به گزارش خبرآنلاین، رضا اردکانیان وزیر پیشنهادی نیرو در جلسه عصر امروز مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه های خود با اشاره به اینکه در سه هفته گذشته از بامداد تا پاسی از شب به صورت رسمی و غیررسمی، شرکت در جلسات مختلف فراکسیون ها و مجامع استانی حضور یافته و از نظرات نمایندگان مطلع شده است،اظهارداشت:« به عنوان یک کارشناس بین المللی که دریک دهه گذشته برنامه آب و محیط زیست بیش از 46 کشور دنیا بررسی کرده ام و با مدیران و سیاستمداران آنها نشست و برخاست داشته ام، در جلسات پارلمانی آنها مسایل آب و زیست محیطی را به بحث گذاشته ام، بدون مداهنه می توان گفت که مجلس شورای اسلامی در شناخت مسایل و تدوین برنامه ها و مشارکت پذیری در حل مسایل آب قابل تحسین است.»
او افزود: «وقتی این افتخار را کسب کردم که با جلب اعتماد ریاست جمهوری برنامه وزارت نیرو را آماده کنم،ابتدا به لیست کردن چالش ها پرداختم.»
اردکانیان با اشاره به اینکه چالش های ما در آب و برق و انرژی های تجدید پذیر، تامین مالی و مدیریت مالی است،عنوان کرد:« آنچه به عنوان فرصت ها و ظرفتی ها قابل ذکر است،ظرفیت عظیم منابع انسانی ماست؛ من نه تنها به هیچ وجه نا امید نیستم، بلکه کاملا امیدوار و خوشبین ام. همانطور که پدران ما در 3 هزار سال پیش در این اقلیم خشک و نیمه خشک با طبیعت به سازگاری رسیدند و شکفت انگیز ترین روش حفظ آب یعنی استفاده از قنات را خلق کردند و مسایل خود را حل کرده اند، حتما ماهم می توانیم مسایل امروز را کرده و در منطقه نمونه باشیم.»
وزیر پیشنهادی نیرو با تاکید بر اینکه امروز به سطح بالایی از آگاهی، شناخت و آمادگی برای همکاری در بین نمایندگان مردم وجود دارد که این موضوع یک نقطه امید بخش دیگر است،خاطرنشان کرد:«در برنامه ای که تقدیم کردم، به طور خاص به موضوع آب پرداخته شده؛ امروزه کم کم لفظ فاضلاب در حال کمرنگ شدن در ادبیات این بخش است.امروز فاضلاب به عنوان یک منبع با رنگ متفاوت است. امروز باید بدانیم که فاضلاب به عنوان یک منبع جدید برای ما قابل طرح است.»
اردکانیان گفت:«اصلی ترین نقطه کار ما تدوین صریح طرح های آمایش سرزمین به گونه ای که در محور آب تعریف شود،ذکر شده است.ما نیازمند مفاهمه در سطح دولت در شورای عالی آب هستیم؛ هرچه سطح مفاهمه افزایش یابد، آمادگی برای اجرای برنامه ها بیشتر خواهد بود.»
وزیر پیشنهادی نیرو توسعه شبکه تولید را یکی از سرفصل های برنامه های خود ذکر کرد و گفت:« باید مسایل آب را براساس مدیریت عرضه و تقاضا طراحی کنیم؛ بیش از یک دهه قبل در حالی که دست اندرکار احداث سدها و سازه های آبی بودیم، در عین حال این ضرورت که باید به مساله مدیریت تقاضا بپردازیم،هم مد نظر بود.»
او با اشاره به تدوین استراتژی بلند مدت آب در سال 83 و تصویب آن در مجلس وقت بر اساس قانون برنامه چهارم توسعه،یادآورشد:«به هر تقدیر با تغییر اولویت ها،بخش قابل توجهی از این مسایل امروز نیازمند اجراست.»
اردکانیان اضافه کرد:« یکی از برنامه هایی که در دستور کار قرار خواهد گرفت،اصلاح ساختار اقتصاد آب کشور و افزایش سهم بخش غیردولتی در بخش های تعمیم و توسعه فاضلاب است.»
