قرار است در سالروز ثبت ملی دماوند در تاریخ 16 مرداد ماه جشنوارهای با هدف شناساندن بهتر دماوند در سالن آمفی تئاتر جمعیت هلال احمر شهرستان ساری برگزار شود که علاوه برسخنرانی های مسئولان کشوری و استانی و نیز سخنرانی های علمی، کاتالوگ ها و بروشورهای گوناگونی نیز در جهت معرفی دماوند توزیع خواهد شد و کلیپ های ویژه ای نیز به نمایش درخواهد آمد.
این قله در سال 85 به عنوان اولین اثر طبیعی کشور در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و بر همین اساس قرار است در سالروز این واقعه مهم جشنوارهای برای شناساندن ویژگیهای منحصر به فرد این منطقه برگزار شود.
در همین راستا نشستی با حضور مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران و همچنین شرکت بینالمللی هماسون و شرکت آب معدنی وابل برگزار شد که از حامیان برگزاری این جشنواره هستند.
رحمتالله عباسنژاد مدیر کل میراث فرهنگی استان مازندران در این باره گفت: نگاه ویژه به دماوند در طول برنامه چهارم و از سال 84 و 85 آغاز شد که هیئت دولت نیز در اولین سفر استانی خود به استان مازندران در تاریخ 16 آذر سال 1385 این قله و مناطق اطراف را به عنوان چند نمونه گردشگری معرفی کردند. از دیگر مناطقی که به جز دماوند به عنوان نقاط گردشگری معرفی شدهاند میتوان به آب گرم لاریجان، منطقه زیار، منطقه لاسم ،نوا و منطقه اسک آمل اشاره کرد.عباسنژاد گردشگری و سرمایهگذاری مطلوب را از روشهای موثر در شناساندن این منطقه در سطح ایران و جهان دانست.
او در ادامه گفت: تا کنون 10 میراث فرهنگی در این قله شناسایی و برای آنها پرونده تشکیل شده که این پروندهها به شورای عالی ثبت میراث معنوی و تاریخی ارسال شدهاند. از جمله این آثار میتوان به رسم سنتی برف چال و زن شاهی، کشتی لوچو، نورگون، شیرواره و سیزده شو اشاره کرد که همگی از مراسم سنتی این منطقه به حساب میآیند و دارای ریشههای تاریخی هستند.
مهندس قیاسوند مدیر شرکت هماسون که از سرمایهگزاران اصلی در پروژه گردشگری منطقه دماوند است در ادامه گفت: با همین هدف یک منطقه گردشگری با عنوان "منطقه گردشگری و کوهپیمایی دماوند" تعریف شده است که البته در این طرحها تمام ضوابط حفظ محیط زیست و منابع طبیعی به طور کامل در نظر گرفته شدهاند.
او در ادامه افزود: در این منطقه چشمهای به نام شیخ علی خان با قدمت چند هزار سال قرار دارد که توسط جادهای که به طول 5 کیلومتر دسترسی به آن فراهم شده و آب مورد نیاز از این منطقه تامین خواهد شد.
شرکت وابل نیز با هدف استفاده از آبهای معدنی منطقه و علاوه بر آن تولید ماء الشعیرهایی که برای اولین بار با آب معدنی تهیه میشوند فعالیت خود را آغاز کرده است.
یکی از بزرگترین پروژههای گردشگری با مدیریت شرکت هماسون در این منطقه در حال اجراست که 8 شرکت از کشورهای دیگر نیز در آن همکاری خواهند داشت. برای مثال یک شرکت سوئدی در حال طراحی و نقشه کشی با هدف تسهیلات ورزشی است. از دیگر کشورها که در این طرح فعال هستند میتوان کره، ایتالیا، آلمان، سوئد، فرانسه و انگلستان اشاره کرد.
در این منطقه قرار است 10 آیتم مختلف احداث شود که ساخت موزه اقلیم شناسی و مردم شناسی ، ایجاد بزرگترین سرای سالمندان، ساخت هتل پذیرایی، احداث 500 باغ ویلا، ساخت غار هتل که برای اولین بار در این احداث میشود، بازیهای آبی، پیست اسکی، باغهای گل و گیاه و گیاهان دارویی از جمله آنها هستند.
همچنین قرار است برای اولین بار آب آشامیدی منطقه از طریق آب معدنی و به صورت لولهکشی در اختیار خانهها و هتلها قرار گیرد و آب مصرفی نیز به طور مجزا از آب آشامیدنی در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.
عباسنژاد در پایان ابراز امیدواری کرد در افق چشماندار بیست ساله و تا سال 1404 بیش از 20 میلون گردشگر به کشور وارد شوند.
او در این باره گفت: به طور حتم استان مازندران و عرصه و قله دماوند به عنوان نماد شاخص استان مازندران، نقش مهمی در جذب گردشگر خارجی خواهد داشت که در این راستا معرفی آن در سطح جهانی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
نظر شما