نویسنده
-
افشاگری درباره ثروت افسانهای یوسا
ادبیاتمرگ ماریو بارگاس یوسا در سن ۸۹ سالگی به دلیل بیماری ریوی اهالی ادبیات را سوگوار کرد اما از سوی دیگر افکار عمومی را معطوف ارثیه این نویسنده نامدار پرویی کرده است.
-
«از سرزمین بیپرنده تا قلعه»؛ دو روایت از دل زیست اجتماعی ایران
کتاب«از سرزمین بیپرنده تا قلعه» دو روایت مستقل از دو تجربهی میدانی نویسنده را در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ دربر میگیرد؛ تجربههایی که با نگاهی موشکافانه و روایتی انسانی، بخشی کمتر دیدهشده از واقعیتهای اجتماعی ایران را به تصویر میکشند.
-
قتل نویسنده پرفروش
ادبیاتپلیس هامبورگ تحقیقات درباره قتل الکساندرا فریهلیش، نویسنده پرفروش آلمانی را آغاز کرده است.
-
بابک لطیفی درگذشت
تئاتربابک لطیفی شاعر و نمایشنامه نویس خرم آبادی براثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
-
پیوندی فراتر از یک ازدواج
ادبیاتخواهرزاده جلال آلاحمد میگوید: ازدواج جلال آلاحمد و سیمین دانشور، تنها یک ازدواج معمولی نبود، بلکه موهبتی بود که به رشد فکری و هنری ادبیات معاصر منجر شد.
-
مریم مویدپور درگذشت
ادبیاتمریم مویدپور، مدرس دانشگاه و مترجم در ۶۹ سالگی از دنیا رفت.
-
استقبال چشمگیر از کتاب جدید برنده نوبل
ادبیاتکتابی شامل سخنرانی نوبل، مقالات و شعرهای منتشرنشده از هان کانگ، نویسنده برنده نوبل ادبیات در روز نخست انتشار بیش از ۱۰هزار نسخه فروخت.
-
نویسنده عمانی:
ریشههای مشترک در ادبیات ایران و عمان/سوگیری جوامع غربی در توجه به آثار عربی و اسلامی
ادبیاتجوخا الحارثی، نویسنده شناختهشده عمانی و برنده جایزه بوکر سال ۲۰۱۸ با اشاره به وجود ریشههای مشترک در ادبیات ایران و عمان گفت: مجامع ادبی و رسانهها در غرب بیشتر به آثار ادبی کشورهایی علاقه دارند که درگیر جنگ و مسائل مختلف هستند و به این وجه از ادبیات منطقه بیشتر توجه میکنند.
-
شباهتها و تفاوتهای بنیادین میان سارتر و کامو را بشناسید
ژانپل سارتر طرفدار «نیستی »، آلبر کامو طرفدار «پوچی» فلسفه کدام یک جالبتر است؟
ادبیاتژانپل سارتر و آلبر کامو، دو فیلسوف اگزیستانسیالیست، زمانی با یکدیگر روابط دوستانهای داشتند، اما اختلافات فکری میان آنها در نهایت به جدایی و پایان این دوستی انجامید.
-
راهاندازی جایزه ۱۵ هزار پوندی برای نویسندگان آثار محیط زیستی
ادبیاتشرکت انگلیسی «ورلد آو بوکز» نخستین جایزه «داستان پایدار» را با هدف حمایت از نویسندگانی که به موضوعات زیستمحیطی و اجتماعی میپردازند، راهاندازی کرد.
-
سیاست غلط و اقتصاد نابسامان بر هویت گریزی نوجوانان اثر گذاشته است/ ادبیات ایرانی در میان کتابهای ترجمه گم شده است
ادبیاتاحمد اکبرپور نویسندهی ادبیات کودک و نوجوان کارنامهی درخشانی در این حوزه دارد. آثار او برگزیدهی کتابخانهی بینالمللی مونیخ، برندهی جایزهی دفتر کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و ... شد.داستانهای او با مضامینی همچون هویت، تنهایی، صلح، جنگ، خلاقیت و طنز همراه است که مخاطبان زیادی را جذب کرده.
-
آیا نویسندگان پرفروش آینده دنیا باید ستاره فضای مجازی باشند؟
ادبیاتبا گسترش پلتفرمهایی چون (بوکتاک)، حضور در شبکههای اجتماعی به ابزاری مهم برای نویسندگان تازهکار تبدیل شده و ناشران نیز بیش از پیش به دنبال استعدادهایی با مخاطبان آنلاین هستند.
-
مرادیکرمانی: اولویت نمایشگاه کتاب پاسخگویی به نیازهای فرهنگی و پژوهشی است
ادبیاتخالق «قصههای مجید» با بیان اینکه اولویت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در پاسخگویی به نیازهای فرهنگی ادبی و پژوهشی علاقهمندان است، گفت: در این مرحله است که نمایشگاه امکاناتی برای خریداران کتاب در نظر گرفته و روند خرید علاقهمندان به کتاب و ادبیات را آسانتر میکند.
-
سیدجعفر حمیدی فردا به خاک سپرده میشود
ادبیاتمراسم تشییع پیکر و خاکسپاری سیدجعفر حمیدی ساعت ۱۵ سوم اردیبهشت برگزار میشود.
-
جایزه قلم ههژار؛ از استقبال بینالمللی تا اعلام برگزیدگان در همایش پیش رو
کردستانرئیس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان، جایزه قلم ههژار را فراتر از یک رویداد فرهنگی و بستری برای تعاملات بینالمللی دانست. دبیر علمی این جایزه نیز از ارسال هزار اثر از سراسر ایران و کشورهای گوناگون از جمله سوئد، آلمان، انگلستان، کانادا و استرالیا به دبیرخانه خبر داد و اعلام کرد که پس از سه مرحله داوری دقیق، آثار برگزیده به شورای سیاستگذاری تقدیم شده و اسامی برندگان در همایش آتی اعلام خواهد شد.
-
برگزاری جایزه قلم ههژار پاسداشت زبان کردی
کردستانمعاون پژوهشی دانشگاه کردستان، در نشست خبری جایزه قلم ههژار از استقبال گسترده نویسندگان داخلی و خارجی خبر داد و اعلام کرد: حدود ۱۰۰۰ اثر به دبیرخانه این جایزه ارسال شده که بیشتر آنها به زبان کردی و در حوزه شعر کودک هستند.
-
قلم ههژار به پرواز درآمد؛ جایزهای جامع با بالهای بینالمللی
کردستاندبیر اجرایی جایزه قلم هژار، از آغاز فصلی نو در سپهر ادبیات کردی با برگزاری این جایزه خبر داد؛ رویدادی که با گسترهای بینالمللی، مشارکت فعال نویسندگان در تمام سنین و حوزههای متنوع ادبی و پژوهشی، و اهدای جوایز ارزشمند، تلاش دارد تا جایگاه والای نویسندگان و پژوهشگران کرد را ارج نهد.
-
عفت نجار درگذشت
ادبیاتعفت نجار نوبری مدیر انتشارات طراوت و عضو هیات موسس و هیات مدیره انجمن فرهنگی هنری زنان ناشر درگذشت.
-
مریم قربانینیا مدیر روابطعمومی پانزدهمین جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران شد
ادبیاتبا حکم دبیر پانزدهمین دوره جشن بزرگ منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران، مدیر روابطعمومی این رویداد منصوب شد.
-
نگاهی به ازدواج جلال و سیمین و حاشیههایش
ادبیاتخواهرزاده جلال آلاحمد در نوشتاری به روابط عاطفی و فکری جلال آلاحمد و سمین دانشور پرداخته است.
-
آیین نکوداشت هشتادمین زادروز بهاءالدین خرمشاهی؛
خرمشاهی: با همه این پرکاری نیم بیشتر عمرم را به هیچ تلف کردم
ادبیاتبهاءالدین خرمشاهی، ادیب، حافظپژوه، مترجم در آیین نکوداشت هشتادمین زادروزش خود را دانشآموزی پیر نامید و گفت: با این همه پرکاری میتوانم بگویم نصف بیشتر عمرم را به هیچ و پوچ تلف کردم.
-
رازی که یوسا نمیخواست فاش شود
ادبیاتماریو بارگاس یوسا، نویسنده پرآوازه پرویی و برنده جایزه نوبل ادبیات، پنج سال از عمر خود را در سکوت با بیماریای لاعلاج سپری کرد؛ بیماریای که در تابستان ۲۰۲۰ تشخیص داده شد، اما او تصمیم گرفت آن را از انظار عمومی پنهان نگه دارد.
-
تعیین دستمزد فیلمنامهنویسی از سوی صنف فیلمنامهنویسان
فیلم سینمایی یک میلیارد، هر قسمت سریال سیصد تا پانصد میلیون!
سینمادستمزد فیلمنامهنویسی از سوی صنف فیلمنامهنویسان تعیین شد.
-
بهترین رمانهای جهان به پیشنهاد آقای نویسنده
ادبیاتماریو بارگاس یوسا دو بار به توصیه دو ناشر دست به معرفی بهترین آثار ادبیات جهان زد که برخی از آنها به زبان فارسی نیز ترجمه شدهاند.
-
مدل تجاری باج گیری در رسانههای خبری
رسانهرسانههای خبری در نظامهای دموکراتیک بهعنوان یکی از ستونهای اصلی نظارت بر قدرت شناخته میشوند. اما وقتی خودِ رسانهها از این موقعیت ناظر فاصله میگیرند و به بازیگرانی فعال با منافع اقتصادی یا سیاسی خاص تبدیل میشوند، معادله تغییر میکند. گای رولنیک در مقالهای تاملبرانگیز با عنوان «مدل تجاری اخاذی در رسانههای خبری» به یکی از جنبههای کمتر دیدهشده قدرت رسانهای میپردازد: استفاده از اطلاعات نه برای روشنگری عمومی، بلکه بهعنوان ابزار تهدید، باجخواهی و نفوذ.
-
آدیوس یوسا، رئیس بزرگ اینکا
ادبیاتخبر مرگ ماریو بارگاس یوسا، پایان زندگی این نویسندهی پرویی نبود بلکه رسما پایان یک دوره از ادبیات آمریکای لاتین بود که با عنوان «ادبیات بوم» یا «ادبیات شکوفایی» در جهان به شهرت رسیده بود.
-
عزای عمومی برای درگذشت یوسا
ادبیاتمراسم تشییع پیکر ماریو بارگاس یوسا، نویسنده پرویی برنده جایزه نوبل ادبیات به صورت خصوصی و با حضور رئیسجمهور این کشور انجام شد.
-
خرید اثر نادر «امیلی برونته» در حراجی
ادبیاتنامهها، دستنوشتهها یا آثار هنری بسیار کمی از «امیلی برونته» باقی ماندهاند. از این رو یک اثر بسیار نادر بهجایمانده از این نویسنده اخیرا در یک حراجی به قیمتی فراتر از پیشبینیها به فروش رسید و به مجموعه موزه «برونته» اضافه شد.
-
عباس کی منش درگذشت
ادبیاتعباس کیمنش، استاد بازنشسته گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران، بیستم فروردین از دنیا رفت و بنا وصیتش پیکر او، در اختیار تالار تشریح دانشکده پزشکی قرار گرفت.
-
یازده ماه پیش از درگذشت فروغ
گفتوگو با ابراهیم گلستان درباره زن و عشق
تاریخ ایراناگر آمارگیری شما درباره خوشبختیها و بدبختیها خوب سیاههبندی شد، بدبختیها را در ستونی بنویسید که بالایش نوشته باشید «قالب» و خوشبختی را بگذارید در ستونی زیر عنوان «عشق».