۰ نفر
۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۳

خبرگزاری صدا و سیما نوشت: دیوان بین المللی دادگستری لاهه امروز چهارشنبه حکم خود را درباره شکایت ایران از تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی صادر خواهد کرد.

به گزارش فرانس پرس، دیوان بین المللی دادگستری لاهه امروز چهارشنبه حکم خود را درباره شکایت ایران از تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی صادر خواهد کرد.

دادگاه لاهه

به دنبال آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد واشنگتن از توافق هسته ای ایران خارج می شود، کاخ سفید تحریم های خود علیه جمهوری اسلامی را از سر گرفت.

دیوان بین المللی دادگستری قرار است حکم خود را در ساعت هشت صبح به وقت گرینویچ در خصوص این شکایت صادر کند.
ایران در ماه ژوئیه آمریکا را به دیوان بین المللی دادگستری لاهه کشاند. مقامات ایرانی مي گويند که آمریکا مفاد معاهده مودت سال 1955 بین دو کشور را نقض کرده است. این معاهده پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بین تهران و واشنگتن منعقد شده است.
ترامپ دور اول تحریم های آمریکا علیه ایران را در ماه اوت وضع کرد. او در ماه مه از توافق هسته ای ایران و قدرت های جهانی خارج شده بود. قرار است دور دوم تحریم های آمریکا علیه ایران از اوایل ماه نوامبر شروع شود.

ایران از قضات دیوان بین المللی دادگستری لاهه خواسته است دستور تعلیق سریع اقدامات یکجانبه ترامپ در وضع تحریم های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی را صادر کنند. اقدام آمریکا در از سرگیری تحریم ها علیه ایران حتی نگرانی هم پیمانان اروپایی واشنگتن را نیز به دنبال داشته است.
وکلای ایران در خلال چهار روز جلسه دادگاه دیوان بین المللی دادگستری لاهه که در اواخر ماه اوت برگزار شد آمریکا را متهم کردند که به اعمال فشار بر اقتصاد ایران روی آورده است. نماینده ایران در دادگاه بین المللی دادگستری لاهه نیز اقدامات و تحریم های آمریکا علیه ایران را ‹‹تجاوز اقتصادی عریان›› توصیف کرد.

با این حال، آمریکا خطاب به دیوان بین المللی دادگستری لاهه گفته است که صلاحیت این دادگاه را برای رسیدگی به این موضوع قبول ندارد، زیرا این مسئله یک مسئله مربوط به امنیت ملی است.

دیوان بین المللی دادگستری لاهه معمولا به داوری در اختلافاتی که بین اعضای سازمان ملل متحد حادث می شود مبادرت می ورزد.
احکامی که دیوان بین المللی دادگستری صادر می کند قابل فرجام خواهی نیستند. با این حال، دیوان بین المللی دادگستری هیچ ابزاری برای اجرایی کردن احکام خود در اختیار ندارد.

کارشناسان می گویند حکمی که دیوان قرار است در روز چهارشنبه منتشر کند، در واقع، تصمیم موسوم به تدابیر موقتی است که پیش از تصمیم نهایی درباره موضوع اتخاذ می شود. کارشناسان معتقدند تصمیم گیری نهایی ممکن است چند سال طول بکشد.

* تشدید مناقشات

اریک دبراباندره Eric De Brabandere، استاد حقوق بین الملل در دانشگاه لیدن Leiden، در این باره گفت: ‹‹اگر دیوان حکمی صادر کند، آن حکم باید اجرا شود.›› وی افزود: ‹‹اگر دیوان تصمیم بگیرد که صلاحیت رسیدگی به پرونده ای را دارد، به احتمال زیاد ‹‹اعلام خواهد کرد که طرف ها باید از اقداماتی که به تشدید تنش منتهی می شود خودداری کنند.››

ایران بر اساس توافق هسته ای سال 2015 موافقت کرد که فعالیت های هسته ای اش را محدود کند و به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه دهد که از تاسیسات هسته ای اش بازدید کنند.

به دنبال ورود ترامپ به کاخ سفید در سال 2016 روابط بین ایران و آمریکا دستخوش تنش های شدیدی شده است. این در حالی است که ترامپ به کره شمالی نزدیک شده است و با رهبر این کشور نیز درباره برنامه هسته ای پیونگ یانگ دیدار و گفتگو کرده است.

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر شرکت کرد و در سخنرانی خود در این مجمع از آن دسته از راهبران دنیا که ‹‹گرایش های بیگانه ستیزانه ای از جنس نازی ها›› دارند انتقاد کرد.
به رغم معاهده مودتی که ایران و آمریکا در سال 1955 با یکدیگر امضا کرده اند، دو کشور از دهه 1980 تاکنون هیچ گونه روابط دیپلماتیک با یکديگر نداشته اند.

این دومین بار از سال 2016 تاکنون است که ایران از آمریکا به دیوان بین المللی دادگستری لاهه شکایت می کند. ایران در سال 2016 در خصوص مسدود ساختن دو میلیارد دلار از سپرده های تهران در خارج از ایران به دیوان شکایت کرد. دادگاه آمریکا اعلام کرده بودند که این مبلغ باید در اختیار قربانیان حوادث تروریستی قرار گیرد.

5252

کد خبر 809376

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 6 =