«گرچه پولی که بابت بلیتفروشی جمع میشود به مجموعه ورزشی آزادی ارتباطی ندارد و ما اجاره خودمان را از تیمها بابت کرایه دادن زمین شماره یک میگیریم، اما فکر میکنم گران شدن بلیتها اتفاق بدی نیست. در تمام کشورهای اروپایی قیمت بلیت بازیهای فوتبال گران است.»
این استدلال مدیر مجموعه ورزشی آزادی به گران شدن قیمت بلیت ورودی ورزشگاههای ایران است. ضیاء آذری که مدیریت بزرگترین مجموعه ورزشی ایران را برعهده دارد، معتقد است از گران یا ارزان شدن بلیتها سود و ضرری نصیب این مجموعه نمیشود اما قیمت بلیتهای فوتبال نباید این قدر ارزان باشد.
او تنها استدلالش این است که در اروپا تماشای مسابقههای فوتبال هزینهبر است و هر تماشاگر برای دیدن مسابقههای معمولی باید چیزی حدود 30 الی 40 یورو بدهد. البته او اشارهای به این موضوع نمیکند که درآمدها در اروپا چند برابر ایران است.
ضیاء آذری تنها فردی نیست که نسبت به گران شدن قیمت بلیتها واکنش نشان میدهد. از روزی که هفته اول لیگ برتر انجام شده و تماشاگران برای دیدن مسابقههایی فوتبال بلیتهایی که 100 درصد افزایش قیمت داشته را خریداری کردهاند، صحبتهای متفاوتی در مورد این موضوع انجام شده. یکی از این نفرات حبیب کاشانی سرپرست موقت باشگاه پرسپولیس است. او میگوید: «باشگاههای فوتبال از بلیتفروشی به سودی نمیرسند. مثلا برای بازی مهمی مثل دربی تهران که این همه تماشاگر دارد و این همه هوادار به ورزشگاه میآیند، تیم میزبان تنها حدود 4 میلیون تومان از بلیتفروشی به دست میآورد که این مبلغ عملا به هیچ کاری نمیآید.»
کاشانی البته خودش قبول دارد که گران شدن قیمت بلیتها تعداد تماشاگران را کم میکند. مخصوصا که در اولین مسابقه پرسپولیس در لیگ برتر، آن هم مقابل تراکتورسازی که تماشاگران زیادی دارد، تماشاگران کمی به ورزشگاه رفتند و تعداد تماشاگران اصلا مطابق با پیشبینیها نبود. کاشانی در مورد این موضوع میگوید: «در این که قیمت بالای بلیتها روی آمدن تماشاگران تاثیر داشته شکی نیست. خیلی از تماشاگران پرسپولیس دانش آموز، دانشجو و از اقشار آسیبپذیر جامعه هستند که توان خرید بلیت 8 هزار تومانی را ندارند و نتوانستند به استادیوم بیایند.»
البته طبیعی است که کاشانی که مسئولیت یک باشگاه را برعهده دارد، از گران شدن بلیتها استقبال کند اما تماشاگران فوتبال از این اتفاق ناراحت هستند. گزارشی که یکی از برنامههای رادیویی در مورد این موضوع پخش کرد نشان از نارضایتی تماشاگران فوتبال از این اتفاق داشت.
گران شدن بلیت ورزشگاهها آنقدر در طول چند روز گذشته سر و صدا به پا کرده که حتی بحث ارزان شدن آن نیز مطرح شده است. تعدادی از باشگاهها که تماشاگر زیادی ندارند و باید هواداران خود را با امتیازهایی مثل قرعهکشی بین دو نیمه به ورزشگاه بکشانند، نسبت به گران شدن بلیت ورزشگاهها ناراضی هستند و از فدراسیون فوتبال خواستهاند تا قیمت بلیتها را کاهش دهند.
فدراسیون فوتبال هم ظاهرا در حال بررسی این موضوع است تا در صورت امکان، قیمتها را کم کند. علی کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال که باید تصمیم نهایی را در رابطه با این موضوع بگیرد، از طرفی میخواهد به حرف باشگاهها و تماشاگران گوش کند و از طرفی باید تابع نظر سازمان تربیت بدنی باشد.
او در پاسخ به این سوال که سازمان تربیت بدنی با کاهش قیمت بلیت لیگ برتر مخالف است میگوید: «سازمان تربیت بدنی از ما خواسته که کارشناسی مجددی بر روی قیمت بلیتها انجام دهیم. اعتقاد ما این است که افزایش قیمت بلیتها باعث بالا رفتن کیفیت مسابقهها میشود. رقمی که ما برای بلیت رقابتها اعلام کردیم کمترین رقمی بوده که در نظر گرفته شده است. این قیمت بلیتها حتی هزینههای روزمره استادیومها و خسارتهایی که برخی از تماشاگران به ورزشگاهها وارد میکنند را هم پوشش نمیدهد. در همه جای دنیا بلیت ابزار درآمدی برای باشگاههاست. در همین سفری که به مالزی داشتیم، قیمت بلیت رقابتهای فوتبال در کشورهای مختلف دنیا از 20 دلار تا 130 دلار بود. اگر قرار باشد به باشگاهها برای حق پخش پولی داده نشود و آنها نتوانند از راه بلیت فروشی هم به پولی برسند قطعا کیفیت مسابقهها پایین میآید و این خوشایند تماشاگران هم نیست.»
او حتی قیمت در نظر گرفته شده برای لیگ دهم را بسیار ناچیز میداند: «این قیمت واقعا ناچیز است. یک هوادار برای حضور در ورزشگاه باید چند برابر این پول خرج کند. با این حال ما بر روی این مساله کار کارشناسی مجدد انجام خواهیم داد هرچند که نظر ما افزایش قیمت بلیت رقابتهاست.»
نظر شما