به گزارش فارس به نقل از روزنامه اماراتی "البیان "، "مایک مولن " رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا عصر دیروز در یک سفر غیرمنتظره وارد بغداد شد و با "ایاد علاوی " رهبر فهرست العراقیه و "جلال طالبانی " رئیسجمهور عراق دیدار کرد.
بر اساس این گزارش مولن در دیدار با یک هیئت از فهرست العراقیة طرح عقبنشینی نیروهای آمریکایی از عراق و تلاشهای موجود برای تشکیل دولت وحدت ملی عراق را بررسی کرد و دو طرف درباره اختلافات موجود میان گروههای سیاسی پیروز در انتخابات عراق و راهکارهای برونرفت از موانع موجود رایزنی کردند.
در حال حاضر 77 هزار و 500 نیروی آمریکایی در عراق مستقر هستند که تمام نیروها باید تا اول سپتامبر از عراق عقبنشینی کنند و فقط 50 هزار نیروی آموزشی و مشاورهای در این کشور باقی بماند که این نیروها نیز باید تا دسامبر سال 2011 عقبنشینی کنند.
بنا بر این گزارش، مولن و طالبانی نیز به بررسی اوضاع سیاسی و امنیتی عراق پرداختند و رئیس جمهور لبنان با تاکید بر ضرورت تسریع روند تشکیل دولت آتی عراق، درباره وضعیت نیروهای امنیتی و نظامی عراق گفت: این نیروها برای انجام کامل وظایف خود نیاز به تمارین و آموزشهای بیشتری دارند و باید مجهزتر شوند.
از سوی دیگر مولن پس از این دیدار در گفت وگو با روزنامهنگاران گفت: پلیس و ارتش عراق طی سال گذشته توانمندی خود را ثابت کردهاند و برای تحویل کامل مسئولیت امنیتی آمادگی دارند.
مالکی در گفتوگو با روزنامهنگاران در بغداد گفت: ورود عامل منطقهای یا بینالمللی به عرصه تشکیل دولت و گفتوگوهای مربوط به آن موجب پیچیدهشدن امور شده است تا جایی که ما هنوز از این پیچیدگیها رنج میبریم.
احزاب و گروههای سیاسی در عراق، برغم سپری شدن 3 ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی هنوز نتوانستهاند به توافقهای نهایی برای تشکیل دولت آتی دست یابند.
این در حالی است که طرفها و شخصیتهای سیاسی بلندپایه عراق، اخیرا از وجود دخالتهای مستقیم برخی دولتهای منطقه و طرفهای خارجی در امور عراق خبر دادهاند.
عضو ائتلاف دولت قانون به رهبری " نوری مالکی " پیش از این با انتقاد از موج جدید دخالتهای عربستان سعودی در امور داخلی این کشور گفته بود: دخالتهای عربستان در عراق برای اولین بار نیست و این رفتار ناپسند آنها بارها تکرار شده است.
"عدنان السراج " گفت: عربستان سعودی از طریق دخالتهای خود در امور داخلی عراق درصدد ناکام گذاشتن تجربه جدید دموکراسی درعراق است.
مالکی دیروز تصریح کرد: من با تاسف میگویم که عامل خارجی اکنون از عامل داخلی و ملی پیشی گرفته است، بطوری که عوامل ملی و داخلی تا حد زیادی از هرگونه تصمیمگیری عقب ماندهاند. البته کسانی که در راس روند سیاسی عراق قرار دارند نیز به میل خود برای حضور پررنگتر عامل خارجی عقبنشینی میکنند.
نظر شما