او توسعه شبکه های آبیاری و زهکشی به میزان 250 هزار هکتار عملیاتی را از دیگر برنامه های خود ذکر کرد و خاطرنشان ساخت:«تامین آب شرب سالم به ویژه در روستاها و بخش عشایری با اولویت ساخت و تکمیل 550 مجتمع آبرسانی برای جمعیت 6 مییلون نفر جز برنامه های اینجانب است.ضمن اینکه به موضوع پسآب به عنوان یک منبع جدید نگاه خواهیم کرد.»
شاخههای طرح جامع آب
وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به اینکه بیش از 20 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در دنیا با فاضلاب آبیاری می شود،متذکر شد:«قطعا ما با اولویت به تدوین یک طرح جامع برای همه این برنامه ها خواهیم پرداخت که امکانات و فرصت ها و احیانا استقاده از آب های متعارف را در دستور کار خواهیم داد و سایر موادی که می توان یک منبع جدید باشد، مورد توجه قرار خواهد گرفت.»
او اضافه کرد:«در دوره مدیریت تقاضا، اعتقاد من این نیست که ما با صرف انتقال آب از یک نقطه به نقطه دیگر مسایل خود را حل در مبدا و مقصد حل کرده ایم؛ ما مسایل متعددی داریم.ما بحث تلفات آب در شبکه های آب شرب و کشاورزی را باید مورد توجه قرار دهیم .بحث کاهش آلاینده ها را به ویژه در منابع زیرزمینی موردتوجه قرار دهیم.»
اردکانیان گفت:«براساس گزارش های موجود از پسامدهای صنعتی،کودهای شیمیایی حدود 11 درصد از منابع آبی کشور به دلیل نیتراته شدن از مدار خارج شده اند.»
او افزود:«ما باید آب موجود را درست و صحیح مصرف کنیم؛ طبیعی است این امر مستلزم مطالعه دقیق و صحیح است.در روزهای گذشته این توفیق راداشتم که به طور مستقیم و بی واسطه علاوه بر گزارش های موجود ازطریق نمایندگان مردم از دغدغه ها مردم مطلع شوم.اگر ما همه مسایل را در همه جا حل کنیم ولی وضعیت آب و منابع زیست محیطی در استان خوزستان این باشد که هست ما هیچ توفیقی نداشته ایم و باید این مسایل هرچه سریعتر حل شود و ما توان حل مساله را داریم. »
وزیر پیشنهادی نیرو گفت:« سعی خواهیم کرد بهترین تصمیم ها را در عرصه های مختلف مربوط به تأمین آب شرب و سامانههای جمعآوری و دفع فاضلاب و سامان دادن به کارون و پروژه هورالعظیم ر و سایر تعهدات بپردازیم.»
او ادامه داد:« همان طور که توسط ریاست محترم جمهوری گفته شد، در این مناطق و سایر مناطق کشور در تعهدات دولت دوازدهم می پردازیم. طبیعتا همانگونه که امروز صبح در اظهارات ریاست جمهوری ذکر شد، در گذشته در تامین منبع آب اشتباهاتی انجام شده است و قطعا به آن ها پرداخته خواهد شد. صرفاً برای دستگیری بلکه به جهت رسیدگیهای قانونی لازم و همچنین برخوردهای قانونی لازم با هرگونه قصور و تقصیری که در این صحنه صورت گرفته است. من به سد گتوند اشاره میکنم. ظرفیت های کارشناسی مورد اعتماد انجام خواهد کرفت.»
اردکانیان بیان کرد:« مسائل تعامل وزرات نیرو با نمایندگان ضروری است و به عنوان سیاست های اصلی مدنظر اینجانب خواهد بود. گفت و شنود سازنده ادامه پیدا خواهد کرد.»
