-
کیوان ساکت، آهنگساز و موسیقیدان در گفتوگو با خبرآنلاین مطرح کرد؛
صداوسیما ایران هیچ کوششی برای زنده نگاهداشتن موسیقی ملی نمیکند/ نوحهخوانهای ما آهنگ هایده را برای عزاداری حسینی میخوانند
موسیقیوقتی از بین دغدغههای روزمره و قیمت بالای بلیتها تصمیم بگیرید که یک شب را به کنسرت یک خواننده بروید بی شک انتظار دارید چیزی که نصیب شما میشود یک اجرای با کیفیت باشد نه پلی بک یا حرکات غیرحرفهای خواننده.
-
گفتگوی «خبرآنلاین» با هوشنگ جاوید؛
مقصر اصلی مشکلات «کوچه»، مسئولین هستند/ هر استانی براساس ملاحظات خاص خودش تصمیم میگیرد/ هیچکس نمیتواند موسیقی را محدود کند
موسیقیموسیقی، زبان بیکلامی است که دلها را به هم پیوند میدهد و فرهنگها را با یکدیگر همصدا میکند. در کشوری که تاریخش غنی از لحظات موسیقیایی بینظیر است، این هنر بهعنوان میراثی فرهنگی باید در کانون توجه قرار گیرد. اما متاسفانه، در سالهای اخیر، مشکلات زیادی برای هنرمندان این حوزه بهوجود آمده است. مشکلاتی که نه تنها بهدلیل محدودیتهای قانونی، بلکه بهخاطر برخوردهای نادرست با موسیقی و هنرمندان آن، وضعیت این هنر را به چالش کشیدهاند. در این راستا، پرسشی مطرح میشود: چرا باید هنری که همیشه در خدمت مردم بوده، حالا دچار محدودیت و رکود شود؟
-
بررسی نحوه پوشش خبری صداوسیما در حادثه انفجار بندر شهید رجایی
صداوسیما علاقهای به گردش خبر ندارد/ کمیت پوشش اخبار انفجار بالا بود اما کیفیت و تنوع آن پایین
تلویزیونحادثه انفجار بندر شهیدرجایی روز ششم اردیبهشت رخ داد و صداوسیما به عنوان رسانه رسمی کشور وظیفه پوشش این حادثه را بر عهده داشت، برای بررسی این عملکرد با کامبیز نوروزی به گفتوگو پرداختیم.
-
تحلیل جامعه شناختی و روانشناختی سریال «پایتخت» در گفتوگو با اعظم نژادی
میمون شدن بهتاش در «پایتخت» برای کودکان بدآموزی داشت؟ / به جز هُما همه الگوهای شخصیتی سریال «پایتخت» پر از ایرادند
تلویزیوناعظم نژادی معتقد است رفتارهایی که در سریال «پایتخت» به نمایش گذاشته میشود، در واقع الگوی نکوهشی دارند. یعنی وقتی بیننده این رفتارها را میبیند، ممکن است متوجه شود که این نوع رفتار اشتباه است و نباید آن را در زندگی واقعی خود تکرار کند. به عبارت دیگر، شخصیتها در «پایتخت» به شکلی رفتار میکنند که باعث میشود مخاطب از آنها به عنوان الگوی منفی پرهیز کند و سعی کند رفتارهای بهتری در زندگی واقعی خود از خود نشان دهد.
-
کیوان کثیریان مطرح کرد؛
تلویزیون در اختیار افراد تندرو جناح سیاسی خاصی است/ قصد دارند باز هم جلوی توافقات احتمالی را بگیرند چون منافعشان در تحریم است
تلویزیوندر حالی که تهران و ریاض پس از سالها تنش، گامهایی محتاطانه برای ترمیم روابط دیپلماتیک برمیدارند و دیدارهای رسمی میان مقامات ارشد دو کشور دورانی تازه از گفتوگو و تعامل را آغاز کرده است، پخش آیتمی در برنامه «درنگ» شبکه نسیم با موضوع تمسخر وزیر امور خارجه عربستان، موجی از واکنشها و تردیدها را در فضای عمومی و رسانهای کشور برانگیخت.
