به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین جعفریان فیلمبردار با تجربه سینمای ایران که سابقه کار در فیلمهای «فروشنده»، «چهارشنبه سوری»، «دیوار»، «رستاخیز» و ... را دارد با بیان اینکه جشنواره فجر مهمترین جشنواره داخلی است، گفت: «به دلیل اهمیت جشنواره فیلم فجر کسانی که در سینمای ایران کار میکنند به شدت علاقهمند هستند حاصل کارشان در این جشنواره مورد ارزیابی قرار گیرد، همین امر هم باعث شده رقابتی سالم بین اعضای هر صنف به وجود آید که نتیجه طبیعیاش ارتقای کیفیت فیلمهای سینمایی از جنبههای مختلف است.»
او ادامه داد: «بنابراین حذف جوایز فنی با از بین بردن انگیزهها افت کیفی فیلمها را به دنبال خواهد داشت. البته باید بگویم با اصطلاح فنی برای تعریف ماهیت شغلی تعدادی از حرفههای سینمایی مشکل دارم چرا که فکر میکنم کار عوامل اصلی فیلمها حائز جنبههای هنری و خلاقه هم هست و اتفاقاً باید برای اهدای جایزه به این جنبه از کار آنها توجه شود.»
جعفریان گفت: «اگر به صرف اینکه این دسته از عوامل فیلم براساس آموختههای تخصصی کار میکنند باید حرفهشان را فنی نامید بنابراین به کارِ کارگردان و فیلمنامهنویس و بازیگر هم میشود گفت فنی چون آنها هم به هر حال بر اساس اصول تخصصی عمل میکنند که از قبل آموختهاند.»
جعفریان همچنین گفت: «گفته میشود جوایز فنی میتواند در جشن خانهٔ سینما اهدا شود. اولاً خانهٔ سینما در ارزیابی کار اعضای خود و تعیین بهترینها ، طبق اساسنامهٔ اولیه، دنبال سیاست خاصی بوده که با جشنوارهٔ فجر فرق دارد. ثانیاً متأسفانه این جشن هنوز نتوانسته قواعد و اصول پذیرفته شده و ثابتی را برای رسیدن به اهداف تعیین شده پایهریزی کند. به همین دلیل سیاستهای اجرایی آن هر سال تغییر میکند و جشن مذکور برای دستاندرکاران سینما آنقدر جدی نشده که با حذف جوایز فنی جشنوارهٔ بتواند انگیزهها را برای ارائه کار بهتر حفظ کند.»
او ادامه داد: «تشکیل آکادمی عالی شاید ایده بدی نباشد، ولی باید منتظر ماند و دید چه عاقبتی پیدا میکند تا بعد برای جایگزین کردن جشن خانه سینما به جای بخشی از فعالیتهای جشنواره فجر تصمیم گرفت.»
جعفریان همچنین گفت: «وقتی میگوییم اهدای جوایز فنی برای ارتقای کیفیت فیلمهایمان لازم است طبیعی است که هیئتهای انتخاب و داوری باید با حوصله و دقت به این مهم توجه نشان بدهند.»
مدیر فیلم برداری «سارا و آیدا» افزود: «برای بررسی کارشناسانه جنبههای فنی سینما لازم است در بین اعضای هیئت داوری چند تن هم از بین متخصصین حرفههای اصلی مثل بازیگری، فیلمبرداری، تدوین، گریم، آهنگسازی و صدابرداری و صداگذاری حضور داشته باشند. چه اشکال دارد تعداد داورها را بیشتر کنیم تا به جز کسانی که معمولاً به عنوان داور گزینش میشوند این افراد هم در داوریها دخالت داشته باشند. میتوان چنین عمل کرد که رأی هر کدام از داوران صنفها برای هم صنف خود با ضریب بیشتری محاسبه شود.»
58243
نظر شما