-
مورچه جهنمی چیست؟
طبیعتپژوهشگران موفق به کشف گونهای جدید و پیشتر ناشناخته از «مورچهی جهنمی» شدهاند که ۱۱۳ میلیون سال پیش زندگی میکرده است
-
مسابقه سرعت بین دایناسورها
سریعترین دایناسور تاریخ هنوز زنده است!
طبیعتسرنخهای زیادی دراینباره که حداکثر سرعت دایناسورها چقدر بوده وجود دارد؛ اما آیا واقعاً میدانیم که سریعترین دایناسور تاریخ، کدام بوده؟
-
گزارش تصویری| بهترین تصاویر ثبت شده از حیات وحش
طبیعتکتاب تازهای با عنوان «۱۰ سال یادآوری حیات وحش» منتشر شده که با نمایش ۲۰ تصویر خارقالعاده از دنیای جانوران، به مناسبت دهمین سال فعالیت این مجموعه، بر اهمیت حفظ گونههای در خطر انقراض تأکید دارد. هدف این کتاب حمایت مالی از پروژههای حفاظت از حیات وحش است و تمامی درآمد فروش آن صرف حمایت از گونههای در معرض تهدید و ترویج آگاهی جهانی درباره چالشهای پیشروی طبیعت میشود.
-
صخرههای چینخورده ایران، جهانی شدند
طبیعتساختار رنگارنگ صخرههای چینخورده ایران که در اثر برخورد صفحهی تکتونیکی اوراسیا با صفحهی عربی در میلیونها سال پیش بهوجود آمده است، تیتر روزهای گذشته وبسایت لایو ساینس شد.
-
کشف دو گونه جدید کروکودیل
طبیعتپژوهشگران در بررسیهای ژنتیکی تازه، موفق به شناسایی دو گونهی جدید کروکودیل در جزایر دورافتادهی کارائیب شدند که تا کنون با گونههای شناختهشده اشتباه گرفته میشدند.
-
افتادن در گرداب چه بر سر انسان میآورد؟
طبیعتافتادن در گرداب میتواند همچون یک کابوس ترسناک باشد. اگر گرفتار یک گرداب شوید، چه اتفاقی برای شما رخ خواهد داد و آیا شانسی برای زنده ماندن دارید؟
-
ورود دایناسورها به صنعت مد / تولید پوشاک آینده با چرم تیرکس!
طبیعتشاید کت چرمی آینده شما از جنس چرم تیرکس باشد!
-
گزارش تصویری| ۲۰ تصویر فراموشنشدنی از دنیای حیوانات
طبیعتکتابی جدید به نام «۱۰ سال یادآوری حیات وحش»، با هدف جمعآوری منابع مالی برای حمایت از حیوانات در خطر انقراض، مجموعهای از ۲۰ تصویر استثنایی از دنیای حیوانات را به نمایش میگذارد. این کتاب که به مناسبت دهمین سالگرد این مجموعه منتشر میشود، به تلاشهای حفاظتی و ارتقاء آگاهی جهانی در مورد تهدیدات حیات وحش پرداخته و تمامی سود حاصل از فروش آن به پروژههای حفاظت از گونههای در خطر اختصاص مییابد.
-
چرم دایناسور، ترند جدید دنیای مد!
طبیعتدر دنیایی که عاشقان مد همیشه میخواهند جلوتر بودن از ترندها ، پروژهای جدید آنها را حدود ۷۰ میلیون سال به عقب بازمیگرداند.
-
پیدا شدن «مورچه جهنمی» در بزریل/ شکارچی مرگبار ۱۱۳ میلیون ساله
طبیعتپژوهشگران گونهای باستانی از مورچههای موسوم به «مورچههای جهنمی» را در شمالشرق برزیل کشف کردهاند که با قدمتی حدود ۱۱۳ میلیون سال، قدیمیترین فسیل مورچهی شناختهشده تا امروز به شمار میآید.
-
«جمعکننده استخوان»، یک شکارچی ترسناک که بدن طعمههایش را میپوشد!
طبیعتدر دل جنگلهای مرطوب و پوشیده از مهِ جزیرهی اُآهو (O‘ahu) در هاوایی، نوعی کرم از خانوادهی Hyposmocoma کشف شده که بهسختی میتوان باور کرد از دل طبیعت بیرون آمده باشد.
-
چرا کوسه به انسان حمله میکند؟
طبیعتپژوهشگران میگویند کوسهها هم مانند برخی دیگر از جانوران، گاهی در واکنش به رفتار تهاجمی انسان برای دفاع از خود گاز میگیرند. این نخستین بار است که رفتار دفاعی کوسهها در برابر انسان بهطور دقیق و علمی تحلیل شده است.
-
بررسی رازهای ژنتیکی گل رز
اولین گلهای رز دنیا چه رنگی بودند؟
طبیعتوقتی حرف از گل رز به میان میآید، در ذهن اکثر ما گل رز قرمز متبادر میشود؛ اما جالب است بدانید که عبارت معروف "رزها قرمزند" ازنظر تاریخی نادرست است.
-
ملاقات با سایههای اعماق: اختاپوس افسانهای از تاریکی بیرون آمد /عکس
طبیعتدر کشفی تاریخی، پژوهشگران موفق شدند برای نخستینبار تصویری زنده از اختاپوس غولپیکر (Colossal Squid) را در زیستگاه طبیعیاش، یعنی اعماق دریا، ثبت کنند.
-
کشف دو گونه اسرارآمیز از دنیای کروکودیلها
طبیعتمحققان دانشگاه مکگیل در همکاری با دانشمندان مکزیکی، دو گونه جدید کروکودیل را در جزایر مکزیک کشف کردهاند که لزوم حفاظت از زیستگاههای این گونهها را ضروری میسازد.
-
لاکپشت غولپیکر صد ساله برای نخستینبار مادر شد /عکس
طبیعتفرزندان لاکپشت درمعرض خطر انقراض گالاپاگوس که برای نخستین بار در صدسالگی مادر شده است، در باغوحش فیلادلفیا به نمایش درآمدند.
-
کلاغ نابغه، آنقدر باهوش است که هندسه میفهمد!
طبیعتهمیشه تصور ما این بوده که درک نظم و ساختارهای هندسی، توانایی و ویژگی مخصوص انسانهاست؛ چیزی حاصل تفکر نمادین و آموزش رسمی. اما حالا یک پژوهش جدید از دانشگاه توبینگن آلمان، ورق را برگردانده: کلاغها، این پرندگان همیشه مرموز و باهوش، نهتنها میتوانند شکلهای هندسی را تشخیص دهند، بلکه در درک نظم فضایی – درست مثل انسانها – مهارت قابلتوجهی دارند.
-
صخرههای چینخورده در ایران، جهانی شدند
طبیعتصخرههای چینخورده ایران، ساختاری رنگارنگ که در اثر برخورد صفحهی تکتونیکی اوراسیا با صفحهی عربی در میلیونها سال پیش بهوجود آمده است، تیتر امروز وبسایت لایو ساینس شده است.
-
پرندهای کمیاب با یک ویژگی بینظیر در میان تمام پرندگان
طبیعتشاید هیچگاه فرصت پیدا نکنیم که در جنگلهای مرموز کالدونیای گام برداریم، اما اگر کسی پا در این سرزمین سبز بگذارد، شاید سایهای محو و ساکت را میان درختان ببیند؛ شبحی بیصدا، خاکستریرنگ و رازآلود. این موجود، در واقع پرندهای نادر به نام کَگو Kagu است؛ پرندهای بیپرواز، درخشان در سادگی، و استثنایی در ویژگیهایش.
-
زامبی دنیای واقعی را بشناسید/ این چهار جانور، کابوس شما خواهند بود
طبیعتزامبیها واقعاً وجود دارند، اما نه از نوع افسانهای که از قبر برخیزند، بلکه در قالب انگلهایی که میتوانند مغز میزبانهای زنده را تسخیر کنند و آنها را به انجام رفتاری برخلاف میل خود وادارند؛ تنها با یک هدف: گسترش!
