرح شد که رییس‌جمهور محمود احمدی نژاد نیز از اعلام شرایط گفت‌وگو با غرب و 1 + 5 در موضوع هسته‌ ای کشورمان خبر داد.

احمدی نژاد در مصاحبه مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی اش که روز دوشنبه با خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار خواهد شد این  شرایط را اعلام خواهد کرد.

احمدی‌نژاد که روز پنج‌شنبه در گردهمایی ائمه جماعات و فعالان مساجد در آستانه ایام اعتکاف سخن می گفت، با اشاره به اظهارات مقامات آمریکایی درخصوص صدور قطعنامه چهارم علیه کشورمان و خواست آن‌ها برای گفت‌وگو با جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: 70 سال پیش کارهایی می‌کردند که فکر می‌کنند امروز هم جواب می‌دهد؛ قطعنامه صادر می‌کنند. بسیارخوب گفت‌وگو می‌کنیم اما طوری گفت‌وگو می‌کنیم که پشیمان شوید که دیگر از این غلط‌ها نکنید. 

بر اساس مصوبه کنگره آمریکا دسترسی شرکت‌هایی که برای ایران محصولات نفت پالایش شده تامین می‌کند را به بازارهای آمریکا قطع می‌کند. علاوه بر آ‌ن شرکت‌هایی را هدف قرار می‌دهد که در بخش انرژی ایران سرمایه‌گذاری می‌کنند، از جمله شرکت‌های غیرآمریکایی که برای ایران خدمات مالی - بیمه و یا کشتیرانی فراهم می‌کنند. 

این لایحه‌ تحریم‌ها علاوه بر آن می‌تواند بانک‌های غیرآمریکایی را که با برخی عناصر خاص ایرانی که در فهرست سیا قرار دارند از سیستم مالی آمریکا حذف کند. 

جان مک کین، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی مصوبه جدید کنگره را هشداری به شرکت‌های طرف معامله ایران توصیف کرد و گفت:‌ ما برای شرکت‌های سرتاسر جهان یک حق انتخاب می‌گذاریم: آیا می‌خواهید با ایران روابط تجاری داشته باشید؟ یا می‌خواهید با آمریکا تجارت کنید؟ من فکر نمی‌کنم واقعا حق انتخابی وجود داشته باشد، ‌اما شرکت‌ها را مجبور می‌کنیم که این انتخاب را انجام دهند! نمی‌توانند با هر دو طرف معامله کنند.

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، بر اساس این مصوبه هر شرکتی که از طریق فروش فرآورده‌های نفتی پالایش شده به ایران عوایدی معادل یک میلیون دلار یا بیشتر کسب کند و یا در طول یک سال به تدریج به تامین از این فرآورده‌ها به ارزش بیش از پنج میلیون دلار به ایران مبادرت ورزد، مشمول تحریم های آمریکا قرار می‌گیرد. چنین شرکت‌هایی اجازه فعالیت در بخش‌های مالی، بانکی یا بازارهای سهام آمریکا را نخواهند داشت. 

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز جمعه از این اقدام کنگره استقبال کرد و در بیانیه‌ای گفت که وی و باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا از تصویب لایحه‌ای که روز پنجشنبه برای" تشدید تحریم‌ها علیه ایران" تصویب شد و حمایت سنا و مجلس نمایندگان آ‌مریکا از " اهداف گسترده‌ی" اقدام کنگره به دنبال داشت استقبال می‌کنند. 

کلینتون گفت: ما به اعمال کامل این لایحه به صورتی که استراتژی دو سویه چند جانبه‌مان را، یعنی تعامل و فشار، به پیش ببرد متعهد خواهیم بود. 

وزیر امور خارجه آمریکا با تکرار اتهامات غرب مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته‌ ای ایران افزود: این اقدامات جدید قطعنامه‌ی 1929 شورای امنیت سازمان ملل را تقویت می‌کند و بر عزم جامعه‌ی بین‌المللی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌یی تاکید می‌کند. 

کلینتون در ادامه اظهاراتش گفت:‌ آمریکا به همراه شرکای‌مان برای به حداکثر رساندن تاثیر این تلاش‌ها و تداوم دنبال کردن یک راه حل دیپلماتیک برای رفع نگرانی‌های جامعه‌ بین‌المللی در زمینه برنامه هسته‌یی ایران تلاش خواهد کرد. 

