ابوالحسن بنی صدر
-
تصاویری از سفرهای شهید رجایی؛ از سروان و زابل تا نیویورک/ علت سفر نخست وزیر به آمریکا چه بود؟
دولتمحمدعلی رجایی تا قبل از دوره یک ماهه ریاست جمهوریاش، حدود یک سال در دولت ابوالحسن بنیصدر رئیس جمهوری وقت، نخست وزیر بود.
-
این نفوذی منافقین در جمهوری اسلامی تحصیلکرده دانشگاه تهران بود /او توسط پسر دایی اش جذب منافقین شد
احزاب و شخصیتهاشهدای ۸ تیرماه سال ۱۳۶۰ در حیات سیاسی خود نهتنها بنا بر مصلحتاندیشیهای آنزمان، دست از مبارزه با انحراف سیاسی داخلی و مقابله با توطئهانگیزیهای خارجی برنداشتند، بلکه در مسیر تحقق دولت اسلامی و تقویت بنای جمهوری اسلامی، از هیچ تلاشی برای خدمت خالصانه به مردم شریف کشورمان دریغ نکردند، تا اینکه توسط مدعیان حمایت از خلق به شهادت رسیدند.
-
تصاویر تاریخی از شهید رجایی در کنار بنی صدر، غرضی و میرسلیم
دولتتصاویری از دوران نخست وزیری و ریاست جمهوری محمدعلی رجایی در کنار رئیس جمهوری وقت، استاندار وقت خوزستان و معاونت سیاسی و اجتماعی وقت وزارت کشور را مشاهده میکنید.
-
دربارهی «جلالالدین فارسی»؛
کاندیدای ناکام ریاستجمهوری که نزدیک بود به اتهام قتل قصاص شود
رسانهدر طالقان وقتی در حال شکار کبک بود با فردی به نام محمدرضا رضاخانی درگیر شد، ابتدا از اسلحهی شکاریاش دو تیر به سمت پای او شلیک کرد و در نهایت با شلیک سوم به سمت او، باعث مرگش شد...
-
شرط عجیب شهید رجایی برای انتخاب اعضای کابینهاش چه بود؟
رسانهمن مقلد امام هستم و این یکی از ویژگیهایی است که کابینهی من را با کابینههای قبلی فرق میگذارد. دوم اینکه من فرزند مجلس هستم در نتیجه فرزند مردم هستم برای اینکه من هیچگونه تلاشی برای نخستوزیرری نکردهام...
-
خاطرات کادر پروازی که بنی صدر و رجوی را به پاریس بردند/ مسعود رجوی چه نقشی داشت؟
احزاب و شخصیتها۸ مرداد سالروز فرار سید ابوالحسن بنیصدر و مسعود رجوی از ایران در سال ۱۳۶۰ است.
-
حاشیههای نخستین مراسم تنفیذ ریاستجمهوری در ایران؛
تنفیذ در بیمارستان قلب تهران؛ بدون تکبیر، بدون صلوات
رسانهدو سینی نقل و شکلات برای پذیرایی از مدعوین به سالن آورده شد و هنگامی که مراسم به پایان رسید اعضای دولت به روبوسی با بنیصدر پرداخته و به وی تبریک گفتند و در این میان تنی چند نقل بر سر بنیصدر ریختند.
-
ریاست جمهوری این چهره از بیمارستان قلب آغاز شد /نوشتن حکم تنفیذ بر روی سربرگ بیمارستان +عکس
احزاب و شخصیتهاامام خمینی ریاست جمهوری ابوالحسن بنیصدر را در ۱۵ بهمن ۱۳۵۸ تنفیذ کردند.
-
بنی صدر در کنار این سیاستمدار، سوگند ریاست جمهوری خورد /علت حضور کمرنگ مهمانان خارجی در مراسم تحلیف +عکس
احزاب و شخصیتهامراسم تحلیف ریاست جمهوری در مجلس شورای اسلامی برگزار می شود.
