اظهار نظر هایی که غلامعلی حداد عادل، نامزد یازدهمین دوره ریاست جمهوری در رابطه با « اقتصاد » مطرح کرده است.
محمد هیراد حاتمی:
غلامعلی حداد عادل بیشتر به واسطه جنبه فرهنگی خود در جامعه شناخته شده است. در رابطه با دیدگاه های اقتصادی حداد عادل باید گفت که او اعتقاد دارد اولین راه برای حل مشکلات اقتصادی اعتنا به دانش تخصصی علمای متدین رشته اقتصاد است. وی در حوزه های تورم، مسکن و گرانی راهکاری ارائه نکرده است اما آنها را از جمله مهمترین مشکلات کشور می داند. به نظر رییس مجلس هفتم، باید در اقتصاد اسلامی از افرادی استفاده شود که سواد این رشته را داشته انقلابی، پاک و وابسته به قدرت و ثروت نباشند.
غلامعلی حداد عادل بی اغراق پرمشغله ترین کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم است که پا به میدان رقابتهای انتخاباتی گذاشته است مانند دیگر رقبای خود در آسیب شناسی تورم موفق بوده است. این دبیر پا به سن گذاشته و موسس دبیرستانهای فرهنگ در مصاحبه تلویزیون خود در مورد تورم می گوید: « تحریم نفت و تحریم مبادلات ارزی و بانکی و آن چیزهایی که می دانید همه اینها سبب شده است که دلار و ارز که عامل مهمی در وضع اقتصاد ما بوده است کم شده و قیمتش بالا رفته و بالا رفتن قیمت دلار باعث گران شدن کالاهای وارداتی شده و کالاهای سرمایه ای و گرانی ایجاد شده و تورم و معیشت. دولت آینده مهمترین وظیفه اش این است که این نرخ ارز را تثبیت بکند و مصرف ارز را مهار بکند.»
نگاه حداد به بحث تورم کاملا بر گرفته از تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران است و حداقل در این مورد به شکل مستقیم و بر خلاف باقی رقبای انتخباتی اشاره ای به سوء مدیریت های داخلی در ایجاد تورم نمی کند.
اما در کنار بحث نگاه تنظیمی به بازار ارز که به نوعی می توان آنرا به نگاه تعزیری نیز تشبیه کرد در مصاحبه خود اظهار امید واری می کند برای حل این مشکلات به مدد تخصصان دانش اقتصاد و با کمک ملت انشاء الله در نظر دارم که سامان بدهم و تعقیب بکند. اگر چه این صداقت در بیان عدم تخصص در یک حیطه علمی که قابل تقدیر است گویای نبود برنامه مدون هم هست که البته شاید بتوان آن را قابل نقد دانست، چرا که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور بعد از انتخاب فرصتی برای رئیس جمهور آینده جهت آزمون و خطا و پیدا کردن راه حل وجود ندارد. در جدول زیر برخی اظهار نظر های غلامعلی حداد عادل در حوزه اقتصاد جمع آوری شده است.
شاخص های اقتصادی |
دیدگاه های مطرح شده |
گرانی |
امروز دغدغه گرانی مهمتر از بیکاری شده است. کسانی که کار دارند باید بتوانند زندگی خودشان را اداره کنند و یکی از دغدغههای مجلس رفع موضوع گرانی است.
|
هدفمندی یارانه ها
|
*یارانه ها ادامه پیدا می کند قطع یارانه ها در شرایط فعلی کاری نیست که در هیچ دولتی ادامه پیدا کند البته یاید در دراز مدت تصمیم گیری شود که با نظام یارانه ای چه باید کرد. * باید دید که آیا قرار است همه ملت ایران کارمند دولت شوند و سرماه حقوق بگیرند ؟ ما یارانه ها را به عنوان تصمیمی برای هدفمندی مفید می دانستیم و بنده نیز از آن پشتیبانی کردم ولی اینکه دائما یارانه ها را اضافه کنیم و تا ابد ادامه دهیم تصمیم کارشناسی است که دولت باید در مورد آن تصمیم گیری کند.
|
افزایش قیمت ارز |
قیمت دلار مسبب گرانی کالاهای سرمایهای، گرانی و تورم است. دولت آینده مهمترین وظیفهاش این است که نرخ ارز را تثبیت کند و مصرف آن را مهار و کنترل نماید و از این طریق بر قیمتها و بازار تأثیر گذارد. بنده این موضوع را با کمک ملت و متخصصان دانش اقتصاد سامان میدهم؛ بنابراین هنگامی که در بازار آرامش بوجود آید امکان سرمایهگذاری و اشتغال در همه بخشها بوجود میآید. |
تحریم های اقتصادی
|
تحریم نفت و تحریم مبادلات ارزی و بانکی و آن چیزهایی که می دانید همه اینها سبب شده است که دلار و ارز که عامل مهمی در وضع اقتصاد ما بوده است کم شده و قیمتش بالا رفته و بالا رفتن قیمت دلار باعث گران شدن کالاهای وارداتی شده و کالاهای سرمایه ای و گرانی ایجاد شده و تورم و معیشت. دولت آینده مهمترین وظیفه اش این است که این نرخ ارز را تثبیت بکند و مصرف ارز را مهار بکند. |
ساختار اقتصاد ایران |
ساماندهی مسائل اقتصادی مهمترین وظیفه دولت آینده است. یادآوری میکنم که اقتصاد ایران از دهها سال پیش بیمار بوده چرا که کشور از لحاظ علمی ضعیف و محتاج خارجیها بوده است البته باید بگویم در سالهای پس از انقلاب این امر بهتر شده است. |
3939
نظر شما