بنا بر این بررسیها که عمدتا توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفته، دمای فزاینده هوا در طول شب، تاثیر منفی در میزان تولید محصول برنج دارد.
در این تحقیقات، شماری از کارشناسان موسسه بینالمللی مطالعه درباره برنج که دفتر آن در فیلیپین است و نیز کارشناسانی از سازمان ملل متحد شرکت داشتند.
این در حالی است که در سال 2004 گروه دیگری از پژوهشگران اعلام کرده بودند که به دلیل یک درجه سانتیگراد گرم تر شدن هوا در طول شب، میزان محصول برنج فیلیپین 10 درصد کاهش یافته است.
تهیه کنندگان گزارشی که در این باره تهیه شده خاطرنشان میکنند که در بعضی از مناطق شش کشور عمده تولید کننده برنج در قاره آسیا، در طی 25 سال اخیر، مقدار این محصول تا 20 درصد کاهش یافته است.
پژوهشگران هشدار میدهند که چنانچه کشاورزان روشهای تازهای برای کشت برنج پیدا نکنند و به تولید انواع دیگر برنج که در برابر گرما مقاومتر هستند نپردازند، گرمای کره زمین میتواند تلاشها برای افزایش محصول برنج را به مخاطره بیاندازد.
برخی از کارشناسان توصیه کرده اند که فصل کشت برنج تغییر یافته و تولید برنج در ماههای خنکتر سال صورت گیرد.
تحقیقاتی که در سال 2007 در مورد پی آمدهای گرمتر شدن هوای کره زمین به عمل آمده بود، نشان میداد که اگر چه افزایش جزیی درجه حرارت در طول روز، ممکن است در برخی نقاط به افزایش محصول کمک کند، چنانچه این افزایش به سه درجه سانتیگراد برسد، در محصول غلات در سراسر جهان تاثیر منفی خواهد گذارد.
برنج از مهمترین غلات بوده و در تغذیه بسیاری از مردم آسیا و آفریقا نقشی اساسی دارد و قاره آسیا بیش از 90 درصد محصول برنج دنیا را تولید و مصرف میکند.
نظر شما