ژنرال بازنشسته تفنگداران آمریکایی در افغانستان اظهار داشت: ضرب الاجل باراک اوباما مبنی بر خروج سربازان آمریکایی از افغانستان از ژوئیه 2011 باعث تقویت روحیه شورشیان طالبان میشود. شورشیانی که میتوانند منتظر خروج نیروهای ناتو بمانند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ژنرال جیمز کانوی، ژنرال بازنشسته تفنگداران آمریکایی اظهار داشت: من معتقدم تفنگداران آمریکا باید تا چند سال دیگر در جنوب افغانستان مستقر بمانند.
وی افزود: هم اکنون مردم آمریکا از جنگ 9 ساله افغانستان خسته هستند اما شرایط موجود در میدان نبرد همچنان نیازمند حضور نیروهای خارجی در این کشور است.
ارزیابیهای بیپرده کانوی معمولا باعث تشدید انتقادات علیه سیاستهای جنگی اوباما در آمریکا میشود.
این در حالی است که قرار است انتخابات کنگره آمریکا در ماه نوامبر برگزار شود و از طرفی حمایت عمومی از جنگ در افغانستان به شدت کاهش یافته و تلفات نیروهای آمریکایی در این کشور افزایش یافته است.
کانوی در خصوص ضرب الاجل ژوئیه 2011 اظهار داشت: من فکر میکنم اعلام این ضرب الاجل در شرایط فعلی باعث قوت یافتن دشمن شود. در حقیقت پس از رهگیری ارتباطات میان نیروهای طالبان شنیدهایم که به یکدیگر میگویند: ما باید تنها برای مدت کوتاهی مقاومت کنیم.
حامیان ضرب الاجل اوباما میگویند این ضرب الاجل باعث میشود دولت افغانستان در خصوص به دست گیری مسئولیت امنیتی کشور احساس فوریت کند و اقدامات بیشتری انجام دهد. آنها معتقد هستند نیروهای افغان باید به سرعت شمار نیروهای امنیتی خود را افزایش دهند تا روند انتقال مسئولیت امنیتی به آنها آغاز شود.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، کانوی به نقل از یکی از هم قطاران خود به خبرنگاران گفت: ما یا سریع شکست میخوریم یا آهسته پیروز میشویم.
انتظار میرود در نشست بازنگری در استراتژی جنگ در افغانستان که قرار است در ماه دسامبر در کاخ سفید برگزار شود ضرب الاجل تعیین شده مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
کانوی به خبرنگاران گفت: ما میدانیم که رئیس جمهور در زمان اعلام ضرب الاجل خطاب به چندین مخاطب صحبت میکرد. با این وجود من مطمئن هستم برخی از یگانهای ارتش آمریکا در افغانستان مسئولیت امنیتی را در سال 2011 به نیروهای افغان وامیگذارند اما مسلما این یگانهای تفنگداران دریایی نیستند.
کانوی افزود: اگر نیروهای طالبان دریابند که نیروهای آمریکایی پس از ژوئیه در افغانستان باقی خواهند ماند این مساله از لحاظ روانی به آنها آسیب وارد خواهد کرد.
کانوی خاطر نشان ساخت: یکی از بزرگترین چالشهای فرا روی ارتش آمریکا جلب حمایت مردم این کشور از جنگ است.
وی افزود: من معتقدم مردم کشور به طور فزایندهای از جنگ خسته شدهاند.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، وی همچنین در سخنان خود به کاهش شدید حمایتهای عمومی از جنگ افغانستان در انگلیس و آمریکا اشاره کرد.
کانوی اظهار داشت: اعتقاد من بر این است که ما به عنوان رهبری نظامی در جنگ باید اقدامات بهتری در مورد فصل آخر این کتاب انجام دهیم، نه اینکه به راحتی از کنار مشکلات عبور کنیم.
وی اضافه کرد: من فکر نمیکنم که ما اقدامات کافی برای متقاعد کردن مردم در خصوص دلایل حمله به القاعده و طالبان در افغانستان انجام داده باشیم.
طالبان افغانستان روز سه شنبه با صدور بیانیهای هر گونه پیشرفت نیروهای خارجی در جنگ را تکذیب کرد و اعلام نمود: طالبان با قدرت هرچه تمامتر به حملات خود ادامه میدهد.
قاری یوسف احمدی، سخنگوی طالبان با صدور بیانیهای اعلام کرد: قربانی کردن پسران و دختران خود را در جنگی که غیر قابل پیروزی است متوقف کنید.
کانوی که به تازگی از افغانستان بازگشته، اظهار داشت: به نظر من ارتش افغانستان و پلیس این کشور در استانهای جنوبی تا چند سال آینده آمادگی به عهده گیری مسئولیت امنیتی را کسب نخواهند کرد و به همین خاطر نیروهای تفنگ دار دریایی آمریکا باید در این استانها باقی بمانند.
کانوی در پنتاگون به خبرنگاران گفت: به طور صادقانه باید بگویم که دست کم چندین سال زمان نیاز است تا نیروهای بومی آمادگی دریافت مسئولیتهای امنیتی را پیدا کنند.
وی افزود: ممکن است تا ژوئیه 2011 نیروهای افغان در برخی نقاط آمادگی به عهده گیری مسئولیت امنیتی را کسب کنند اما در جنوب افغانستان در زادگاه طالبان این امر غیرممکن است.
کانوی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: میدان نبرد در دست نیروهای آمریکایی است اما این به این معنا نیست که بگوییم شرایط امنیتی در استان هلمند به طور ملموسی تغییر کرده است.
انتهای پیام
نظر شما