-
چه کسی دنبال نخست وزیری سیداحمد خمینی بود؟ /علت مخالفت امام از زبان آیت الله هاشمی و فاطمه طباطبایی
احزاب و شخصیتهابنی صدر با ارسال نامه ای به امام خمینی، از ایشان درخواست کرده بود که با نخست وزیری سید احمد خمینی موافقت کند.
-
این مرد رئیس دفتر مسعود پزشکیان می شود؟ /رئیس دفتر آیت الله خامنه ای، هاشمی، خاتمی و احمدی نژاد چه کسانی بودند؟
احزاب و شخصیتهارئیس دفتر رئیس جمهور، نقش و نفوذی به اندازه وزیران و حتی بعضا بیشتر از وزیران دارد و عملا ترتیب دهنده برنامه ها و فعالیت های روزانه رئیس جمهور و کانال ارتباطی رئیس جمهور محسوب می شود.
-
تصویری از امضاهای ۹ رئیس جمهوری ایران
احزاب و شخصیتهاامضاهای آیت الله خامنه ای، هاشمی رفسنجانی، در ردیف زیرین، محمدعلی رجایی، مسعود پزشکیان، ردیف بعدی، حسن روحانی، محمد خاتمی، ابوالحسن بنی صدر، و در نهایت ابراهیم رئیسی و محمود احمدی نژاد را می بینید.
-
واکنش مثبت و منفی رقبای بنیصدر پس از پیروزی او در انتخابات ریاستجمهوری / فروهر، سامی، قطبزاده، حسن حبیبی و دریادار مدنی چه گفتند؟
احزاب و شخصیتهاکاظم سامی: از طرف مجریان به آن معنا دخالت مستقیم نشده بود، دخالت شده اما دخالت غیرمستقیم مثلا کسانی در اطراف صندوقها ایستاده بودند...
-
در نخستین دور رقابتهای انتخاباتی ریاستجمهوری؛
خلخالی: خدا شاهد است این مملکت نجات پیدا نمیکند، الا به دست من/ دیدم برای کاندیداتوری نه پولش را دارم نه پروپاگاندش را
انتخاباتخدا شاهد است این مملکت نجات پیدا نمیکند، الا به دست من و من هیچ التماس نمیکنم./ من خودم را هم کاندیدا برای ریاستجمهوری کرده بودم ولی بعد دیدم که نه پولش را دارم نه پوسترش را دارم و نه عکسش را دارم و نه پروپاگاندش را دارم...
-
«به چه کسی رای میدهید؟» ؛ نظرسنجی از مردم کوچه و بازار در اولین دور انتخابات ریاستجمهوری
انتخاباتاولین رئیسجمهور هم که انتخاب شد به نظر من باید به وضع کشاورزی سر و صورتی بدهد. اگر کشاورزی را درست کنند از همه بهتر است./ اقتصاد مملت را درست کنند چون اقتصاد ما خیلی خراب است. قضیهی کشاورزی ایران و بیکاری مهمترین مسئله است.
-
علت مخالفت حسن روحانی با بنیصدر در نخستین انتخابات ریاستجمهوری /نامزد جامعه روحانیت مبارز تهران که بود؟
انتخاباتکیهان در شنبه ۲۹ دی سال ۵۸ گفتگویی با حسن روحانی انجام داده است، گفتگویی در آستانه نخستین دور رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری.
-
ترور همزمان رئیس جمهور و نخست وزیر و تصمیمی که امام گرفت /آیت الله خامنه ای با وجود کسالت ناشی از ترور راضی به کاندیداتوری شد
دولتحکم محمدعلی رجایی بعد از انتخابات ۲ مرداد، ۱۱ مردادماه تنفیذ شد. رجایی تازه وزیرانش را انتخاب کرده بود که منافقین در انفجار ۸ شهریور، او و محمدجواد باهنر، نخست وزیر را در حالی ترور کردند که عمر دولتش به یک ماه هم نرسیده بود. اگر امروز طبق قانون اساسی معاون اول رئیس جمهوری شورای ریاست جمهوری تشکیل داده، بعد از ۸ شهریور، کشور حتی نخستوزیر هم نداشت.
