علی مطهری در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به التزام اصولگرایان به ولایت فقیه تصریح کرد: برخی از اصولگرایان التزام به ولایت فقیه را مساوی با تعطیلی عقل و پرهیز از ابتکار عمل و ارائه طرحهای جدید سیاسی و فرهنگی میدانند و به دنبال آن هستند که در همه جزئیات، تمایل رهبری را کشف کنند و سپس اظهار نظر نمایند. برخی دیگر هم معتقدند که ما باید کار خودمان را انجام بدهیم و همه جا عقل خود را ملاک قرار دهیم و ابتکار عمل داشته باشیم و طرحهای نو ارائه کنیم. البته نظرات رهبری را که در رسانهها اعلام میشود ، نه به نقل از این و آن و در ملاقاتهای خصوصی ، ملاک قرار دهیم .
اهم سخنان این نماینده مردم تهران عبارت است از:
- رئیس جمهور به تبع آقای مشائی وظیفه دولت در اجرای بخشی از امر به معروف و نهی از منکر را انکار کرد، در حالی که این امر یک حکم مسلم اسلامی است و رهبری و همه مراجع تقلید و ائمه جمعه و روحانیون مجلس و بسیاری از شخصیتهای سیاسی بر آن تأکید دارند و به طور کلی سایر اصولگرایان قائل به این وظیفه و مخالف این نگاه دولت هستند.
- درباره جایگاه مجلس و رابطه آن با دموکراسی، شما دیدید که تعدادی از همین نمایندگان اصولگرا که به افراطیون مشهورند، به کمک دولت تجمعی را در مقابل مجلس سازماندهی کردند و علیه مجلس شعار دادند. با وجود آنکه تعداد افراد تجمعکننده، نسبت به تبلیغاتی که رسانههای دولتی کرده بودند، بسیار اندک بود و از حدود 200 نفر تجاوز نکرد. اما این امر حکایت از آن دارد که این گروه از اصولگرایان اعتقادی به استقلال رأی مجلس ندارند و وجود شورای نگهبان را به عنوان ناظر بر مصوبات مجلس و تطبیق دهنده با شرع و قانون اساسی کافی نمیدانند. آنها وجود فشار بیرونی را نیز ضروری میدانند و در واقع اعتقادی به نقش مجلس در اداره کشور ندارند و آن را تشریفاتی به شمار میآورند.
- اما بخش اعظم اصولگرایان این گونه فکر نمیکنند. بنابراین مهمترین کار اصولگرایان توافق بر سر مبانی و اصول است و اینکه گفته شود اصول ما عبارتند از راه امام ، قانون اساسی، ولایت فقیه و غیره ، کافی نیست. مفهوم این اصول باید به طور دقیق مشخص و مورد توافق قرار گیرد.
- اکنون اصولگرایان یک جبهه را تشکیل میدهند که مرکب از گروهها و احزاب و شخصیتهای سیاسی و اجتماعی مختلف است. گروهی که اکنون دولت را در دست دارد به نظر من نه اصولگراست و نه اصلاح طلب، بلکه یک گروه مخصوص به خود است با افکار مخصوص به خود در حوزههای فرهنگ، اقتصاد و سیاست عمل میکند.
- یکی از افکار مخصوص این طیف، احساس خودکفایی در شناخت اسلام است و دیگر استفاده نادرست از این اصل درست است که به جای شناخت شخصیتها به وسیله حق، حق را با شخصیتها می شناسند و در این جهت افراط میکنند و این اصل را وسیلهای برای بیرون راندن رقبای خود از میدان قرار دادهاند. اینها یک فرقه خاص و دارای برخی مزایا و معایب هستند. به نظر من حمایت رهبری از این دولت هم، در راستای حمایت ایشان از همه دولتها است و اینکه میدان به دست مخالفان سرسخت این دولت نیفتد.
- به هرحال اصولگرایان برای پیشرفت خود نیازمند توافق بر سر مبانی و اصول معین و مشخص و ارزیابی پدیدههایی از جمله عملکرد دولت نهم و دهم و ارزیابی وقایع و حوادث با این مبانی و اصول هستند. در غیر این صورت باز عدهای به نام اصولگرایی قدرت را در دست میگیرند و بر ضد آن مبانی و اصول عمل میکنند.
نظر شما