وزیر پیشنهادی نیرو افزود:« لیست تمام تذکرات و سوالات نمانیدگان محترم در ۴ سال گذشته با وزارت نیرو را بررسی کردیم. ۷۵ درصد از حدود ۶۰ سوال مربوط به آب و ۸۵ درصد مجموع ۴۲۵ تذکر کتبی و شفاهی به بخش آب و بقیه مربوط به برق و سایر امور بوده است. به طور جدی در این مشکلات در دستور کارمان خواهد بود و تک تک مدیران در پهنای کشور موظف خواهند بود که در این ارتباط درست عمل کنند و کوچک ترین کوتاهی نخواهند کرد. با سرعت و دقت بیشتری پاسخ گو می شوند.»
تمرکز بر انرژیهای تجدیدپذیر
اردکانیان با اشاره به بخش مهم و تاثیر گذار برق و انرژی های تجدیدپذیر گفت:« این بخش از زیربنای اصلی برای توسعه است و همانگونه در برنامه نیز ذکر شده است صنعت برق ایران ۷۷ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی و با تکیه بر توانمندیهای داخلی در سطح جهانی در جایگاه چهاردهم و در منطقه دارای رتبه نخست است.»
او ادامه داد:« در صحبت های نماینده ها اشاره شد ما در حال حاضر در شرایط خوبی چه از نقطهنظر رشد مصرف برق و بالا بودن شدت انرژی و چه از نظر انباشت حجم بدهیهای صنعت برق به تولیدکنندگان بخش خصوصی نیستیم. این امر مستلزم اقدامات وسیعی است که پشتیبانی شما نمایندگان را می طلبد.»
او اظهار داشت:« در مورد بحث انرژی های تجدید پذیر همه آن را در برنامههای خود تقدیم کرده ام و بهعنوان یکی از اصلی ترین سندهای بالادستی، سند برنامه ششم توسعه موردتوجه خواهد بود. ۵ هزار مگاوات افزایش ظرفیت در طول برنامه که ۴ هزار مگاوات آن در دولت دوازدهم خواهد بود، تولید انرژی پاک، نقش مهمی در اشتغالزایی خواهد داشت. تا پایان برنامه ۵۰۰ هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم حاصل این توجه خواهد بود.»
اردکانیان عنوان کرد:« کنوانسیون تغییر اقلیم و کاهش آلایندگی قابل پیگیری و تامین است. ۸ میلیون تن دی اکسید کربن استقرار این صنعت ۲۵ درصد از تعهد غیر مشروط ۱۳ سال قرار می دهد. بخش آب های مرزی و مشترک موضوع دیگری است که همکاران وزارت نیرو توجه دارند.»
او با اشاره به دستاوردهای زمان مدیریت خود گفت:« خاطر دارید در مدیریت من بود که بعد از ۳۰ سال معاهده هیرمند بین ایران افغانستان انجام شد. سد بزرگ دوستی را بر روی هریرود ساختیم. سد خدا آفرین را ساختیم. درحالی است که در ۲۰۰ سال گذشته ۲ هزارو ۵۰۰ معاهده و توافق بر سر آب های مشترک سطح جهان رسیده است و تعداد پروژه های موفق کم شماری انجام شده است. نکاتی که توسط نماینده ها ذکر شد و انتقاد سازنده ای که صورت گرفت، مورد توجه قرار خواهد گرفت.»
وزیر پیشنهادی نیرو تصریح کرد:« چنانچه این توفیق را بیابم که امروز با جلب حمایت حداکثری نمایندگان مسوولیت وزارت نیرو را عهده دار شوم، در این مکان مقدس این تعهد می دهم که همانطور که گفته شد به جز منافع ملی و در سطح ملی و اتکا بر داشته های کارشناسی و شایسته گزینی در بکارگیری نیروهایی که در پهنه صنعت آب و برق خدمت خواهند کرد و بجز تعامل سازنده و همانگونه که در کلام رییس جمهوری ذکر شد، تعامل به میزان وسیع و نه معامله گری در سرلوحه کار من باشد.
او گفت:« به گونه ای عمل کنیم که آنها که خارج از مرزهای ما این بار بر تشتنگی ما چشم دوخته اند تا از آن عاملی برای خدشه و خلل در وحدت ما ایجاد کنند، بگوییم این آرزو برآورده نخواهد شد.»
3535
نظر شما