وی با غیرقانونی خواندن فعالیتهای هسته‌ ای ایران مدعی شد که این لایحه علاوه بر افزایش فشار و فعالیتهای هسته‌یی غیرقانونی ایران به تداوم آن‌چه نقض حقوق بشر توسط دولت ایران می‌خواند، خواهد پرداخت. 

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه ادعاهای خود گفت: ما از تلاش‌های کنگره برای جلب توجه به این نقض‌ها (ی حقوق بشر) حمایت می‌کنیم و آمریکا همچنان از ایران می‌خواهد که به وظایف خود در زمینه احترام گذاشتن به حقوق مردمش عمل کند. 

نانسی پلوسی، سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا نیز اقدامات اتخاذ شده علیه بخش انرژی و مالی ایران را قوی‌ترین اقداماتی خواند که آ‌مریکا تاکنون اتخاذ کرده است. 

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس اینترنشنال، پلوسی که از اعضای دموکرات کنگره آمریکا است گفت که از حمایت چشمگیر لایحه تحریم سنا - مجلس نمایندگان آمریکا مفتخر است. 

پلوسی افزود: این قوی‌ترین لایحه تحریم‌های ایران است که تاکنون در کنگره تصویب شده است. 

به گزارش بی‌بی‌سی، سناتور دموکرات باربارا میکولسکی در جلسه سنا گفت: تحریم‌های سازمان ملل، هرچند قدم اول خوبی است، اما کم جان است. به این دلیل کم جان است که اعضای دیگری در شورای امنیت هستند که می خواهند همچنان با ایران معامله کنند. بنابراین آمریکا باید این تحریم های یکجانبه را وضع کند. 

کاخ سفید باید قبل از تعطیلات 4 ژوئیه این لایحه را امضاء و یا وتو کند. در صورت امضای آن توسط اوباما این لایحه به قانون لازم الاجرا تبدیل خواهد شد. 

کنگره به اوباما اجازه داده است که در صورت صلاحدید، تحریم های تصویب شده علیه شرکت های متعلق به کشورهای "همکاری کننده علیه ایران" را، البته به شکل مورد به مورد، حداکثر تا دوازده ماه به اجرا نگذارد. 

قانونگذران آمریکا میزان جریمه نقدی اشخاصی را که تحریم ایران را نقض کنند از ده هزار دلار به یک میلیون دلار، و مجازات حبس برای چنین اقدامی را هم از حداکثر 10 سال به حداکثر 20 سال افزایش داده اند. 

این مصوبه کنگره آمریکا نشان داد که چرا دولت برزیل که تا چند روز پیش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا در موضوع هسته ای تلاش می کرد یکباره پا پس کشید؛ بر اساس مصوبه کنگره آمریکا دولت  اوباما موظف شده اشت که ظرف نود روز پس از امضای این مصوبه، گزارشی را درباره روابط تجاری و نفتی ایران با کشورهای گروه بیست، که شامل کشورهای توسعه یافته ای مثل کانادا و بریتانیا و نیز کشورهای در حال توسعه مهم از جمله برزیل و هند است به کنگره ارائه کند. 

کنگره آمریکا همچنین اختیار مسدود کردن دارایی‌های دیپلمات‌های ایرانی و مقام‌ها یا شرکت های سپاه پاسداران را به رئیس جمهوری این کشور داده است. 

مسوولان و مقامات ایران بارها تاکید کرده‌اند که این تحریم‌ها تاثیری بر اراده ایران برای استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌یی ندارد و ایران به هیچ‌وجه از حق خود در این باره نخواهد گذشت. 

وزیر امور خارجه کشورمان نیز اخیرا در ارتباط با تحریم‌ها و قطعنامه اخیر شورای امنیت، تصریح کرده بود: تحریم ادبیات دهه‌های 60 و 70 بوده و به هیچ وجه کارایی ندارد. 

متکی افزوده بود: آنچه به ما قوت می‌بخشد، منطق حق و قوی ماست و لذا مواضع منطقی و عادلانه خود را حفظ خواهیم کرد. 

وی اضافه کرد:اوباما در دیپلماسی نمره منفی گرفت و ‌آنها هر روز صفحه جدیدی به پرونده اشتباهاتشان اضافه می‌کنند.

کد خبر 71154

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =