به گزارش خبرآنلاین، استناد نمایندگان طراح این طرح به این بود که دولت در ضوابط اجرایی بودجه 89 مصوب کرده است که آگهیهای دولتی فقط به روزنامه ایران اعطا شود. در حالیکه وزارت ارشاد موظف به توزیع این آگهیهاست و نباید آن را در انحصار درآورد.
ابتدای بررسی این طرح با اخطار قانون اساسی مهدی کوچکزاده نماینده حامی دولت همراه بود که میگفت این طرح به منزله دخالت مستقیم در امور دولتی است و بر خلاف اصل تفکیک قوا است و باید از دستور کار خارج شود چون کار مملکت اینگونه به سرانجام نمیرسد.
ابوترابیفرد که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را بر عهده داشت، این اخطاررا وارد ندانست و به این ترتیب مصطفی کواکبیان به عنوان یکی از طراحان امکان بحث یافت.
مدیر مسئول روزنامه مردم سالاری با تاکید بر اینکه در این طرح نگاه سیاسی ندارند و به دنبال ضابطه مند کردن درج آگهیهای دولتی چه در دولت اصلاحات و چه در دولت اصولگرا هستند، گفت: معنی توزیع متفاوت از انحصار است. وزارت ارشاد باید آگهی های دولتی را توزیع کند نه اینکه منحصرا به روزنامه دولت بدهد.
وی این اقدام دولت را بر لاف اصل 44 و خصوصی سازی دانست و افزود: باید رقابتی میان روزنامهها بر اساس تیراژشان ایجاد شود تا آگهیها به روزنامه های پرتیراژ داده شود.
وی این طرح را عیدی به خبرنگاران در آستانه روز خبرنگار دانست.
محمد دهقان عضو هیات رئیسه مجلس که از حامیان دولت است نیز با این طرح مخالفت کرد و آن را ورود مجلس به مسائل جزیی دولت دانست. وی تاکید داشت که باید به دولت فرصت داد تا راسا این مساله را اصلاح کند.
موسیالرضا ثروتی نماینده بجنورد در موافقت با این طرح با اشاره به اینکه مدتی است که ضوابط اجرایی فارغ از عرف معمول به مجلس ارسال نمیشود، ادامه داد: از سوی رئیس مجلس، ضوابط اجرایی قانون بودجه 89 به کمیسیون بودجه ارسال شده بود که دو ایراد داشت. نخست اینکه آییننامه اجرایی آن نوشته نشده و هم به جهت محتوایی ایراداتی داشت.
وی با بیان اینکه قرار است این موارد را به رئیس مجلس گزارش دهیم تا به رئیس جمهور بدهند، ادامه داد: دستگاههای اجرایی به دلیل عدم دریافت بودجه از کارهایشان عقب ماندهاند. در چنین شرایطی دولت نمیتواند همه آگهیها را به روزنامه ایران بدهد.
ثروتی افزود: قانون بودجه یکساله است. الان چهار ماه از سال گذشته است. اگر همین روند ادامه یابد، بودجه امسال دچار مشکل خواهد شد.
پیش از اعلام رای گیری ابوترابیفرد اعلام کرد: البته بنده گزارشی دارم که گویا دولت در صدد اصلاح این مساله است.
با وجود 98 رای مثبت، در میان اعضای هیات رئیسه اختلاف نظر بود که آیا یک فوریت این طرح رای آورده است یا نه؟ در حالیکه ابوترابیفرد میگفت دقیقا محاسبه کنید که رای آورده است یا نه، دهقان تاکید داشت که چون در ابتدای رای گیری تعداد حاظران، 198 نفر بوده است، رای لازم حاصل نشده است. به این ترتیب با اختلاف چند رای محدود یک فوریت طرح توزیع عادلانه آگهیهای دولتی به تصویب نرسید.
نظر شما