-
عکس | تصویری منتشر نشده از کارت عروسی بنیصدر
عکسابوالحسن بنیصدر (۱۳۱۲-۱۴۰۰) اولین رئیس جمهور ایران در سن ۲۸ سالگی و سال ۱۳۴۰ با عذرا حسینی ازدواج کرد. حاصل این وصلت دو دختر و یک پسر بود. تصویری از کارت دعوت به عروسی این شخصیت سیاسی مشاهده می کنید./ اطلاعات آنلاین
-
خیانت بنیصدر با پیامی که آمریکا برایش فرستاد /همه چیز درباره عملیات «پنجه عقاب»
نظامینظامیان آمریکایی ۴۴ سال قبل یعنی پنجم اردیبهشت سال ۱۳۵۹ برای آزادی جاسوسان خود که در سفارت سابق این کشور در تهران نگهداری میشدند، قصد داشتند با استقرار نیروها و هواپیماهای خود در صحرای طبس عملیات پنجه عقاب را اجرا کنند که اسیر طوفان شن شدند.
-
ببینید | روایتی شنیده نشده از اختلافات شهید صیاد شیرازی با بنیصدر: همه چیز از «بسمالله» شروع شد!
فیلممهدی پسر شهید صیاد شیرازی گفت: در یک جلسهای که ایشان با بنیصدر شرکت کرده بودند، پدر ما همان اول جلسه بلند شده و رفته بودند؛ حرفشان هم این بود در آن جلسه، بنیصدر بدون اینکه بسمالله بگوید شروع به حرف زدن در مورد مسایل مختلف جنگ و کشور کرد. ایشان هم بلند شده و به بنیصدر و آن جلسه میگوید که جلسهای که در آن نام خدا برده نشود و با بسمالله شروع نمیشود، من در آن جلسه شرکت نمیکنم. اینقدر مسئله معنویت و توجه در این زمینه برایش مهم بود.منبع: جماران
-
جمله حاشیه ساز ثابتی درباره بنی صدر /مراقب افتادن در تله باشیم /جای خوشوقتی است که مواضع تصمیم گیران هیچ شباهی به خام اندیشی این جوان ندارد
احزاب و شخصیتهاسیاست کشور همچنان تنشزدایی است و در راستای همین سیاست نیز ایران ۷۲ ساعت قبل به کشورهای همسایه اطلاع داده بود و سردار سرلشگر باقری نیز تصریح کرد عملیات تمام شده و نماینده ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد ایران به دنبال تنش نیست و در پی آرامش است.
-
عکسی متفاوت از فرزند امام در کنار یاسر عرفات
احزاب و شخصیتهامهمترین بخش های مصاحبه یاسر عرفات درباره سفر به ایران، با نشریه اشپیگل آلمان را بخوانید.
-
چرا امام خمینی تصمیم بنی صدر برای گرفتن دو درجه نظامی از شهید صیاد شیرازی را تایید کرد؟ /چه زمانی مجددا این درجه ها بازگردانده شد؟
نظامیامیر سرتیپ دوم غلامحسین دربندی در سالروز شهادت شهید صیاد شیرازی خاطراتی از او را بیان کرده است.
-
واکنش عجیب بنی صدر به ادعای اسیر عراقی درباره فرمانده محسن وزوایی
احزاب و شخصیتهایکی از رزمندگان دوران دفاع مقدس تعریف میکند: «فرمانده اسرای عراقی دنبال فرمانده ما میگشت. میگفت: «موقع حمله فرمانده شما روی اسب نشسته بود و هر چه به او شلیک میکردیم، اثر نداشت!»
-
در جلسهی نقد و بررسی کتاب «پروندهای برای هواپیماربایی» مطرح شد:
نخستین هواپیماربایی فرار بنیصدر بود، نمیدانستیم باید هواپیما را بزنیم یا نه؟
رسانهسرهنگ خسرو خطیبقوامی: نخستین هواپیماربایی، فرار بنیصدر بود که ما با چالش بزرگی برخوردیم. نمیدانستیم چهکار کنیم، هواپیما را بزنیم؟ برخورد ما به چه صورت باشد؟ این موضوع تجربهی خوبی برای ما بود/ سرهنگ احمد کیا: نخستین موردی که با آن برخورد کردم، فرار بنیصدر بود... هواپیما از سمت تبریز به مرز شمالی کشور پرواز کرد و از طریق مرز بازرگان به ترکیه رفت. در مواجه با این نوع اتفاقات دست ما در اقدام بسته است
-
نگاهی به «۱۱۰ سال؛ پیدایش و گسترش گروه صنعتی بهشهر»
آیا همهی صنایع پیش از انقلاب مونتاژی بودند؟
رسانهبنیصدر گفت: «تمام صنایع ایران صنایع مونتاژی است و به حال مملکت مفید نیست.» من در جواب به ایشان گفتم: «آقای دکتر بنیصدر آیا شما از صنایع ایران بازدید فرمودهاید؟» گفت: «نه، احتیاجی ندارم...» [...] گفتم: «برای مثال آیا صنایع نساجی نخی ایران صنایع مونتاژی هستند که پنبهی داخلی را به پارچهی حاضرشدهی قابل تهیهی لباس تبدیل میکنند و به مصرفکنندگان میفروشند؟» ایشان گفتند: «بله، درست است، ولی فراموش نکنید که آنها هم احتیاج به رنگ دارند که از خارج وارد میشود.» اما شاید خود ایشان هم متوجهی ضعف منطق خود شده بودند، به همین جهت چون دیدند جواب قانعکننده ندارند، از جای خود بلند شدند و گفتند: «من برای سخنرانی باید به محل دیگری بروم.»
-
پشت پرده لغو عملیاتهای گسترده در زمان بنی صدر
احزاب و شخصیتهاایرنا نوشت: عملیات «توکل» نام یک عملیات تهاجمی نیروهای مسلح ایران در طی جنگ ایران و عراق است، این عملیات به صورت گسترده ۲۰ دیماه ۱۳۵۹ در محور آبادان - سه راهی ماهشهر به فرماندهی ارتش انجام شد.
-
امام خمینی به بنی صدر رای داده بودند؟/ میراحمدی: هر رای ما تیری بر سینه رژیم کودک کش صهیونیستی و آمریکای جنایتکار است
احزاب و شخصیتهاایلنا نوشت: معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با تاکید بر اهمیت انتخابات در شرایطی که دشمنان بر طبل تحریم آن می کوبند، گفت: هر رای ما تیری بر سینه رژیم کودک کش صهیونیستی و آمریکای جنایتکار خواهد بود.
-
صادق خلخالی: به نفع بنی صدر کنار می روم /با قاطعیت رأی خود را به بنی صدر بدهید /بازخوانی تاریخ
احزاب و شخصیتهاکیهان در ۶ دی ماه ۱۳۵۸ از انصراف خلخالی روایت کرده و نوشته است؛ صادق خلخالی گفت اینجانب به نفع جناب آقای بنیصدر کنارهگیری میکنم و به همهی افرادی که به اینجانب لطف و مرحمت دارند عرض میکنم که با قاطعیت رای خود را به جناب بنیصدر بدهند که در این روزهای بحرانی جلوی هرگوه توطئه گرفته شود
-
نگرانی درباره اعدام عباس هویدا/ ماجرای اختلاف خلخالی و بنی صدر چه بود؟ +عکس
احزاب و شخصیتهاعصرایران در مطلبی با اشاره به بیستمین سالگرد درگذشت صادق خلخالی نوشت: رابطه بنیصدر با خلخالی البته بر سر تخریب آرامگاه رضاشاه پهلوی در شهرری شکرآب شد اگرچه اولین رییس جمهوری از او به سبب ماجرای دادگاه هویدا - اعدام زودهنگام یا کشتن قبل از اعدام رسمی- هم ناخرسند بود.