-
سیاست غلط و اقتصاد نابسامان بر هویت گریزی نوجوانان اثر گذاشته است/ ادبیات ایرانی در میان کتابهای ترجمه گم شده است
ادبیاتاحمد اکبرپور نویسندهی ادبیات کودک و نوجوان کارنامهی درخشانی در این حوزه دارد. آثار او برگزیدهی کتابخانهی بینالمللی مونیخ، برندهی جایزهی دفتر کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و ... شد.داستانهای او با مضامینی همچون هویت، تنهایی، صلح، جنگ، خلاقیت و طنز همراه است که مخاطبان زیادی را جذب کرده.
-
بررسی ابعاد اجتماعی محبوبیت سریال «پایتخت» در گفتوگو با سعید معدنی
همای سریال «پایتخت» تحصیلکرده است؛ اما مفهوم داسوچکش را نمیداند؟/ «پایتخت» تبدیل به خاطرات جمعی ما شده است
تلویزیونسعید معدنی معتقد است، ارشاد، داماد خانواده نقی میتواند نماد نسلی باشد که هنوز به این نوع فضاهای موجود در جامعه عادت نکرده و با آنها تطابق ندارد و دعوای میان نقی و بهتاش نیز بازتابی از یک مسئله وسیعتر در جامعه ماست. زمانی که جوانها به بلوغ فکری و سنی میرسند، باید به آنها حق تصمیمگیری داده شود. اما گاهی اوقات نسلهای قبل هنوز آنها را کودکان میبینند و همین امر موجب درگیری و شکاف نسلی میشود. این سریال، شاید بهطور ناخودآگاه، بهخوبی این تضاد را نشان میدهد.
-
اعتماد مخاطبین با این پایانبندی سریالها از بین میرود
عباس رافعی: سریالها برای رضایت مسئولین ساخته میشود نه مخاطبان / پایان سریالها بر اساس سلیقه آقایان است
تلویزیوناحتمالا شما هم به عنوان مخاطب سریال های ایرانی زمانی که مشغول تماشای سریال ها هستید، علی رغم همه فراز و فرود های درام و داستان میتوانید پیش بینی کنید که در آخر داستان همه چیز قرار است به خوبی و خوشی تمام شود یا حداقل همه به سزای آن چه کمی از حق فاصله دارد و انجام داده است برسد.
-
بررسی فصل هفتم سریال «پایتخت» در گفتوگو با محمود گبرلو
سریال «پایتخت» یک هشدار برای مسئولان ایران است/ بهتاش نماد جوان امروزی است/ فیلمنامه فصل هفتم منسجمتر بود/ «پایتخت» مطابق واقعیت زمانه است
تلویزیونمحمود گبرلو معتقد است فصل هفتم سریال «پایتخت» در قالب کمدی ظاهر میشود، اما در عمق خود به تربیت و اصلاح رفتارهای اجتماعی و خانوادگی جامعه امروز ایران میپردازد. این سریال هم سرگرم میکند، هم میخنداند و هم در خلوت ذهنی مخاطب، تأثیرگذار است. نکته دیگری که در فصل هفتم به چشم میخورد این است که سازندگان تلاش کردند تا با زبانی غیرمستقیم اما بسیار دقیق، نشان دهند که خانواده ایرانی بهتدریج متوجه ورود رفتارها و الگوهای مدرن به محیط خانوادگی خود شده است.
-
نگاهی به سکانس پرحاشیه دعوا در سریال «پایتخت»
در دعوای سریال «پایتخت» بهتاش نماد آینده از دست رفته و هُما نماد نگاه رسمیِ سرکوبگر جوانان است/ از بهتاش و چک لیلا در «برادران لیلا» دفاع میکنم
تلویزیوندر یکی از سکانسهای پرتنش و پربازخورد سریال «پایتخت»، جدال میان بهتاش و نقی، تنها یک مشاجره خانوادگی نیست، بلکه نمایشی از شکاف عمیق بین دو نسل است. این سکانس نه به دنبال قهرمانسازی بود و نه ضدقهرمانسازی؛ بلکه تصویری واقعگرایانه از انسانهایی با زخمهای پنهان، شکستهای فروخورده و خشمهای انباشته به نمایش گذاشت.
-
بررسی اثر تخریب فیلمسازی بر بناهای تاریخی در گفتوگو با اردشیر اروجی
عوامل فیلمسازی به دیوار دوره قاجار میخ میکوبند و نمیدانند آسیب است/در دوران آقای ضرغامی بیشترین آسیبها به آثار تاریخی وارد شد
تلویزیوناردشیر اروجی معتقد است فیلمبرداری در آثار تاریخی اگر آسیبی به بنا وارد نکند، میتواند بسیار مفید باشد. زیرا باعث معرفی آن مکانها میشود و به نفع میراث فرهنگی است. اما باید در مواقعی که فیلمبرداری باعث تخریب و نقض اصول حفاظتی میشود، جلوی آن گرفته شود که ما در این زمینه ضعف داریم.
-
در گفتوگو با محمد هاشمی رفسنجانی مطرح شد
صداوسیما از تفکر مرحوم هاشمی میترسد/ مرجعیت رسانهای تنها با افزایش تعداد شبکهها و برنامهها به دست نمیآید
تلویزیونمحمد هاشمی رفسنجانی، باور دارد اگر صداوسیما چهره روسای جمهور پیشین از جمله مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و سید محمد خاتمی را سانسور میکند به دلیل دیدگاههای جناحی و سیاسی حاکم بر این رسانه است.
-
چهرهای که امسال با فرهنگ گریبان سیاست را گرفت
تکنگاری| حسین انتظامی؛ مصلح اصولگرا منتقد واقعگرا/ ۶ روز ۶ میزگرد و چالشی به نام فرهنگ
رسانهاگر کسی نوروز ۱۴۰۳ از حسین انتظامی میپرسید که تلویزیون با مدیریت پیمان جبلی و وحید جلیلی شما را به چهره فرهنگی سال تبدیل میکند، قطعاً باور نمیکرد و با لبخندی از کنار این گزاره نسبتاً دورازذهن میگذشت، اما روند حوادث بهگونهای رقم خورد که خردادماه امسال تلویزیون در اقدامی تقریباً کمسابقه و البته به دلیل حادثه سقوط هلیکوپتر رئیسجمهور فقید «رئیسی» و انتخابات زودهنگام تن به آن داد تا در بسته و زنگارگرفته آن سازمان را با قدری روغنکاری اجباری به روی منتقدان خود بگشاید از آن جمله حسین انتظامی.
-
گفتگوی بهروز افخمی با «خبرآنلاین»
وقتی فیلم میسازم بدم نمیآید جنجال درست کنم/ نمایندههای مجلس به من گفتند کتوشلوار نپوش/ از زمانی که خودم را شناختم، در سیاست بودم
سینماهر کاری کنیم نام او با حاشیه گر خورده است خودش که باور دارد بسیاری از این موارد ناخواسته است اما در میان صحبت به این مسئله اشاره میکند خودش برخی از این حاشیهسازیها را دوست دارد چون گمان میکند به نوعی تبلیغات است.
-
در گفتوگو با محمد هاشمیرفسنجانی در کافه خبر
امام(ره) سریال «اوشین» را دوست داشتند/ شش قسمت از سریال «امام علی» حذف شد/ واقعیت «اوشین» چیزی نبود که ما نشان دادیم، حذفیات زیادی داشت
تلویزیونمحمد هاشمی روایت میکند که سریال «اوشین» را بسیار تغییر دادند، چون میخواستند شخصیت اوشین را بیشتر بهعنوان یک زن تلاشگر و مقاوم نشان دهند، نه صرفاً آنطور که در نسخه اصلی بود و با وجود این موضوع تغییرات در حدی بود که وقتی ژاپنیها سریال را دیدند، تعجب کردند.
-
«کیانوش عیاری» فیلمساز بلندآوازه در «کافه خبر» خبرآنلاین مطرح کرد؛
حجاب بهانه بود تا «کاناپه» را توقیف کنند/ زنکشی یک بیآبرویی بزرگ است و «خانه پدری» این واقعیت زشت را نشان میدهد/ خرِ لنگ به کشف نفت گره خورده است
سینمازودتر از ساعتی که قرارمان بود، رسید. در روزهای آخر اسفند همان روزها که «ای کاش آدمی وطنش را/ مثل بنفشه ها(در جعبه های خاک) /یکروز میتوانست/همراه خویشتن ببرد/ هر کجا که خواست» و اما او همیشه اینجا بود و برای ما فیلم ساخت. پیرتر از مردی بود که در روزگار جوانی دیده بودمش، همچنان عیارِ عیاری بود. یله، تنها و در سمت درست روایت تاریخ.
-
محمد هاشمی در کافه خبر از چالشهای مدیریت صداوسیما در دهه ۶۰ گفت
گوگوش با چادر مشکی به دفتر من آمد/ شجریان به من اجازه داد که ربنایش را از تلویزیون پخش کنم/ ۳۰ قسمت از «هزاردستان» علی حاتمی حذف شد
تلویزیونصداوسیما در سالهای ابتدایی پس از انقلاب اسلامی، به یکی از مهمترین ابزارهای انتقال پیام انقلاب و هدایت افکار عمومی تبدیل شد. اما در همین دوران، این سازمان با چالشهای متعددی از جمله نفوذ گروههای سیاسی مختلف، نبود ساختار مدیریتی منسجم و امکانات فنی محدود مواجه بود. محمد هاشمی رفسنجانی، که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۲ ریاست این سازمان را بر عهده داشت، در این گفتوگو از روند غیرمنتظره انتصاب خود، دیدارش با امام خمینی (ره) و مأموریتی که از ایشان دریافت کرد سخن میگوید.
-
چهار کارشناس در گفت و گو با خبرآنلاین بررسی کردند
اگر به تتلو مجوز میدانند، فرجامش به اینجا میرسید؟ / سانسور، پدیدههای منفی میسازد
موسیقیعلی شیرازی، احمد زیدآبادی، امانالله قراییمقدم و کامبیز نوروزی به صورت واحد معتقدند به وجود آمدن افرادی چون تتلو نتیجه سانسور و ممیزی موجود در جامعه است.
-
ماجرای اعتصابات دوبلورها پیش از انقلاب
۴۰ دقیقه از فیلم «شعله» حذف شده است/ چرا دوبلورهای مشهور هنگام دوبله «شعله» اعتصاب کردند؟
سینماقرار بود فیلم «شعله» توسط چنگیز جلیلوند دوبله شود، اما همزمان با اعتصاب گویندگان مواجه میشود و کل پروژه دوبلهای که آن زمان در حال فعالیت بود، متوقف میشود. در این دوره، چند نفر از گویندگان به دلیل عدم همکاری با انجمن گویندگان تصمیم میگیرند که فیلمها را دوبله کنند. در نتیجه، فیلم «شعله» با همکاری آقای جلیلوند و همکاران قدیمی مانند ابوالحسن تهامینژاد، اصغر افضلی، خسرو شکیبایی، خانم مهین نصری، آقای اکبر زنجانپور و آقای بهروز بهنژاد دوبله میشود.
-
در کافه خبر با رضا درستکار؛ از چهرهسوزی تا از دست دادن مرجعیت فرهنگی صداوسیما
تلویزیون قدر مرجعیت رسانهای خود را ندانست/ پشت پرده حذف سلبریتیها از صداوسیما چیست؟/ تلویزیون هنرمند سوزی کرد
تلویزیونتلویزیون ایران روزگاری رسانهای تأثیرگذار بود، اما امروز به دلیل سیاستهای بسته، حذف چهرههای محبوب، عدم پذیرش نقد و ناتوانی در رقابت با پلتفرمهای جدید، دچار بحران شده است. رضا درستکار معتقد است که صداوسیما بهجای چهرهسازی، چهرهسوزی کرده و مسیر یکسویهای را در پیش گرفته که باعث کاهش اعتماد عمومی شده است. در نهایت، تلویزیون ایران یا باید تغییر کند یا به حاشیه رانده خواهد شد؛ چراکه فرهنگ و مخاطب، راه خود را پیدا میکنند.
-
آیا سینما در ایران به بنبست رسیده یا جای امیدواری دارد؟ در گفتوگو با رضا درستکار
حتی در دوره احمدینژاد هم جشنواره بهتر از دو سال قبل بود! / چرا منوچهر شاهسواری نتوانست «قاتل و وحشی» را اکران کند؟
سینمارضا درستکار، کارگردان و داور جشنواره فیلم فجر، در مصاحبهای انتقادهای شدیدی نسبت به وضعیت سینمای ایران مطرح کرد. او از جشنوارهها بهعنوان سکویی برای نشان دادن واقعیات اجتماعی یاد کرد و تاکید داشت که سینما باید ارتباطی صادقانه با مردم برقرار کند، نه اینکه تنها به سرگرمیهای سطحی بپردازد. درستکار همچنین از تحولات اخیر در سینمای ایران ابراز نگرانی کرد و اعلام کرد که به رغم مشکلات موجود، همچنان به داوری جشنواره فجر دعوت شده است.
