تیتر سه وبلاگ‌ها

  • ابعاد جنگ سایبری در عرصه بین‌الملل

    ابعاد جنگ سایبری در عرصه بین‌الملل

    سرعت پیشرفت فناوری و ویژگی های منحصر به فرد فضای سایبر سبب تغییر بسیاری از مفاهیم سنتی حقوق بین الملل شده و در مواردی، شکل نگرفتن رژیم های هنجاری منسجم، تنها زمینه تفسیر جدید از مفاهیم سنتی را فراهم کرده است.

  • تضعیف روسیه؛ عیدی سال ۱۴۰۱ به ایران

    تضعیف روسیه؛ عیدی سال ۱۴۰۱ به ایران

    یادداشت نوروزی خبرآنلاین در آغاز بهار سال 1401 خورشیدی

  • چالش‌های همیشگی بودجه

    چالش‌های همیشگی بودجه

    لایحه بودجه عموما در کمتر از 3ماه پس از ارائه به مجلس به قانون تبدیل می شود.

  • مرگ تقی ارانی، یک پرونده مفتوح

    مرگ تقی ارانی، یک پرونده مفتوح

    انور خامه‌ای برای نام بردن از گروه زندانیان متهم به داشتن مرام اشتراکی در عهد رضاشاه (موسوم به گروه ۵۳ نفر) نمی گفت ۵۳ نفر، بلکه می گفت ۵۰ نفر و ۳ نفر. تقی ارانی نفر اول آن سه تن است که خامه ای از بقیه جدایشان کرده، عبدالصمد کامبخش نفر دوم و محمد شورشیان نیز سومین بود.

  • دربارهٔ یک دوسیهٔ مسکوت

    دربارهٔ یک دوسیهٔ مسکوت

    «رزم آرا یک دوسیه مسکوت»، تجربه‌ای موفق در ساخت مستندهای تاریخی است که هم فیلم‌بین‌ها را به سینما کشانده، هم علاقه‌مندان به تاریخ معاصر را، و هم اهالی رسانه را به واکنش مثبت واداشته، به گونه‌ای که برخی روزنامه‌ها بدون آن‌که موضوع رزم‌آرا در این روزها مناسبت تاریخی و تقویمی داشته باشد پرونده‌هایی برای او گشوده‌اند که ناشی از تأثیر فیلم شدن دوسیه‌ای مسکوت است که اینک بر پرده نقره‌ای خوش نشسته است.

  • سانسور به سبک ایرانی

    سانسور به سبک ایرانی

    روزنامه‌نویسی به سبک ایرانی تا آن‌جا که مقدور حکومت‌ها بوده در محدوده جاده سانسور طی طریق کرده و روزنامه‌نگار ایرانی نیز در واکنش به چنین روندی سیاست‌هایی متفرق و نه متکثر در قالب تندروی و اعتدالی و ارتجاعی در پیش گرفته که حاصل آن بازداشت و تبعید برای تندروها و در بهترین حالت، مشروطه برای اعتدالی‌ها بوده است.

  • پاسداران و جنگ مهران

    پاسداران و جنگ مهران

    با حرکت از جنوب به شمال بر ارتفاع آنان افزوده می‌شود گویا به تدریج قامت راست می‌کنند تا با به نمایش گذاشتن هیمنه خود خاصیت مقاومت مردم خویش را به رخ بکشند. جبل الحمرین، اناران، پشمین، زیل، کولک، میمک و کبیرکوه با نحوه قرارگیری خود برای پاسداران مهران مایه اطمینان‌خاطر استراتژیک بودند.

  • ولی‌محمد به مثابه یک پیشینه

    ولی‌محمد امیدی مردی ست از جرگه آن شاعرانی که در آستانه دهه هفتاد عمر، مکشوف اهل نظر شد و به یاری ارتباط با رادیو و صدای آهنگین و اهورایی اش خاصیت اشعار خویش را برملا نمود.

  • انتظام به سبک «انتظامی»

    انتظام به سبک «انتظامی»

    انتظام بخشی به امور مهمترین خصلت حسین انتظامی است. او برای هرکاری فرمول و راهنمای عمل می نویسد و طی طریقش در هر کاری و هر راهی طبق نقشه هایی است که مطابق ذهن ریاضی اش مکتوب کرده، عرصه رسانه ای نیز به عنوان مهمترین بخش از زندگی کاری اش از این قاعده مستثنی نیست.

  • مقصد شریعتی در گریز از مدرنیته

    آذر، نام ماه تولد شریعتی است نام برادر همسرش؛ یکی از سه قطره خونی که شریعتی همۀ عمر خونخواهش بود و نام دفتر نشری که در انقلاب، انبوهی از گفته ها و نوشته های شریعتی را منتشر می کرد. اما مرسوم نیست که در آذر از شریعتی بگویند گفتن از او مخصوص خرداد است آنجا که با پایان بهار، تابستان داغ ایران آغاز می شود.

  • انقلاب اکتبر، به نام اکثریت به کام اقلیت

    انقلاب اکتبر، به نام اکثریت به کام اقلیت

    اکتبرِ امسال در حالی صد سال از انقلاب مهمی که می گفتند «برهم زنندۀ تعادل نیروهای جهانی به نفع سرنوشت خلق های اسیر» است گذشت که انکار و تردید درباره منفعت آن برای توده ها و خلق های اسیر و پرولتاریا بیش از گذشته قوت یافته.

  • هیاهو در «سرزمین کهن»

    «سرزمین کهن» سریالی است یا سریالی بود دیدنی و حرکتش یادآور اولین قطارایرانی که به گاه سکون مورد تعرض کسی واقع نمی شد اما به وقت حرکت، آماج سنگ کودکان بازیگوش قرار می گرفت.

  • کدام زن؟

    کدام زن؟

    شهلای زرلکی در کتاب «در خدمت و خیانت زنان»، خودآگاهانه بر ناخودآگاه سیمون دوبوار که زن را جنس دوم نامیده صحه گذاشته و بی هول و هراس از زخم زبان و خنجر فمینینست‌ها و فمنیست‌نماها با صدایی رسا تاریخ مذکر را گواه خود قرار داده که زن جنس دوم است.

  • استقلال کردها و پساناسیونالیسم در خاورمیانه

    استقلال کردها و پساناسیونالیسم در خاورمیانه

    تا زمانی که کشوری با قومیت‌ها و زبان‌های مختلف، صرفاً با تکیه و تأکید بر یک زبان و نژاد، ترکیه خوانده می‌شود و همسایه جنوبی‌اش نیز با دارا بودن قومیت‌های عرب و کرد و ترکمن و غیره، جمهوری عربی سوریه معرفی می‌شود و عربستان و کویت و امارات و فلسطین و اردن و... سخت به عربی بودن خود می‌نازند، تصور پساناسیونالیسم در خاورمیانه توهمی بیش نخواهد بود و نباید از سر و دست شکستن اهالی و سران اقلیم کردستان برای استقلال از عراق عرب تعجب کرد.

  • جلال سرگشته

    «جلال‌الدین سادات آل‌احمد» هر قدر نامی با امتدادی مشخص و منطقی دارد اما حیاتی سراسر سرگشته و پارادوکسیکال داشته است.

  • دیوان محاسبات در میانه زدوخوردهای سیاسی

    دیوان محاسبات در میانه زدوخوردهای سیاسی

    برخی رسانه‌ها با آغاز به کار دولت اصلاحات به مثابه بمب‌افکنی دوموتوره مواضع دولت وقت و حامیانش را هدف قرار می‌دادند و این روال به نحو پررنگی تا سال‌ها ادامه یافت.

  • ۲۸ مرداد؛ خط‌ها و خطاها

    داستان ۲۸ مرداد از آن قصه های کشدار و بی‌پایانی است که طرفینش حیدری‌وار و نعمتی‌وار و به پشتوانه رگ‌های متورم گردن، قال و مقال می‌کنند.

  • ضرورت تجدیدنظر رئیسی درباره رفقا

    حضور در انتخابات گاهی حتی اگر منجر به شکست شود به معنای گردآوری سرمایه‌ای سیاسی و اجتماعی برای کاندیدای ناکام است تا با تکیه بر آراء به دست آمده، سیاست‌ورزی خود را در سایر عرصه‌ها پی‌گیری نماید.

  • برکات بیکاری آقامیرسلیم

    وقتی واضح شد جمنا مهرداد بذرپاش جوان را بر انتخاب پیران موتلفه ترجیح داده مؤتلفه در یک پیشدستی آشکار، نامزد رسمی خود را معرفی کرد تا نه در رودربایستی‌های بعدی قرار گیرد و نه با سایرکنشگران اعم از نظامی و روحانی بی مرز بماند.

  • مشروطه از کجا آمد؟

    با مطالعه تاریخ معاصر کشورمان مشروطه و مشروطه خواهی از جذاب ترین فصلهایی به نظر می آید که غور در آن منجر به ایجاد ابهام و پرسش و علاقه برای جستجوی بیشتر و یافتن رگ و ریشه های ماجرا می شود.

  • جنگ و صلح هاشمی

    سیاست، خطی است میان دو نقطه به نام های جنگ و صلح و وظیفه و تقدیر رجال سیاسی، هروله کردن مدام در بین این دو نقطۀ متناقض است. اکبرهاشمی رفسنجانی نیز به عنوان رجلی سیاسی از این قاعده مستثنی نبود و در زندگی سیاسی اش صحنه های جنگاورنه و صلح طلبانه زیادی دیده می شود.

  • تحزبِ ایرانی در این سال‌ها

    تشکیل حکومت جمهوری اسلامی پس از براندازی پهلوی دوم تاثیر مهمی بر روند تحزب ایرانی گذاشت. احزاب ایرانی در این دوران بسته به موقعیت زمانی، وضعیتهای متفاوتی را تجربه نمودند.