-
موجودی که خفته بود بعد از قرنها دوباره زنده شد
طبیعتپژوهشگران موفق شدهاند جلبکهایی را که ۷۰۰۰ سال پیش به اعماق دریای بالتیک فرو رفته بودند، دوباره زنده کنند. این کشف نشان میدهد که برخی از موجودات زنده میتوانند قرنها در حالت خفتگی باقی بمانند و در شرایط مناسب، فعالیتهای زیستی خود را از سر بگیرند.
-
انسانها ۴۱ هزار سال پیش از ضد آفتاب استفاده میکردند!
طبیعتدانشمندان کشف کردند که انسانها در ۴۱ هزار سال پیش از ضد آفتاب استفاده میکردند. این یافته، دیدگاه ما را نسبت به انسانهای اولیه کاملا دگرگون میکند.
-
«چرنوبیل خاموش»، تراژدی بیصدا در قلب آسیا/ زمین ترک برداشت/ عکس
طبیعتخشک شدن دریای آرال که از آن با عنوان «چرنوبیل خاموش» یاد میشود، تأثیری عجیب بر سیاره ما گذاشته است. پژوهشهای جدید نشان میدهد که از دست رفتن حجم عظیم آب در این منطقه، موجب تغییرات بلندمدت در ساختار زمینشناختی شده و باعث برآمدگی پوستهی زمین در اثر واکنش گوشته به این کاهش جرم شده است؛ فرآیندی که حتی پس از ۸۰ سال همچنان ادامه دارد.
-
نقشه جهان در حال تغییر است
اقیانوسی تازه در حال شکل گیری است/ آفریقا به زودی دو تکه میشود
طبیعتآفریقا در حال ازهمگسیختگی است؛ گزارشها حاکی از آن است که اقیانوسی جدید با سرعتی بیسابقه و زودتر از آنچه انتظار میرفت در میانه این قاره در حال شکلگیری است.
-
کشف غیرمنتظره در اعماق دریا / ثبت اولین تصویر از بزرگترین ماهی مرکب دنیا
طبیعتبرای اولین بار، نوزاد ماهی سرپاور جنوبگان در دوربین دیده شد؛ این تصویر شاید نخستین برخورد ثبتشده با یکی از مرموزترین ساکنان اقیانوس را رقم زده باشد.
-
هیولای اعماق اقیانوس دیده شد /عکس
طبیعتاین موجود از سنگینترین بیمهرگان زمین به شمار میرود و میتواند تا 7 متر طول و بیش از 500 کیلوگرم وزن داشته باشد.
-
چرا نباید این موجودات ترسناک را به زندگی برگرداند؟ / شانس آوردیم که این پنج هیولا منقرض شدند
طبیعتدر حالی که دانشمندان در تلاش برای بازگرداندن گونههای منقرضشده همچون گرگهای وحشت هستند، برخی از این موجودات چنان خطرناک بودند که شاید بهتر باشد در همان گذشته باقی بمانند. از کروکودیلهایی به اندازه اتوبوس گرفته تا مارهایی با قد و قوارهی یک واگن قطار، این پنج گونهی منقرضشده چیزی نیستند که دلمان بخواهد دوباره به آنها خوشآمد بگوییم.
-
آیا گربهها واقعاً از خیار میترسند؟
طبیعتدر شبکههای اجتماعی ویدئوهای زیادی از گربهها منتشر میشود که از خیار وحشت کرده و به هوا میپرند. کارشناسان درباره علت ترس گربهها توضیح میدهند.
-
سرزمین خشک امروز، گذرگاه سبز دیروز انسانهای مهاجر
عربستان سبز چگونه مهاجرت انسان را ممکن کرد؟
طبیعتتحقیقات جدید محققان از وجود رد پای اجداد ما در شنهای عربستان حکایت دارد؛ شاید باورش سخت باشد، اما گویا روزگاری صحرای عرب، بهشت بوده و بهعنوان گذرگاهی برای مهاجرت انسانها و حیوانات مورداستفاده قرار میگرفته است.
-
کنده درختی که گنج ۱۲ هزار ساله بود! /عکس
طبیعتشکارچی تگزاسی که فکر میکرد یک کُنده درخت پیدا کرده، در واقع یک عاج ماموت نادر کشف کرده بود. این کشف، که در ابتدا شک و تردیدهایی را برانگیخت، حالا میتواند به دانشمندان درک بهتری از گذشته زمین بدهد.