علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه طی روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر شیوع ویروس خطرناک با نام ایکس، مکرر شنیده میشود، اظهار کرد: واقعیت این است که نه بیماری ایکس جدیدی آمده و نه تا به امروز مورد تازهای شناسایی شده است.
ایسنا نوشت: بنابر تازهترین بهروزرسانیِ «ورلداُمتر» از آمار جهانی کرونا (کووید ۱۹)، مجموع موارد ابتلا در کشورهای مختلف تاکنون به ۷۰۲ میلیون و ۴۵۷ هزار و ۸۵۱ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۹۷۴ هزار و ۳۵۱ بیمار نیز تأیید شده است.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت دولت دوازدهم میگوید: جای مخفی کردن ندارد. زمانی ما میتوانیم تشخیص بدهیم که تست داشته باشیم.تا وقتی تست نداشتیم نمیتوانستیم بگوییم کرونا وارد کشور شده. من شهادت میدهم اولین موردی که کشف کردیم، اعلام کردیم. اینکه قبلا بوده و ما برای شناسایی دسترسی نداشتیم، بحث دیگری است.
میزان نوشت: مینو محرز گفت: واکسنهای موجود کرونا در کشور ما بهروزرسانی نشدهاند و کشورهایی هم که آن را بهروزرسانی کردهاند بیشتر با هدف کسب درآمد بوده و تاثیر چندانی بر زیرسویههای جدید اومیکرون ندارند.
یک متخصص بیماریهای عفونی میگوید: در ایران نیز هم سویه جدید کرونا افزایش یافته و هم آنفلوآنزا فراگیر شده است، البته علاوه بر ویروس کرونا و آنفلوآنزا، ویروسهای زمستانی هم که باعث عوارض تنفسی میشوند، بسیار شایع هستند.
یک متخصص بیماریهای عفونی میگوید: در ایران نیز هم سویه جدید کرونا افزایش یافته و هم آنفلوآنزا فراگیر شده است، البته علاوه بر ویروس کرونا و آنفلوآنزا، ویروسهای زمستانی هم که باعث عوارض تنفسی میشوند، بسیار شایع هستند.
سازمان جهانی بهداشت زنگ خطری را برای کشورهای سراسر جهان در مورد یک تهدید جدید احتمالی، به نام «بیماری X» به صدا درآورده، که ممکن است ۲۰ برابر کشندهتر از پاندمی ویروس کووید-۱۹ باشد. در همین خصوص، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت از کشورهای سراسر جهان خواست تا با هم متحد شوند و پیماننامهای را برای مقابله با بیماری مرگبار X امضا کنند.
فارس نوشت: رئیس بخش ICU بیمارستان مسیح دانشوری نسبت به استفاده از ماسک به منظور جلوگیری از ابتلا به سه ویروس که این روزها شیوع بیشتری یافته، هشدار داد.
فارس نوشت: رئیس اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری گفت: خانوادهها به ویژه کودکان مقطع ابتدایی و پیش دبستانی طی چند هفته اخیر دچار علائمی مانند سرفه، تنگی نفس، گلودرد و تب شدند که از زیرسویههای اومیکرون و یا آنفولانزا و در برخی موارد عفونت است.
فیلمصداوسیما به دلیل شیوع کرونا و آنفلوآنزا در کشور هشدار داد و با بیان اینکه آمار ابتلا بالاست از مردم خواست مراقبت کنند. کرونا گاهی خود را به صورت یک سرماخوردگی ساده و گاهی به صورت یک آنفلوآنزای شدید نشان میدهد. /صداوسیما
دولتایرنا نوشت: استاندار آذربایجان شرقی که به علت مشکلات ریوی به جا مانده از دوران جنگ و عفونت تنفسی ناشی از بیماری کرونا در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز بستری بود، درگذشت.
فارس نوشت: سرماخوردگی بیماری مرسوم ماههای سرد سال است؛ اما برخی هنگام ابتلا به این بیماری کارهایی را بر اساس باورهای اشتباه خود انجام میدهند که روند درمان بیماری را کند می کند.
میزان نوشت: یک متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه سویه جیان.۱ کرونا یا در کشور ما وجود دارد و یا اینکه به زودی وارد میشود گفت: این ویروس بهشدت مسری است و این احتمال وجود دارد که سبب ایجاد پیک جدیدی در کشور شود.
ایسنا نوشت: معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بر اساس آزمایشها، کرونای JN.۱ در کشور ما شناسایی نشده است، گفت: این زیرسویه نیز از زیرشاخههای اُمیکرون است و دنیا اطلاعات زیادی از آن ندارد.
ایسنا به نقل از شبکه تلویزیون ملی ژاپن نوشت: متخصصان ژاپنی میگویند زیرسویه جدید ویروس کرونا موسوم به JN.۱ که گمان میرود توانایی بیشتری برای عبور از سیستم ایمنی بدن انسان داشته باشد به طور فزایندهای در حال تبدیل به سویه غالب در سراسر این کشور است.
مشرق نیوز نوشت: یک زیرسویه جدید کروناویروس به سرعت کشورهای جهان در حال انتشار است، اما خوشبختانه این گونهٔ جدید ویروس تاکنون منجر به بروز عفونتهای شدید یا بستری شدن افراد در بیمارستان نشده است.
فیلمدر اوایل ماه جاری هرچند سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که سویه جدید «کووید-۱۹» با بدن انسانها سازگار شده است، اما آمار ابتلا به این سویه در مدتی کوتاه، افزایش چشمگیری داشته است و در یک ماه اخیر آمار مبتلایان نسبت به ۴ماه قبل، ۵۲% افزایش داشته است./ ایسنا
فیلمسید ابراهیم رییسی در سخنرانی جدیدش گفت: این زیر ساخت میتواند کندی اینترنت را برطرف کند؛ ما در شرایط کرونا بر همین بستر سامانه شاد را فعال کردیم و مردم استفاده کردند. منبع: ایرنا
همزمان با شیوع سریع گونه جدیدی از ویروس کووید-۱۹، به نام JN.۱، سازمان جهانی بهداشت آن را از مشتقات سویه اومیکرون طبقهبندی کرد، اما گفت که تهدید چندانی برای سلامت عمومی نیست. هرچند با آغاز زمستان، این زیرسویه ممکن است میزان بیماریهای تنفسی را در بسیاری از کشورها افزایش دهد.