-
به بهانه حادثه بندر شهید رجایی:
فناوریهای دیجیتالی برای پیشگیری از حوادث و مدیریت بحران
فناوریضمن ابراز همدردی با خانوادههای محترم جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی، با توجه به اینکه جزئیات دقیقی از علت این حادثه انفجار در دسترس عموم نیست، پاسخ قطعی به این سوال که آیا فناوری میتوانست مانع از وقوع این رخداد شود، دشوار است. با این حال، با در نظر گرفتن کاربردهای گسترده فناوریهای دیجیتال در ایمنی و مدیریت بحران در صنایع مشابه، میتوان بطور کلی به موضوع استفاده از فناوریهای دیجیتال برای جلوگیری و یا کاهش مخاطرات و مدیریت هوشمند بحران پرداخت.
-
توافق برای رفع فیلترینگ، سختتر از توافق با آمریکا؟!
اینترنتآیا ارادهی لازم برای حل مسئلهی فیلترینگ در داخل کشور، کمتر از اراده برای مذاکره با آمریکاست؟ درخور است در این مورد نیز آقای رئیسجمهور بصورت حرفهای ضربالاجلی را برای مذاکرات رفع فیلترینگ خود، تعیین کند تا مردم درصورت شکست شما در مذاکره با شورای عالی فضای مجازی به فکر راهحل جایگزین باشند.
-
نمایشی ناراحتکننده از صنعت خودرو در ایران
خودرونمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۳ روز جمعه ۱۲ بهمنماه در شهر آفتاب به کار خود پایان داد. این نمایشگاه در کنار ارائه ویترین نسبتا جذابی از خودروها، حرفها و نکات بسیاری با خود داشت.
-
ماجرای تیکتاک و چند آموزه سیاستی برای حق حاکمیت دیجیتال
اینترنت روشن است از میان دو بخش حاکمیت داده و حق حاکمیت تکنولوژی، اولویت باید بر روی حق حاکمیت داده و استقرار اطلاعات در داخل کشور و یا بر روی سرورهای منطقهای با اعمال محدودیت در خصوص فراوری داده قرار گیرد. نگاه حداکثری به این مسأله و سرمایهگذاریهای کلان برای توسعه تکنولوژیهای جدید، مصرف بهینه منابع را دچار اختلال کرده و کشور را از منافع اولویتگذاری صحیح دور میکند.توسعه سیستمهای ابری و حتی تشکیل سیستمهای ابری منطقهای ذیل توافقات کلان با کشورهای همسایه و اسلامی میتواند ابزار بسیار موثری برای بالابردن حق حاکمیت دیجیتال در نظر گرفتهشود.
-
بهبود وضعیت خیابانها با زباله
دانشهای بنیادیضایعات PVC که نام آن را بارها در صنایع مختلف شنیدهایم،تا 50درصد به کاهش هزینههای استفاده از آسفالت کمک میکند؛ البته تنها مزایا آن کاهش هزینهها نیست، این ماده پلیمری به طرز شگفتآوری از ترک خوردن و تغییر حالت آسفالت نیز جلوگیری میکند.
-
استارلینک در ایران؛ امیدی واهی یا آینده ای نزدیک؟
اینترنتورود احتمالی استارلینک به ایران با جریانات سیاسی و اجتماعی بسیاری همراه خواهد بود. از یک سو، استارلینک میتواند سطح دسترسی مردم (به ویژه مناطق محروم) به اینترنت را تسهیل کند. از سوی دیگر، فقدان وجود نماینده شرکت سازنده به صورت قانونی در کشور با چالشهای نظارت و امنیتی فراوانی همراه خواهد شد.
-
چالشهای امنیت سایبری در سازمانها
اینترنتدر سالهای اخیر، حملات سایبری گسترده به برخی از شرکتهای خصوصی و دولتی، از جمله شرکتها و سازمانهای بهنام در حوزههای مختلف، اهمیت امنیت سایبری را بیش از پیش نمایان کرده است.
-
شدت فیلترینگ در ایران، رتبه دوم جهان
اینترنتتکنولوژی یک فرصت است و ما نباید در راه رسیدن به تکنولوژی محدودیت ایجاد کنیم لذا میتوان با نگاه مداراگرایانه نسبی سیاسی و اجتماعی در جهت رفع این مهم گام برداشت.
-
سفر وزیر به کوبا و ونزوئلا روی موج «ارتباطات» / تاکید هاشمی بر اهمیت «دیپلماسی فناوری»
فناوریوزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم با تلاش و برنامهریزی درصدد نزدیک و همسو کردن اولویتهای خود با اولویتهای شهروندان است و همزمان در چارچوب سیاستهای نظام، برای ایفای ماموریت خود، به عنوان پیشران «دیپلماسی فناوری»، از همان ابتدای آغاز فعالیت رسمی، توجه ویژهای به همافزایی و همیاری با سایر کشورها را در فهرست برنامههای برتر خود قرار داده است.
-
نگذارید اعتماد مردم به تجارت الکترونیک شفاف از دست برود
استارت آپمتاسفانه بارها در شرایط و موقعیتهای متفاوت، ثابت شده، دیوار کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال کوتاهتر از هر دیواری در این جامعه است.
-
معاونت علمی فرایند تخصیص تسهیلات را شفاف کند
استارت آپدر طول چند سال گذشته ما با دو چالش جدی با معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان مواجه بودیم.
-
دستاورد توقف رجیستری: دامنزدن به عدم شفافیت!
فناوریهدف از طرح رجیستر گوشیهای هوشمند جلوگیری از قاچاق، شفافسازی بازار یا هرچه که بود، تاکنون جواب نداده است. اکنون بر اساس آمار بیش از ۳۰۰هزار آیفون قاچاق در دست مردم است. اگر به نتیجه اعمال قانون رجیستر در کشورها هم نگاه کنیم، میبینیم که رجیستر در سایر کشورها هم جلوی قاچاق را نگرفته است. به عنوان مثال ترکیه هم طرح رجیستر دارد و برخلاف ایران، هزینه رجیستری در آنجا، وحشتناک است اما مردم در آنجا هم این طرح را دور میزنند، بنابراین رجیستری پولی، کارآمد نیست!
-
تهدیدات امنیت شبکه را میتوان با توسعه آموزش کاهش داد
اینترنتحمله گروه هکری «آیآرلیکس» به گروه خدمات بانکی توسن در روزهای گذشته خبرساز شد.
-
جایخالی مرجعیتآماری در استارتاپها
استارت آپفقدان مرجعیت آماری، از گذشته تا به امروز، در بستر جامعه منجر به از بین رفتن اعتماد بینفردی و در بستر اقتصاد و سیاست منجر به عدم تصمیمگیریهای دقیق در حوزه برنامههای توسعهای شده است.
-
با بستن چیزی درست نمیشود
اینترنتهیچکس نمیخواهد عاقلانه به فیلترینگ فکر کند، نگاه محدودیت چه بر پلتفرمها و چه بر اینترنت اشتباه است. این نگاه که ما ببندیم، کلاً نگاه غلطی است، با بستن چیزی درست نمیشود. باید آموزش دهید و فرهنگسازی کنید تا آسیبهای اجتماعی شبکههای اجتماعی کم شود.
-
رفع فیلترینگ و رونق کسب و کارهای آنلاین؛ به کجاها برد این امید ما را؟
اینترنتدر عصر دیجیتال، شبکههای اجتماعی به یکی از اصلیترین ابزارهای ارتباطی و بازاریابی تبدیل شدهاند. این پلتفرمها نه تنها امکان برقراری ارتباط سریع و مؤثر با مشتریان را فراهم میکنند، بلکه به کسبوکارها کمک میکنند تا بازارهای جدیدی را کشف کنند و به رشد پایدار دست یابند.
-
سودای پولدار شدن با شعار سود ثابت دلاری!
استارت آپ+گفتی چقدر سود ماهیانه میده؟ -ده درصد، بتونی دوستاتو کسایی هم که دوسداری بهشون خیر برسونی رو بیاری تا بیست درصد هم میره. +عالیه. با چقدر شورع کنم؟ -هرچقدر بیشتر بتونی پول فراهم کنی بهتره. بنظرم ماشینتو بفروش، با این سود ثابت دلاری، در عرض سه ماه از این شاسی بلندای چینی جدید بخر…
-
چرا آیفون رجیستر نمیشود؟
فناوریاین تصمیم قطعاً نه به خاطر قیمت و نه به خاطر آمریکایی بودن و حتی به خاطر لوکس بودن نیست؛ از گوشی طلاکوب بگیرید تا گوشیهای خاصی که برندها فقط با اسم برند میزنند و خیلی گرانتر، خاصتر و لاکچریتر از آیفون هستند، همه نوع گوشی در بازار فروش میرود.
-
درخواست یک فعال حوزه IT از دولت دکتر پزشکیان
فناوریاشتغال عامل مؤثر در رشد اقتصادی، توزیع درآمد و حفظ کرامت انسانی است، از این رو می توان بیکاری را ریشه بسیاری از ناهنجاریها و تبعات نامطلوب اقتصادی و اجتماعی دانست.
-
«واگعیه یا کیکه» رکورد میمهای کاربردی کاربران ایرانی را شکست!
اینترنتبراساس فصل سوم گزارش سالانه دیتاک برای سال ۱۴۰۲، به ترتیب میمهای «واگعیه یا کیکه»، «جدی میفرمایید؟» و «مشکل داری؟» سه تا از پرکاربردترین میمهای کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی بودند.
-
گردش مالی ۱۳۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومانی ایرانیان در شبکههای اجتماعی
زارعپور در برابر آمارها، عددها علیه عددسازیها/ کیفیت اینترنت بورکینافاسو و پاکستان از ایران بهتر است + نمودار
اینترنتفصل اول گزارش سالانه دیتاک، اینترنت ایران و رفتار کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی را برای سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار داده است که حاوی اطلاعات ارزشمندی از جمله عقب ماندن پلتفرمهای داخلی از شبکههای اجتماعی فیلتر شده، کیفیت پایینتر اینترنت ایران از پاکستان و بورکینافاسو و گردش مالی بالای شبکههای اجتماعی در ایران است.
