روزنامه‌ی نیویورک تایمز روز پنجشنبه ۱۹ اوت در گزارشی نوشت دولت ایالات متحده آمریکا اسرائیل را متقاعد کرده که ایران تهدید اتمی فوری نیست و تا دستیابی به بمب اتمی هنوز دست‌کم یک سال فاصله دارد.

سید صادق روحانی: در این گزارش آمده است، دولت باراک اوباما توانسته شواهدی را ارائه کند که نشان می‌دهند برنامه‌ی اتمی ایران به‌طور مرتب با مشکل مواجه است و ایران تا ساخت بمب اتمی، دست‌کم یک سال و حتی احتمالا بیشتر ، زمان لازم دارد.

برآوردهای ایالات متحده آمریکا درباره‌ی میزان پیشرفت برنامه‌ی اتمی ایران، بر داده‌های منابع مخفی اطلاعاتی  و نیز گزارش‌های بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یک سال اخیر استوار است. مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی اکنون براین باورند که احتمال پیشرفت در برنامه‌ی اتمی ایران در مدت زمانی کوتاه نامتحمل است.

روزنامه‌ی نیویورک تایمز از گری سیمور، مشاور ارشد باراک اوباما در امور هسته‌ای نقل کرده است که یک سال، زمانی بسیار طولانی‌ است و بازرسان بین‌المللی می‌توانند طی چند هفته دستیابی ایران به موفقیت هسته‌ای را متوجه شوند. به این ترتیب برای آمریکا و اسرائیل زمان کافی وجود دارد تا درباره یک حمله‌ی نظامی احتمالی فکر کنند.

ما آماده ایم

اما در آن سوی این میدان شطرنج ایران تهدیدات احتمالی را جدی گرفته و دست به آزمایش  جنگ افزارهای خود نموده است. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اعلام کرد که آزمایش موشک ایرانی "قیام یک" که منحصر به فرد و دارای توانمندهای ویژه و بالایی است با موفقیت انجام شده و به مجموعه موشک های جمهوری اسلامی اضافه گشته است. احمد وحیدی  با اشاره به ساخت انواع تانکهای مورد نیاز و نفر بر ها و سیستم های جنگ الکترونیک و رادار در کشور گفت: امروز چیزی نیست که نیروهای مسلح بخواهند و صنایع دفاعی بگویند نمی توانیم .

از سوی دیگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیانیه می دهد و با تشریح ابعاد قدرت بازدارندگی کشور و آمادگی‌های همه خود  در حوزه‌های مختلف دفاع از کشور اعلام کرده که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تکیه بر توانمندی‌های قدرتمند دفاعی خود و اشراف اطلاعاتی کامل بر وضعیت پیرامونی کشور به درجه‌ای از آمادگی رسیده است که می‌تواند هرگونه تهدید عملی و حماقت احتمالی دشمنان بزرگ و کوچک را با پاسخ قاطع و جدی مواجه ساخته و با بهره‌گیری از ظرفیت بسیج جهان اسلام منافع آنان را در هر نقطه دلخواه مورد هدف قرار دهد.

بلا فاصله پس از بیانیه سپاه ، سرلشکر فیروزآبادی بالاترین مقام نظامی کشور به خبرنگاران می گوید: ما نظامی‌ها همواره آماده هستیم که تهدیدات را جدی بگیریم، اما نهایتا نه آمریکا و نه اسراییل در شرایط اقدام نظامی نیستند.

فیروز آبادی اسراییل را تهدید می کند و می گوید: همان‌گونه که همه مقامات این رژیم می‌دانند و آمریکایی‌ها هم به آن‌ها گفته‌اند جمهوری اسلامی ایران از چند قدرتی برخوردار است که اسراییل اگر قصد براندازی یا نابودی خود را دارد می‌تواند به خود جرات چنین حرکت نابخردانه‌ای را بدهد.

اما با وجود آنکه مقام های آمریکایی  و اسراییلی بر این باورند که ایران یک تهدید اتمی فوری نیست و حد اقل به گمان آنها بیش از یک سال تا یک ایران اتمی فاصله داریم پس چرا مسولین ایرانی  این روزها با این وسعت بر توان دفاعی ایران تاکید می کنند ؟ آیا تهدیدی از سوی اسراییل یا امریکا متوجه ایران است؟

کلید استارت تا چند روز دیگر

کم تر از یک هفته تا باز گشایی  رسمی نیروگاه بوشهر زمان باقی مانده است. همانطور که  "علی اصغر سلطانیه" سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید با راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر چرخه هسته ای ایران عملا کامل می شود.   

سلطانیه می گوید: تمام مراحل چرخه هسته ای شامل اکتشاف و استخراج اورانیوم، تبدیل و غنی سازی اورانیوم، ساخت میله های سوخت راکتور ها و نیز راکتور تحقیقاتی در ایران بطور کامل وجود دارد، با راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر، کشورمان جزو اندک کشورهای جهان است که مشرف و مسلط بر چرخه کامل سوخت هسته ای محسوب می گردد که این دستاوردها را به ملت شریف کشورم تبریک می گویم.

از سوی دیگر معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد که غنی سازی برای تولید سوخت نیروگاه اتمی بوشهر و دیگر نیروگاه هایی که قرار است در آینده در ایران ایجاد شود، ادامه می یابد.   

آخرین مهلت

در هفته‌های اخیر، به‌ویژه پس از تصویب قطعنامه‌ی ۱۹۲۹ شورای امنیت عیله ایران، گزارش‌های زیادی در باره‌ احتمال حمله‌ی هوایی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران منتشر شده است. آخرین مورد از این دست گزارش‌ها، اظهارات چند روز پیش جان بولتون، نماینده سابق ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل است که گفته بود اسرائیل فقط چند روز وقت دارد تا با یک حمله‌ی هوایی، از راه‌اندازی راکتور هسته‌ای بوشهر جلوگیری کند.  

عملیات سوخت‌گذاری راکتور هسته‌ای بوشهر از این هفته آغاز می‌شود و از تاریخ آغاز به کار این نیروگاه به بعد، این راکتور به‌عنوان تاسیسات هسته‌ای در حال فعالیت محسوب می‌شود. مطابق کنوانسیون ژنو، از سال ۱۹۴۹ حمله به نیروگاه‌های اتمی و تاسیساتی که از سوخت هسته‌ای استفاده می‌کنند، به‌خاطر پیامدهای خطرناک آن، ممنوع است.این معنی حرف جان بولتون است. یعنی پس از راه اندازی نیروگاه بوشهر هزینه حمله به ایران برای اسراییل به شدت افزایش می یابد. شاید یکی از علل تعویق های متعدد این راه اندازی این نیروگاه هم همین باشد. در حقیقت با راه اندازی نیروگاه تهدید های نظامی اگر چه کاملا از بین نمی رود اما کمرنگ تر خواهد شد.

جالب اینجاست که رییس سازمان سیا از گشایش مرکزی جدید برای مقابله با توسعه سلاح‌های اتمی خبر داده و گفته از طریق دوربین‌های ماهواره‌ای  فعالیت‌های راکتور اتمی بوشهر به‌طور ۲۴ ساعته زیرنظر قرار خواهد گرفت. این به یعنی امریکایی ها امیدی به تقابل نظامی اسراییل ندارند.

 

 

کد خبر 85852

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =