تامین آب آشامیدنی سالم و نگهداری از واکسن‌ها، به انرژی برق نیاز دارد. عدم امکان تامین این انرژی در کشورهای فقیر سالانه جان 5 میلیون نفر را می‌گیرد. شاید شبکه تلفن همراه بتوانند جان آن‌ها را نجات دهد

بهنوش خرم‌روز: هر ساله میلیون‌ها نفر در جهان بر اثر بیماری‌هایی می‌میرند که با استفاده از واکسن قابل پیشگیری هستند، مثل هپاتیت. همچنین میلیون‌ها نفر که اغلب هم کودک هستند، بر اثر آشامیدن آب ناسالم جان خود را از دست می‌دهند. شاید بتوان گفت همه این مرگ‌ها در کشورهای در حال توسعه اتفاق می‌افتند، کشورهایی که منابع کافی برای تامین انرژی ندارند.

در حقیقت مرگ بر اثر این قبیل بیماری‌ها به دلیل کمبود واکسن نیست،‌ بلکه مشکل، نگهداری واکسن‌ها است. بسیاری از واکسن‌ها برای این که موثر باشند باید از لحظه تولید تا لحظه مصرف خنک نگه داشته شوند؛ به طوریکه ‌به مسیری که این واکسن‌ها می‌پیمایند تا به مصرف برسند، زنجیره سرد گفته می‌شود. اما تامین این سرما، نیاز به انرژی دارد. اغلب مراکز بهداشتی کشورهای فقیر، به طور ‌دائم با قطع برق مواجهند و بخش عمده‌ای از آن‌ها هم تجهیزاتی برای پشتیبانی انرژی ندارند.

تصفیه آب هم به انرژی نیاز دارد. اغلب قربانیان اما در روستاهایی زندگی می‌کنند که از شبکه توزیع برق دور است. برای این افراد چه می‌توان کرد؟

نیوساینتیست گزارشی از یک پروژه جدید در دانشگاه پنسیلوانیا منتشر کرده که شاید راه چاره‌ای برای این مشکل باشد. در دنیایی که گوشی‌های همراه به سرعت در حال فراگیر شدن هستند و تا سال 2015/ 1394 همه جای دنیا را پوشش خواهند داد،‌ چرا از این امکان برای حفظ جان انسان‌ها استفاده نشود؟

تا 5 سال آینده حتی دورافتاده‌ترین روستاهای دنیا هم تحت پوشش شبکه تلفن همراه خواهند بود. این آنتن‌ها هم از انرژی الکتریکی استفاده می‌کنند که بسیاری از آن‌ها خارج از شبکه محسوب می‌شوند. بر اساس این پروژه، می‌توان از برق اضافی آنتن‌های خارج از شبکه برای سرد نگه داشتن واکسن‌ها و تصفیه آب آلوده استفاده کرد. بدین ترتیب می‌توان سالانه جان 5 میلیون انسان که اغلب کودک هستند را نجات داد.  

کد خبر 94685

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین