روزنامه انگلیسی گاردین معتقد است جنگ آمریکا در افغانستان گزینهای بی فایده است و رئیس جمهور آمریکا برای تکمیل آن بدون توجه به نتایج آن برای آمریکا اصرار دارد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری سوریه(سانا)، روزنامه انگلیسی گاردین نوشت: جنگ عراق سهم جورج بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا بود در حالی که جنگ افغانستان اساسا به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بر میگردد.
این جنگ موضوعی بی فایده است که بوش و دولت وی از آن پرهیز کردند ولی اوباما با وجود شکست این جنگ بر آن اصرار دارد و همچون فردی شده که مشکلی را حفر میکند تا از آن برون رفتی بیابد. اوباما زندانی داوطلب تمایلات ژنرالهای خود است و دلیل آن اظهارات اخیر ژنرال جورج کیسی، رئیس ستاد ارتش آمریکاست که در گفتوگو با شبکه سی.بی.اس آمریکا اعتراف کرد، آمریکا دوره دیگری در جنگ مستمر خود در عراق و افغانستان را می گذراند. هر چند وی از این اعتراف نگران و مضطرب شد ولی زمان پس گرفتن این حرف گذشته بود.
گاردین در ادامه میآورد: برنامههای اخباری و گزارشهای رسانهای آمریکا همچنان حول موضوعات معمول میچرخد و تصاویری از جنگ افغانستان را نمایش میدهند و بر درگیریها در افغانستان اشاره دارند ولی هرگز توضیح نمیدهند که این جنگ بی فایده موجب رکود اقتصادی و از بین رفتن داراییهای آمریکا شده است. جنگ آمریکا در افغانستان در واقع سال 1980 در دوره دموکراتها آغاز شد ولی اکنون جنگی میان دو حزب جمهوری خواه و دموکرات براه افتاده روشن شده که این جنگ بیفایده و کاملا شکست خورده همچون اقتصاد آمریکا است و هیچ هدف یا ارزشی همچون چیزهایی که از نمایندگان دو حزب می شنویم ندارد.
گاردین انگلیس خاطر نشان میسازد: حزب دموکرات اوباما در سال 2008 جنگ افغانستان را به نفع اقتصاد آمریکا عنوان کردند و هرگونه ارتباط میان میلیاردها دلاری که در جنگهای خاورمیانه هزینه میشود و میلیونها دلاری که دولت با هزینه کردن آنها برای ملت آمریکا مخالفت میکند را تکذیب کردند.
این روزنامه انگلیسی میافزاید: گزینههای دیگری وجود دارد که ملت آمریکا باید آنها را بررسی کنند و آن پایان یافتن دو جنگ افغانستان و عراق و بازگشت سربازان آمریکایی به کشورشان است و این که آیا امکان بازگشت اموال از دست رفته به اقتصاد شکست خورده این کشور به طور خودکار وجود دارد یا نه؟ آمریکاییها به اقتصاد جنگ دائم عادت کردهاند و فرصتهای کار مقطعی ناشی از آن، اقتصاد آمریکا را از تحقق احیای دراز مدت دور میکند در حالی که پاداش ملت آمریکا به شکل قراردادهای جدیدی که به ایالتهای چون داکوتای جنوبی و ویسکانسین جنگندههای جدید بدون سرنشین ارایه میکند ظهور مییابد.
نظر شما