با نزدیک شدن به اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها در کشور بسیاری از مسوولان مجتمع های پتروشیمی از افزایش ناگهانی قیمت خوراک پتروشیمی ابراز نگرانی می کنند در حالیکه مسوولان نفتی چون اوجی مدیرعامل شرکت ملی گاز تاکید دارد:در حال حاضرهرساله مجتمع های پتروشیمی از محل یارانه ای بودن قیمت گازسودهای زیادی را نصیب خود کرده اند و باید به این سود یک جانبه پایان داد.
این در حالی است که یک عضو انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی معتقد است:اگرمایل به جذب سرمایه گذار در صنعت پتروشیمی هستیم باید قیمت خوراک آنقدر جذاب باشد که کمبودهای دیگر را برای سرمایه گذار جبران کند.
شعری مقدم در گفت وگو با خبرآنلاین که مشروح آن را در ادامه می خوانید تصریح کرد: چنانچه ایران بدنبال جذب سرمایه گذار برای ساخت مجتمع های پتروشیمی درایران ، به ناچار باید قیمت انواع خوراک دراین منطقه قابل رقابت با قیمت هایی که سایر کشورهای حوزه خلیج فارس به سرمایه گذاران پیشنهاد می کند، باشد.
با توجه به قانون هدفمند کردن یارانه ها و افزایش احتمالی قیمت خوراک بهترین راهکار موجود را چه می دانید؟ آیا از نظر شما افزایش پلکانی قیمت خوراک تدبیرمناسبی است ؟
قیمت خوراک صنعت پتروشیمی نمی تواند تابع قانون هدفمند کردن یارانه ها باشد، بلکه باید تابع وضعیت رقابتی در منطقه خلیج فارس باشد و همگام با بقیه کشورها افزایش و کاهش یابد. همانطور که دولت برای ایجاد زمینه های توسعه کشور با صرف هزینه های چشمگیر، اقدام به احداث راه و راه آهن و بندر می کند، در مورد صنعت پتروشیمی نیز باید از درآمد ناشی از فروش خوراک، به بهای بالا صرفنظر کند تا زمینه های توسعه این صنعت فراهم آید در غیر این صورت، سرمایه گذاری در این بخش به سمت کشورهائی خواهد رفت که قیمت های جذاب تری را پیشنهاد می کند.
برخی معتقدند اکثر کشورهای دارنده صنعت پتروشیمی با خرید خوراک به قیمتهای بین المللی همچنان به تولید و حفظ بازار فروش خود اقدام می کنند در حالی که مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به سرنوشت صنعت پتروشیمی در بسیاری از کشورهای صنعتی می گوید: در این کشورها پس از افزایش قیمت گاز بسیاری از واحدهای پتروشیمی تعطیل شدهاند یا به عنوان واحدهای دست دوم به فروش رفتند و این کشورها هماکنون به واردکننده محصولات پایه پتروشیمی تبدیل شدهاند. نظر شما در این رابطه چیست ؟
به نظرم دو گروه تولید کننده بتدریج از صحنه تولید فرآورده های پتروشیمی خارج خواهند شد.ابتدا آن دسته از تولید کننده هایی که خوراک اتیلن را باید خریداری کنند.و دوم آن دسته از تولید کنندگانی که منحصرا کراکرهایی با خوراک مایع دارند.زیرا آینده متعلق به تولید کنندگانی است که از کراکرهای با خوراک گاز برخوردارند.
نظر شما