به گزارش خبرآنلاین، بر اساس گزارش کسبشده توسط بیبیسی، روز قبل از پرواز، سیستم پروازی بوئینگی که از 31 اوت وارد خطوط هوایی شده و 800 ساعت تایم پرواز داشت، دچار مشکل فنی نامطمئنی بوده است.{لینک}{لینک}{لینک}
پرواز JT 610 خطوط هوایی ارزانقیمت لایون ایر ساعت 6:20 صبح دوشنبه بهوقت محلی از جاکارتا راهی منطقه توریستی پانگ کال پینانگ میشود اما 13 دقیقه بعد خلبان از برج مراقبت جاکارتا میخواهد تا به فرودگاه بازگردد درحالیکه در ارتفاع 3000 پایی در حال حرکت بود.
هواپیمای مذکور با نام PK-LQP روز یکشنبه به دلیل نقص فنی دچار تأخیر در پرواز شد و سپس مهندسین ظاهراً پس از رفع مشکل اجازه پرواز را صادر کردند.
سیستم ردیابی موسوم به Flightradar24 نشان میدهد سرعت هواپیما دائماً در حال نوسان بوده که این موضوع نرمال نبوده و نشان از خرابی سیستمی دارد که فول کامپیوتری بوده و بهصورت کامپیوتری برنامهریزیشده است. به گفته کارشناسان وقفه الکترونیکی میتواند دلیل این نوسان سرعت و خرابی سیستم کامپیوتری بوده باشد، هرچند این موضوع حدس و گمان فنی غیررسمی است. آنچه خلبان روی سیستم خود بهعنوان سرعت و میزان ارتفاع میدیده، با آنچه کمکخلبان میدیده، دو چیز متفاوت بوده که خرابی را نشان میدهد.
بوئینگ 737 مکس 8 رکورد پرفروشترین بوئینگ را از آن خودکرده و بوئینگ قرارداد ساخت 4700 فروند از این نوع را تا سال 2023 با شرکتهای مختلف ازجمله امریکن ایرلاینز، یونایتد ایرلاینز، شرکت هواپیمایی نروژ و فلای دُبی بسته است. (لایون ایر نیز سفارش ساخت 218 فروند از این هواپیما را به بوئینگ داده است و از افتخاراتش بوده که اولین شرکت اندونزیایی است که 11 هواپیما از این مدل را وارد ناوگان حملونقل کشور کرده است)
بوئینگ پسازاین حادثه 7 درصد از ارزش سهام خود را در بورس از دست داد و حالا سؤال اصلی مطرحشده این است که آیا هواپیمای نو نیز سقوط میکند؟
گزارش کارآموزی ضعیف هوایی در اندونزی بر این موضوع صحه گذاشته است که عواملی مانند خطای انسانی یا نظارت ضعیف فنی میتواند در فاجعه روز دوشنبه نقش داشته باشد که درنهایت منجر به خرابی و عدم تعمیر صحیح سیستم کامپیوتری پرواز شده و منجر به مرگ 189 نفر شده است.
5656
نظر شما