فناوری نظامی
-
گامی مهم برای حفظ برتری زیرسطحی
پروژه دهساله آلمان برای نوسازی زیردریاییهای ۲۱۲A
فناوریشرکت آلمانی TKMS بهروزرسانی زیردریاییهای نوع ۲۱۲A نیروی دریایی آلمان را برای حفظ توانمندی زیرسطحی بر عهده گرفته است.
-
چین پاسخ آمریکا را داد / رقیب E-۲D به میدان آمد
جنگ افزاربه نظر می رسد که چینی ها با الهام گرفتن از هواپیمای E-۲D آمریکا، شروع به ساخت نمونه مشابهی کردهاند که به زودی می تواند رقیب آمریکاییاش را به چالش بکشد.
-
کشورهایی که بیشترین تانک را در اختیار دارند
جنگ افزاربا وجود تهدیدهای نوظهوری همچون پهپادهای تهاجمی و سلاحهای هدایتشونده، تانکها همچنان ستون فقرات دکترین نظامی بسیاری از کشورها باقی ماندهاند. در این گزارش، بهروزرسانی جدید وبسایت Global Firepower از شمار تانکهای رزمی کشورها در سال ۲۰۲۵ را مرور میکنیم؛ آماری که نشان میدهد ایران در رتبه دهم ایستاده است.
-
درون قویترین موشک اتمی جهان چه چیزی پنهان شده است؟ / تصاویر دیده نشده از «شیطان»
جنگ افزارسارمات آر اس - ۲۸ را قدرتمندترین موشک قارهپیمای جهان است که توانایی حمل چندین کلاهک هستهای را دارد. این موشک با فناوری هدفگیری مستقل چندگانه را میتوان سهمگینترین سلاح زرادخانه اتمی روسیه نامید.
-
ریزپرندهای که ۲۰۰کیلومتر بر ساعت، سرعت دارد!
جنگ افزارریزپرندهها پهپادهای بسیار کوچک و سبکی هستند که معمولاً برای عملیاتهای شناسایی، نظارت یا حتی حملات محدود طراحی میشوند.
-
تفنگ خودکار هوشمند در ارتش هند؛ گام بزرگ در تسلیحات کشنده با هوش مصنوعی
جنگ افزاراین سلاح، نسخهای از مسلسل سبک «Negev» با کالیبر ۷.۶۲ میلیمتر است که بهطور مستقل میتواند هدف را شناسایی، تصمیمگیری و منهدم کند. شرکت هندی BSS این پروژه را با همکاری ارتش توسعه داده و در ارتفاعات بالا با موفقیت آزمایش کرده است.
-
پهپاد انتحاری تایوان با قابلیت هوشمصنوعی به میدان آمد
جنگ افزار تایوان آزمایشهای میدانی پهپاد انتحاری جدیدی بهنام «Overkill»را با موفقیت به پایان رسانده و آماده خرید ۲۵ هزار فروند از این پهپادهاست.
-
بمبافکنی که از «بی ۲» پیشرفتهتر است / عکس
جنگ افزاربمبافکن رادارگریز B-۲ اسپیریت یک هواپیمای قدیمی است که با ورود به B-۲۱ ریدر به خط تولید، قرار است بازنشسته شود.
-
رونمایی از بمب سیاه جدید چین / از کار انداختن شبکه برق در یک چشم به هم زدن
جنگ افزارچین بمب جدیدی ساخته است که میتواند در یک ثانیه، ۲.۵ هکتار از شبکه برق را از کار بیاندازد.
-
اژدهای مافوقصوت برخاست؛ فناوری چین از جو عبور میکند
جنگ افزارآزمایش موفق هواگرد مافوقصوت با موتور ترکیبی، آیندهی پرواز و امنیت جهانی را بازتعریف میکند.
-
«بانوی بمبها» کیست؟ / دختر جنگزده چگونه مغز متفکر بمبهای سنگرشکن شد؟
جنگ افزارکودکی «ان دوانگ» در جنگ ویتنام گذشت. او در آن زمان از سایگون، پایتخت وقت ویتنام جنوبی گریخت و همراه خانوادهاش به واشنگتن آمریکا پناه برد. دوانگ بعدها رهبری تیمی را بر عهده گرفت که اولین نمونه بمبهای «سنگرشکن» آمریکایی را تولید کردند.
-
هیولای ۱۲هزار تنی چین؛ زیردریایی موشکانداز هستهای با قابلیت حمل موشکهای قارهپیما و توان پنهانکاری بالا
جنگ افزارچین با معرفی نسل جدید زیردریایی هستهای خود از کلاس Type 094A گامی بلند در تغییر توازن قدرت دریایی جهان برداشته است؛ زیردریاییای که با وزن ۱۲٬۱۲۵ تن و تسلیح به موشکهای بالستیک قارهپیما، تحلیلگران نظامی را بهشدت نگران کرده است.
-
موشکهای ضدپهپاد روسی از راه رسیدند
جنگ افزاردر پی درسآموختههای نظامی بیش از سه سال جنگ در اوکراین، نیروهای مسلح روسیه نخستین محموله از موشکهای مینیاتوری ضدپهپاد با نام TKB-۱۰۵۵ را برای تجهیز سامانههای پدافند هوایی Pantsir-SMD-E دریافت کردند.
-
پروژه نظامی مرموز چین لو رفت /اژدهای سرخ در حال احیای فناوری نظامی دوران جنگ سرد
جنگ افزارچین در حال ساخت یک اکرانوپلان (WIG) بزرگ با چهار موتور جت است که به نظر میرسد برای ماموریتهای نظامی طراحی شده است.
-
ائتلاف پهپادی برای جنگ و صلح
جنگ افزاررستم اومروف، وزیر دفاع اوکراین اخیراً اعلام کرده که این کشور و بریتانیا رسماً طرح مشترک تولید پهپاد را آغاز کردهاند. ازنظر اوکراینیها این طرح، گشایش مهمی در زمان فشار شدید بر صنعت داخلی در شرایط جنگی خواهد بود.
-
از همین امروز شروع کنید
اخبار اندیشهچیزی که در ابتدا باید روشن شود، این است که قوی و نیرومند بودن با بوروکراسی پیچیده و بزرگ یکی نیست. در همین مدت تهاجم به ایران شاهد بودیم که در میدان آزادی گروههای موسیقی بدون بوروکراسی عریض و طویل برای ایران قدرتمند نواختند. آیا نباید میدان آزادی را به عرصه همبستگی و انسجام ملی از رهگذر هنر و موسیقی تبدیل کرد؟ همه را باید دعوت کرد به اندیشیدن، بحث و گفتوگو و ارائه برنامه عمل برای تجدید قوا با هدف ساختن ایران نیرومندتر. همین امروز شروع کنید.
-
موشک مافوقصوت ژاپن با سرعت ۵ ماخ رونمایی شد
جنگ افزارژاپن بهتازگی از سامانه موشکی مافوقصوت جدیدی با قابلیت پرتاب زمینی رونمایی کرده است؛ این سامانه، نمادی از گذار استراتژیک توکیو از موضع «دفاع صرف» به توانمندی «ضدحمله» بهشمار میرود.
-
جنگ آسمانها در اقیانوس آرام
پاسخ دندانشکن چینیها به آمریکا/ KJ-۶۰۰ به میدان آمد
جنگ افزاربه نظر می رسد که چینی ها با الهام گرفتن از هواپیمای E-۲D آمریکا، شروع به ساخت نمونه مشابهی کردهاند که به زودی می تواند رقیب آمریکایی اش را به چالش بکشد.
-
شباهت شگفتانگیز «بی ۲» به بمبافکنی که ارتش هیتلر ساخت
جنگ افزاردر میانهی آشوب و ویرانیهای جنگ جهانی دوم، وقتی آلمان نازی با فشارهای شدید از سوی متفقین درگیر بود، در پس پردهی این نبردها نوآوریهایی شگفتانگیز در حال شکلگیری بود. یکی از این نوآوریها نتیجهی ذهن خلاق دو برادر، والتر و رایمار هورتن بود که شیفتهی ایدهی طراحی بال پرنده بودند.
-
عملکرد و توانمندیهای J-۱۰
اژدهای نیرومند چین، در راه ایران است؟/ از جنگنده J-۱۰ چه میدانیم؟
جنگ افزارجنگندهی J-۱۰ که بهنام «اژدهای پرتوان» (Vigorous Dragon) نیز شناخته میشود، یک جنگندهی تکموتوره، چندمنظوره و نسل چهارم است که بهطور مستقل توسط چین توسعه یافته است. این جنگنده توسط شرکت هواپیماسازی چنگدو، زیرمجموعهی شرکت صنایع هوانوردی چین (AVIC)، طراحی و ساخته شده است. بر اساس اخبار غیر رسمی، گفته میشود که کارشناسان ایرانی به چین سفر کردهاند تا بحث خرید این جنگنده را نهایی کنند.
-
افزایش برد عملیات بمبافکنهای چینی با تانکر هوایی پیشرفته YY-۲۰
جنگ افزاردر تازهترین نمایش قدرت هوایی، نیروی هوایی ارتش چین (PLAAF) برای نخستین بار توانمندی استفاده از تانکرهای هوایی جدید YY-۲۰ را برای سوخترسانی هوایی به بمبافکنهای راهبردی H-۶ به نمایش گذاشت.
-
تحویل دستهای تازه از جنگندههای سوخو ۳۵اس در سایه تحریمها به روسیه
جنگ افزاردر شرایطی که تحریمهای غرب بر صنعت دفاعی روسیه همچنان پابرجاست، مسکو در ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵ دستهای تازه از جنگندههای چندمنظوره Su-35S Flanker-M را به نیروی هوافضای خود تحویل داد.
-
این موجود پشه نیست؛ ریزپرنده است! /فیلم
جنگ افزاردر تحولی تازه در حوزه فناوری نظامی، چین از یک پهپاد جاسوسی بسیار کوچک با ظاهر و ابعاد شبیه به پشه رونمایی کرده است؛ پرندهای بیونیک با وزن تنها ۰.۳ گرم و طول حدود ۲ سانتیمتر که میتواند بهراحتی از چشم رادارها و سیستمهای امنیتی پنهان بماند.
-
شکارچی تازهنفس چین، جهان را غافلگیر کرد؛ عملکرد پایدار در سرمای قطبی و گرمای صحرای آفریقا
جنگ افزاردر پیشرفتی چشمگیر، پژوهشگران دانشگاه ملی فناوری دفاعی چین موفق به توسعه یک سلاح لیزری قابلحمل با توان ۲.۴۷ کیلووات شدهاند که قابلیت عملکرد در شرایط دمایی بسیار سخت، از منفی ۵۰ تا مثبت ۵۰ درجه سانتیگراد را دارد. این فناوری نوین، تحولی اساسی در کاربردهای نظامی و صنعتی ایجاد خواهد کرد.
-
چرا اولین جنگنده رادارگزیز جهان بازنشسته شد؟
جنگ افزارجنگنده F۱۱۷ نایتهاوک، پیشگام فناوری رادارگریز بود اما چرا این هواپیما پس از ۲۵ سال خدمت در سال ۲۰۰۸ بازنشسته شد؟
-
رونمایی از یک توپ جنگی ضدپهپاد
جنگ افزارفرانسه یک توپ جنگی نوین ابداع کرده که مدعی است قادر به از بین بردن انبوهی از پهپادها با یکبار حمله است.
-
ریزپرنده چیست؟ / با انواع ریزپرندهها آشنا شوید
جنگ افزارریزپرندهها پهپادهای بسیار کوچک و سبکی هستند که معمولاً برای عملیاتهای شناسایی، نظارت یا حتی حملات محدود طراحی میشوند.
-
این کشورها در نبرد زمینی حرف اول را میزنند
جنگ افزاربا وجود تهدیدهای نوظهوری همچون پهپادهای تهاجمی و سلاحهای هدایتشونده، تانکها همچنان ستون فقرات دکترین نظامی بسیاری از کشورها باقی ماندهاند. در این گزارش، بهروزرسانی جدید وبسایت Global Firepower از شمار تانکهای رزمی کشورها در سال ۲۰۲۵ را مرور میکنیم؛ آماری که نشان میدهد ایران در رتبه دهم ایستاده است.
-
رونمایی ارتش چین از پهپادهای پشهای
جنگ افزارارتش چین از پهپادهایی در اندازه پشه رونمایی کرد که قادر به انجام مأموریتهای نظامی هستند. این پهپاد دارای دو جفت بال و پا شبیه به پشه واقعی است و برای عملیاتهای سری نظامی طراحی شده است.
-
پدیده «دم ماهی» در آسمان ایران، چه بود؟
جنگ افزاردر پرتاب موشکهای بالستیک، یکی از پدیدههای قابل توجه که همواره توجه ناظران، تحلیلگران و کارشناسان هوافضا را جلب میکند، شکلگیری دود یا بخار به صورت الگوهای ماهیشکل یا مارپیچی در پشت موشک است.