خبرهای خوبی از پاکستان به گوش میرسد. ارتش این کشور پس از قریب شش هفته نبرد سنگین با شبهنظامیان طالبان در نهایت موفق به بازپس گرفتن اصلیترین استان دره سوات از شبهنظامیان طالبان شد. شهر مینگورا قریب به یک هفته بود که شاهد درگیری تنبهتن نیروهای طالبان با ارتش بود. حالا سربازان پاکستانی ادعا میکنند که موفق به دردست گرفتن کنترل این منطقه شدهاند. درست سهروز پیش بود که ارتش پاکستان اعلام کرد تا انهدام کامل طالبان در این منطقه به مبارزه با شبهنظامیان ادامه خواهد داد. دره سوات اصلیترین منطقه در شمال غربی پاکستان است که از دوسال پیش تاکنون در اختیار نیروهای طالبان بوده است. در این میانه شهر مینگورا از لحاظ استراتژیک برای ارتش پاکستان از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
سخنگو ارتش پاکستان در تازهترین اظهارات خود در این خصوص گفت: دیگر مینگورا امن و پاک است. نیروهای امنیتی دولتی دیگر اختیار کامل منطقه را در دست دارند.
با توجه به ممنوعیت ورود خبرنگاران خارجی و داخلی به مینگورا امکان تأیید این خبر توسط شاهدان عینی و خبرنگاران وجود ندارد. سخنگو ارتش پاکستان ادعا میکند که شاید جنگ در مینگورا پایان یافته باشد اما در کوههای شمال کشور و مناطق هم مرز با افغانستان نبرد با نیروهای طالبان همچنان ادامه دارد. این ژنرال پاکستانی در این خصوص میگوید: تنها مینگورا امن شده است اما در سایر مناطق دره سوات دعوا همچنان ادامه دارد. شبهنظامیان مسلح پاکستان از مدتها پیش مینگورا را در اختیار خود داشتند اما همزمان با ادامه نفوذ نیروهای ارتش پاکستان به داخل شهر، سخنگو طالبان ادعا کرد که برای حفظ جان شهروندان غیرنظامی از این منطقه عقبنشینی میکند. این منطقه در 160 مایلی پایتخت پاکستان قرار دارد.
شهروندان غیرنظامی حاضر در منطقه ادعا میکنند که از زمان محاصره دره سوات که قریب به یک ماه از آن میگذرد تاکنون نه از غذا خبری بوده است و نه از کمکهای پزشکی. قطع برق در این منطقه هم بر بحران افزوده است.
ارتش پاکستان ادعا میکند که هنوز 15 هزار سرباز پاکستانی با دو هزار شبهنظامی حاضر در دره سوات مبارزه میکنند. در طول دو سال گذشته ارتش پاکستان سهبار برای مهار فعالیت شبهنظامیان به شمال این کشور لشکرکشی کردهاست. از بیست و شش آوریل تاکنون به گزارش ارتش 1200 شبهنظامی کشته شده و نود سرباز هم جان خود را از دست دادهاند. به گزارش سازمان ملل بیش از دو میلیون نفر بر اثر این درگیریهای داخلی آواره شدهاند. سازمان ملل این حجم از آوارگی پاکستانیها را از زمان جدایی این کشور از هندوستان در سال 1947 تاکنون بیسابقه اعلام کردهاست. ارتش پاکستان چهل و هشت ساعت پیش 600 هزار دلار برای مرده یا زنده فرمانده طالبان در دره سوات جایزه تعیین کرد.
نظر شما