تهران به عنوان یکی از شهرهای کم بارش سال ۹۶ در مقایسه با شاخص بلند مدت بارش شاهد کاهش ۷۸ درصدی بوده است.
به گزارش خبرآنلاین، طی دو روز اخیر بارش برف در تهران و ۹ استان حال مردم را خوب کرد. گرچه همزمان گروهی از مردم بیخبر از برف و باران به جادهها زدند و در راه ماندند اما فضای غالب شادی از بارش بود. همزمان بحثهایی در شبکههای اجتماعی مطرح و مضمون اکثر آنها این بود که حالا با این بارش دیگر نباید از کمآبی و کمبارشی صحبت کنیم و... .
اما جدیدترین اطلاعات مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران نشان میدهد این بارشها گرچه توانست اندکی شاخص بارش در فصول سرد را افزایش دهد اما مرهمی بر درد خشکسالی ایران نیست.
براساس این اطلاعات تهران به عنوان یکی از شهرهای کم بارش سال ۹۶ در مقایسه با شاخص بلند مدت بارش شاهد کاهش ۷۸ درصدی بوده است.
این رقم برای ۱۰ استان وخیم تر است. به طوریکه در چهارماه اخیر که فصل سرما شروع شده است ۱۰ استان کشور از نظر وضع بارشها اوضاع وخیمی را تجربه میکند.
استانهای سیستان و بلوچستان، قم، خراسان جنوبی و کرمان به ترتیب با ۹۲، ۸۹، ۸۸ و ۸۷ درصد کم بارشی مواجه شدند همچنین یزد و اصفهان از کم بارشی ۸۳ و ۸۲ درصدی رنج میبردند.
همچنین،
استانهای خراسان رضوی و مرکزی تا ۷۹ درصد، تهران ۷۸ درصد و چهارمحال و بختیاری تا ۷۷ درصد دچار کم بارشی هستند.
پس پاسخ این گزاره که این بارشها توانسته است چالش کمآبی و کمبارشی را مترفع کند، منفی است. در همین زمینه شاهرخ فاتح رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی میگوید: از اول مهر تا پایان روز شنبه (۷ بهمن ماه) کل کشور تنها ۴۰ میلیمتر بارش دریافت کرد و از آنجا که میانگین بارش بلندمدت کشور در این بازه زمانی ۱۰۱ است؛ تاکنون ۶۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت داشتهایم. بارش سال گذشته کشور در همین بازه زمانی، ۶۳.۵ میلیمتر بود بنابراین نسبت به سال قبل نیز ۳۷ درصد کاهش بارش داریم.
جدول زیر تمامی جزییات بارش طی ۴ ماه اخیر را مشاهده کنید
در نمودار زیر درصد کاهش بارشها در مقایسه با شاخص بلند مدت را مشاهده کنید
در نمودار زیر پهنه بندی خشکسالی براساس شاخص دهکها را مشاهده کنید
در نمودار زیر مجموع بارش در کشور برحسب میلیمتر را مشاهده کنید
۴۲۴۲
نظر شما