به گزارش فارس:

یک فوق تخصص شبکیه چشم گفت: یکی از بیماری‌های شبکیه چشم بیماری «ژنراسیون ماکولا» است که علت مشخصی ندارد اما ترک سیگار نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری دارد.

مهدی بهنیا بیماری "دژنراسیون ماکولا " را یکی از بیماری های شبکیه ‌چشم دانست و اظهار داشت: ماکولا قسمت مرکزی شبکیه چشم است که مسئول دید دقیق و رنگی، دیدن در نور زیاد و به طور کلی عمده کار بینایی چشم را دارد.

وی با بیان اینکه ماکولا یک قسمت خاصی از شبکیه را در بر می‌گیرد، گفت: زمانی که این قسمت دچار مشکل شود، اصطلاحاً به آن "دژانرسیون ماکولا " می‌گویند.

این فوق تخصص شبکیه چشم، با بیان اینکه بیماری دژنراسیون ماکولا در افراد مسن شایع‌تر است، افزود: این بیماری سلول‌های بینایی را از بین برده و فرآیند تخریبی در مرکز بینایی ایجاد می‌کند.

بهنیا ادامه داد: بیماری "دژنراسیون ماکولا " در سنین بالای 50 سال رخ داده و نابینایی از عوارض این بیماری به شمار می‌رود.

این متخصص شبکیه چشم، با بیان اینکه علت مشخصی برای بیماری "دژنراسیون ماکولا " وجود ندارد، گفت: وراثت، تغذیه، اشعه ماوراء بنفش جزو چند عاملی است که احتمال داده می‌شود عامل ابتلا به این بیماری باشند.

وی "دژنراسیون ماکولا " را دارای دو فرم خشک و مرطوب بیان کرد و افزود: در فرم خشک سلول‌های مرکز بینایی ماکولا به تدریج از بین رفته و طی مدت زمان نسبتاً طولانی کاهش دید در فرد مبتلا به این بیماری پدید می‌آید.

بهنیا در خصوص نوع مرطوب "دژنراسیون ماکولا " اظهار داشت: با وجود اینکه این فرم از بیماری کمتر دیده می‌شود بسیار خطرناک‌تر از نوع خشک است چرا که در فرم مرطوب بیماری در مدت زمان کمتری پیشرفت کرده و آسیب بیشتری را به چشم وارد می‌کند.

این فوق تخصص شبکیه چشم، کاهش و تاری دید و کج دیدن خطوط راست را از علایم این بیماری دانست.

این فوق تخصص شبکیه چشم در پاسخ به این پرسش که بیماری "دژنراسیون ماکولا " قابل پیشگیری است، افزود: از آنجایی که علت مشخصی برای این بیماری وجود ندارد؛ ترک سیگار می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از این بیماری داشته باشد همچنین افراد بالای 50 سال باید به طور مرتب معاینه شوند تا در صورت بروز علایم اقدامات پزشکی صورت گیرد.

کد خبر 90587

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار