ایتالیا، اوروگوئه، صربستان، مصر و افغانستان در حالی نمایندگان خود را برای حضور در هشتاد و سومین دوره جوایز اسکار معرفی کردند که مهلت ارسال فیلم‌ها به بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان جمعه به پایان می‌رسد.

به گزارش خبرآنلاین، کمدی تلخ و شیرین «اولین چیز زیبا» به کارگردانی پائولو ویرزی درباره یک مادر فمینیست ایتالیایی نماینده این کشور در بخش بهترین فیلم خارجی اسکار 2011 است.

این فیلم چند دهه را - که از 1970 آغاز می‌شود - در برمی‌گیرد و میکائلا راماتسوتی و استفانیا ساندرلی نقش شخصیت اصلی را در دهه‌های مختلف بازی می‌کنند.

«اولین چیز زیبا» در ایتالیا بیش از هشت میلیون دلار فروش داشت و برنده سه جایزه از پنجاه و چهارمین دوره جوایز دیوید دی دوناتلو شد که از آن به عنوان معادل ایتالیایی اسکار یاد می‌شود. منتقدان ایتالیایی هم از فیلم استقبال کردند. «اولین چیز زیبا» از فهرستی کوتاه شامل 10 فیلم ایتالیایی برای حضور در اسکار انتخاب شد.

***

اوروگوئه با کمدی رومانتیک «یک زندگی مفید» به کارگردانی فدریکو ویرو در اسکار حضور دارد. کمیته‌ای از موسسه ملی فیلم ایکائو این فیلم را به شش رقیب دیگر ترجیح داد.

داستان «یک زندگی مفید» در پسزمینه یک سالن سینمای در حال تعطیلی روی می‌دهد و درباره یک برنامه‌ریز فیلم بسیار پرکار است که شیفتگی او نسبت به یک زن زندگی‌اش را از این رو به آن رو می‌کند. این دومین فیلم ویرو است.

***

«بازتاب رنگین‌کمان» ساخته الکس لاو که داستانی درباره پیروزی یک خانواده در سال‌های پرمصیبت دهه 1960 در هنگ کنگ است به نمایندگی از این کشور برای حضور در بخش اسکار بهترین غیر انگلیسی‌زبان معرفی شد.

این فیلم پارسال در جشنواره برلین جایزه خرس بلورین بخش نسل را دریافت کرد و در بیست و نهمین دوره جوایز فیلم هنگ کنگ نیز برنده چهار جایزه شد.

سایمن یام، ساندرا نگ، عارف لی، باز چانگ و اولین چوی بازیگران فیلم «بازتاب رنگین‌کمان» هستند.

***

«بسا» به کارگردانی سیرجان کارانوویچ که استعاره‌ای از گذشته تنش‌های قومی در بالکان است، نماینده صربستان در اسکار است.

داستان سال 1914 روی می‌دهد. فیلیپ، یک معلم مدرسه صرب به جنگ می‌رود و از اینجا به بعد فیلم بر ارتباط همسر او لئا (ایوا کرانیچ) و سرایدار مدرسه (با بازی میکی مانویلوویچ که در «سیرکوس کلمبیا» نماینده بوسنی و هرزگوین در اسکار هم بازی می کند) متمرکز می‌شود.

فیلیپ که می‌ترسد اتفاقی برای همسرش بیفتد به سرایدار اطمینان می‌کند. او قسم می‌خورد از لئا مراقبت کند، حتی اگر لازم باشد بمیرد. به این شکل ارتباط یک زن مسیحی و مردی مسلمان مستحکم می‌شود و در این بین ریشه‌های تقسیم‌بندی‌های قومی که دلیل بخش زیادی از مشکلات منطقه است، مورد کند‌و‌کاو قرار می‌گیرد. «بسا» ژوئن پیش در بخش مسابقه جشنواره مسکو روی پرده رفت.

***

مصر با فیلم سینمایی «پیام‌هایی از دریا» به کارگردانی داود عبدالسید در بخش اسکار فیلم خارجی حضور دارد. این فیلم را کمیته‌ای از وزارت فرهنگ مصر انتخاب کرد.

«پیام‌هایی از دریا» فیلمی رومانتیک است که داستان آن در اسکندریه روی می‌دهد. این فیلم که فیلمنامه‌اش را عبدالسید نوشته اولین بار در دنیا در جشنواره برلین نمایش داده شد. آسر یاسین در «پیام‌هایی از دریا» نقش یک دکتر جوان را بازی می‌کند که به اسکندریه تحت تاثیر جایگاه طبقاتی پشت پا می‌زند و زندگی‌ ساده یک ماهی‌گیر را در پیش می‌گیرد.

عبدالسید تا پیش از «پیام‌هایی از دریا» یک دهه از سینما دور بود. او گفت بخش زیادی از این مدت را به دنبال سرمایه‌گذار برای ساخت این فیلم بود.

***

«لاله سیاه» به کارگردانی سونیا ناصری کول به نمایندگی از افغانستان در اسکار شرکت می‌کند. این فیلم داستانی واقعی درباره خانواده‌ای در کابل است که پس از سقوط طالبان در سال 2001 یک رستوران باز می‌کنند. این رستوران مکانی برای روایت آدم‌ها از حوادث تلخ دوران طالبان می‌شود.

کول در افغانستان به دنیا آمد، اما پس از حمله شوروی سابق به افغانستان در سال 1979 به آمریکا گریخت. «لاله سیاه» اولین فیلم بلند اوست.

بسیاری از کشورها از جمله فرانسه، آلمان، اسپانیا، چین، روسیه، کانادا، ترکیه، بلژیک، اسلواکی، آفریقای جنوبی، استونی، کرواسی، ونزوئلا، تایوان، ژاپن، دانمارک، برزیل، بنگلادش، نروژ، آذربایجان، مکزیک، بلغارستان، ایسلند، بوسنی و هرزگوین، اتریش، سوییس، جمهوری چک، فیلیپین، تایلند و ... نمایندگان خود را در اسکار به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرده‌اند.

ایران نیز فیلم سینمایی «بدرود بغداد» ساخته مهدی نادری را به اسکار فرستاده است.

امروز جمعه اول اکتبر (9 مهر) آخرین مهلت معرفی فیلم‌ها برای حضور در بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان اسکار 2011 است.

برابر با قوانین آکادمی، ابتدا از میان فیلم‌های واجد شرایط 9 فیلم به فهرست کوتاه نامزدهای بخش بهترین فیلم خارجی راه پیدا می‌کنند و در مرحله بعد پنج نامزد نهایی انتخاب می‌شوند که اسامی آنها 25 ژانویه 2011 (پنجم بهمن) همراه نامزدهای دیگر بخش‌های جوایز اسکار اعلام می‌شود.

مراسم هشتاد و سومین دوره جوایز اسکار یکشنبه 27 فوریه 2011 (هشتم اسفند) در کداک تیه‌تر لس آنجلس برگزار خواهد شد.

ورایتی / 29 سپتامبر

کد خبر 96710

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =