به گزارش خبرآنلاین، این طرح به منظور افزایش مدت انتشار انحصاری آثار شهید مطهری ارائه شده بود. چرا که بر اساس قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان، حق انتشار انحصاری آثار افراد تا 30 سال پس از درگذشتشان به وراث میرسد که با توجه به پایان این مهلت، علی مطهری خواستار استثنا شدن آثار پدرش از این قانون شده بود.
استناد وی به بخشی از سخنان امام (ره) بود که بر لزوم انتشار دقیق آثار شهید مطهری تاکید داشت.
البته کمیسیون فرهنگی مجلس در جریان بررسی این طرح اقدام به اصلاحاتی در آن نمود که ستار هدایتخواه در تشریح آن گفت: در کمیسیون فرهنگی بحث شد که برخی وراث دیگر بزرگان هم ممکن است در آینده درخواستهای مشابهی داشته باشند تا باز هم استثناهایی به وجود بیاید و این باعث وهن قانون میشود. به همین دلیل این طرح را اینگونه اصلاح کردیم که سقف انتشار انحصاری آثار بزرگان را از 30 سال به 50 سال ارتقا دهیم و اگر وارثی وجود نداشت، این حق به وزارت ارشاد سپرده شود.
اما غلامرضا مصباحی مقدم عضو جامعه روحانیت مبارز به مخالفت با این حق انحصاری برای آثار شهید مطهری پرداخت و گفت: چرا باید مانع از استفاده بیشتر از آثار شهید مطهری شد؟
وی با تاکید بر اینکه نباید انتشار عمومی آثار شهید مطهری استثنا شود، ادامه داد: انتشار آثار علما را نباید انحصاری کرد.
مصباحی مقدم در ادامه به موضع دبیرکل جامعه روحانیت در این باره اشاره کرد و گفت: حضرت آیتالله مهدوی کنی هم مخالفتشان را با این موضوع اعلام کرده و به بنده پیغام دادند که با انحصار آثار شهید مطهری در اختیار افراد یا برخی نهادها مخالفند.
نظر شما