هادي پژوهش در همايش روز ملي روان شناس و مشاور، افزود: به طور جدي بايد جلوي فعاليت افرادي كه تخصصي در زمينه مشاوره نداشته و اصرار بر اين كار دارند، گرفته شود.
وي يادآور شد: روان شناس نماها و غير متخصصان كه سر از هر جاي شهر درآورده اند مي توانند يك خانواده را از هم بپاشانند، بنابراين نبايد اجازه دهيم هركسي يك تابلو بزند و بگويد من مشاور هستم. تشديد نظارت ها در اين خصوص نيز ضروري است و روانشناسان واقعي با كنار گذاشتن اختلافات و انجام فعاليت هاي منسجم بايد مراقبت كنند كه هركسي وارد اين حريم نشود.
پژوهش گفت: يك عده افراد غيرمتخصص به خصوص در حيطه هاي ازدواج، جوانان و زناشويي در استان مشاوره مي دهند كه اينها به جاي ارائه راهكارهاي مفيد، كار را خراب كرده اند.
وي افزود: مسايل اجتماعي كه تبديل به مباحث امنيتي مي شود، حاصل دردهايي است كه درمان نكرده ايم. در حال حاضر ميزان بيماري هاي رواني و افسردگي در جامعه بسيار بالاست، نمي توانيم خودسانسوري كنيم و بگوييم مشكلي وجود ندارد و بايد به دنبال حفظ و ارتقاي سطح سلامت روان جامعه باشيم.
نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: گاهي يك اشتباه كوچك در روانشناسي، يك مشكل بزرگ به وجود مي آورد و بايد مراقبت و دقت شود كه مشاوره و امور مربوط به آن دست هركسي نباشد.
رضايي افزود: افراد غيرمتخصص در اين زمينه نبايد در استان و شيراز اجازه فعاليت پيدا كنند و برخورد با آنها ضرورت دارد.
وي در ادامه با اشاره به آسيب هاي موجود در جامعه يادآور شد: من طلاق را ضمن اينكه ناپسند مي دانم در مواقعي آن را راهكاري براي آزادي مي دانم و اگر كسي به دليل انتخاب نادرست با معضلات غيرقابل تحملي در زندگي مشترك مواجه شده، نياز به كمك و در صورت لزوم طلاق دارد.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر شيراز نيز گفت: بيماري هاي روانشناختي مانند اعتياد، افسردگي، وسواس، خشونت و طلاق روبه افزايش است و در هر 24 ساعت 30 جدايي رخ مي دهد.
ناصري افزود: آمار ايدز در كشور و استان روبه افزايش است و با توجه به مشكلات موجود بايد نگاه ويژه اي شود و حتي ساماندهي منازل مبله اي كه در گوشه و كنار شهر ديده مي شود، انجام گيرد.
وي يادآور شد: سال گذشته 369 تصادف منجر به فوت در شيراز داشته ايم كه 30 نفر از آنها دانش آموز بوده اند. آمار تصادفات برون شهري و كمربندي و حوادث ترافيكي كه به معلوليت منجر مي شود نيز بالاست.
ناصري گفت: طلاق، خشم، خشونت، رفتارهاي پرخطر و حاشيه نشيني از مهم ترين چالش هاي پيش روي ما است كه با آموزش، تغيير نگرش و فرهنگسازي قابل مديريت است.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر شيراز، اخلاق محوري و رعايت قانون را حائز اهميت دانست و گفت: جاي متخصصين روان شناسي و مشاوره در عرصه هاي پژوهش، درمان و به ويژه حوزه هاي مديريتي كشور خالي است و اميدواريم به سمتي برويم كه شاهد بهره مندي از آنها در سياستگذاري و تصميم گيري ها باشيم.
مديركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس نيز يادآور شد: مردم از طريق دريافت خدمات مشاوره صحيح به آساني مي توانند از هر آزمون و خطا پيشگيري كنند و راه هاي صحيح را براي زندگي باكيفيت تر انتخاب نمايند.
معصومه دستغيب افزود: با توجه به اهميت مسئله، در دسترس بودن و ارائه خدمات روان شناختي ارزان به مردم بايد در دستور كار قرار گيرد. بر همين اساس، دفتر امور بانوان و خانواده استانداري فارس با برگزاري كارگاه هاي متعدد و تخصصي براي مشاوران و ارائه طرح تقويت مراكز مشاوره شهر شيراز به منظور استحكام بنياد خانواده، سعي بر بهبود وضعيت موجود دارد.
در اين مراسم از 40 روان شناس و مشاور برگزيده فارس تجليل شد.
46
نظر شما