-
عیسی زارعپور؛ از هدفگذاری تا اجرا/ اینفوگرافیک
اینترنتمثل یک فیلم ناتمام یا رمانی که صفحات آخر آن چاپ نشده، ماجرای دولت سیزدهم، و به تبع آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ناگهان به پایان رسید و برنامههایی که وزیر و معاونانش در دستور کار داشتند ناتمام ماند. در چنین وضعیتی عیسی زارعپور در مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میتواند بگوید کارنامهاش سزاوار ارزیابی نیست؛ اما آنچه در سه سال گذشته به زمین واقعیت رسیده است، جهتگیری وزارتخانه را نشان میدهد و میتوان چنین برداشت کرد که اگر اتفاق نامنتظرهای رخ نمیداد، ادامه راه نیز طی میشد.
-
گردنگیران همیشگی ناکارآمدی وزارت ارتباطات
اینترنتاوایل تیر ماه بود که عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در اتفاقی نادر به مجلس احضار شد تا در برابر عملکرد ضعیف وزارت ارتباطات پاسخگو باشد.
-
سومین گزارش کیفیت اینترنت در ایران منتشر شد
ایران، پنجمین کشور جهان در محدودیت اینترنت / بدتر از چین، بهتر از سودان و کنگو!
اینترنتانجمن تجارت الکترونیکی با انتشار گزارش کیفیت اینترنت، از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری خواست تا موضع خود را به صورت شفاف در مورد فیلترینگ، تحریم و اینترنت اعلام کنند.
-
اقلیم، جمعیت، سیاستگذاران یا تحریمها
مقصر عقبماندن توسعه فیبر نوری در ایران کیست؟
اینترنتپروژه فیبر نوری در ایران با شروع زودهنگام در دهههای ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰، نتوانست همپای کشورهای جهان و منطقه پیش برود. تولیدکنندگان تجهیزات پسیو مخابرات، تقصیر را به گردن شرکت مخابرات میاندازند و شرکت مخابرات از مشکلات عدیدهای میگوید که با وجود آنها بازهم توانسته است تا ۹۰ درصد سهم بازار در پروژه فیبر نوری را به خود اختصاص دهد.
-
از رویداد تا حاشیه بیست و هفتمین دوره الکامپ
سایه سنگین اظهارات وزیر ارتباطات بر سر الکامپ ۲۰۲۴
اینترنتاز روز افتتاحیه تا دومین روز، نمایشگاه بینالمللی الکامپ، با اخبار و حاشیههای زیادی همراه بود، با اینحال صحبتهای جنجالی وزیر ارتباطات مبنی بر پایین بودن سرعت اینترنت در کشورهای حاشیه خلیجفارس، سایر رویدادهای این نمایشگاه بینالمللی را در حاشیه برد.
-
باید مشخص شود خسارت فیلترشکن به مردم از لحاظ مالی را چه کسی جبران میکند
زارعپور سپر بلای کیست؟ / چرا شورای عالی فضای مجازی و کمیته مصادیق مجرمانه به ماجرای فروش فیلترشکنها ورود نمیکند؟
اینترنتدر جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی، سؤال نمایندگان از «عیسی زارعپور» با موضوع فیلترشکنفروشی مطرح شد و وزیر ارتباطات، عدم رسیدگی به این موضوع را در کوتاهی نمایندگان مجلس عنوان کرد. واقعیت آن است که فیلترشکنفروشی و اینترنت در کشور بسیار فراتر از عهده وزیر ارتباطات و حتی نمایندگان مجلس است.
-
کلانشهرهای ایران در سرعت اینترنت همراه و ثابت کجای جهان ایستادهاند؟
همنشینی تهران و مشهد با پایتختهای جنگزده / جزئیات نگرانکننده از گزارش جهانی سرعت اینترنت / نمودار
اینترنتآخرین گزارش اسپیدتست روز گذشته منتشر شد، برآن اساس جایگاه اینترنت همراه و ثابت کشور، به ترتیب ۲و ۳ پله رشد داشته است؛ بااینحال تهران در میان پایتختهای کشورهای سراسر دنیا جایگاه مطلوبی ندارد و در همسایگی پایتخت کشورهای جنگزده منطقه ایستاده است.
-
مقاومت وزرای ارتباطات و بهداشت در برابر توزیع اینترنتی دارو / معاونت حقوقی ریاستجمهوری ضربالاجل فوری اعلام کرد
اینترنتمعاونت حقوقی ریاستجمهوری در نامهای با قید «خیلی فوری» از وزرای ارتباطات و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواسته است تا آییننامه حمل و توزیع اینترنتی دارو را منتشر کنند.
-
مادامی که مجلس مجازاتی تعیین نکند، استفاده از فیلترشکن غیرقانونی نیست
اینترنتهر فعلی که برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده باشد جرم نیست،جرم چیزی است که قانون برای آن مجازات گذاشته باشد،بنابراین این سیاست نمی تواند در مورد افراد عادی عمل کند وصرفا یک مطلبی است که اعلام شده است .