-
فیلم سینمایی «شاه نقش» به دنبال بیان چه موضوعی است؟
نمایی از سینمای ایران پیش از انقلاب/روح و حس سینمای کیمیایی در «شاه نقش» جاری است
سینماشاه نقش تنها یک کلاژ از آثار گذشته سینمای ایران نیست، بلکه یک یادآوری است از ناملایمات و دستاوردهایی که هنرمندان بزرگ، بهویژه از دهه ۵۰ و ۶۰، با آن مواجه شدند. در این فیلم، که به نوعی روایتی چندلایه از سینما و زندگی است، تلاش شده تا با به تصویر کشیدن عشق و ایستادگی هنرمندانی که در جستجوی جایگاهی شایسته در سینما بودهاند، نه تنها از گذشته تقدیر شود بلکه پیامهایی از تحولات اجتماعی و فرهنگی نیز انتقال یابد.
-
آیا حضور سلبریتیها در حوزه کتاب ارزش ادبی را از بین میبرد؟
حضور سلبریتیها از سروش صحت تا بهاره رهنما؛ تهدید یا فرصت در حوزه کتاب/ حضور چهرهها به فروش کتاب کمک کرده است
کتاببا ورود سلبریتیها به حوزه کتاب، فرصتها و تهدیدهای تازهای برای این فضا ایجاد شده است. هوتن شکیبا، نوید محمدزاده، بهاره رهنما، بهنوش بختیاری و... هرکدام در یک ژانر کتاب خوانده و یا معرفی کرده اند. سروش صحت در این میان برنامه کتاب باز را در تلویزیون و بیرون از آن اجرا کرد تا به کتاب و کتابخوابی در کشور کمک کند، آیا حضور این چهره به فرهنگ کتاب و کتابخوانی و رشد فروش کمک کرد؟
-
موسیقی داخلی نمیتواند با تتلو و ساسی رقابت کند
چرا نسل جدید هنوز تتلو و ساسی را دنبال میکند؟/ پشت پرده محبوبیت ۲۰ ساله!
تلویزیونسعید معدنی معتقد است اینکه فردی مانند ساسی مانکن باوجود گذشت دو دهه، همچنان سالانه یک اثر منتشر میکند و در صدر توجهات باقی میماند، تنها به دلیل تبلیغات قوی یا هوشمندی در ارائه محتوا نیست، بلکه چندین عامل در این موضوع تأثیرگذار است.
-
در گفتوگو با حسن نقاشی مستندساز و چگونگی خلق «دبستان پارسی»
در فیلم فروغ خنده کودکان جذامی زیباست حال آنکه پشت آن غمی تلخ نهفته است/ از عکسهای آلبومهای شخصی تا نثر قجری
سینما«در فیلم فروغ خنده کودکان جذامی زیباست، زن جذامی زیباست، جهان زیباست، حال آنکه میدانیم، در پشت این خندههای پلاسیده، غمی تلخ نهفته که ما بر آن متاثریم، اینجا نقش کارگردان برجسته میشود، او به عنوان مفسرِ واقعیت، میان موضوع و مخاطب مینشیند.»
-
ارزیابی سقف قیمتی ۱۱۰هزار تومانی بلیت سینما
شادمهر راستین: مسئولان به شیوه کمونیستی، قیمت بلیط سینما را کم میکنند / سازمانهای سینمایی با بودجه فروش نفت، فیلم میسازند، گیشه برایشان مهم نیست
سینماشادمهر راستین معتقد است اصل ماجرا این است که سینما به این خاطر اقتصاد پیچیدهای دارد که تماما ریسکپذیر است و کسانی باید وارد این حوزه شوند که بتوانند در یک اقتصاد ریسکپذیر کار کنند نه اینکه بودجه دولتی داشته باشند.
-
گفتوگوی اختصاصی با «خبرآنلاین»؛
واکنش «تینا پاکروان» به توقیف «تاسیان»/ چرا از یک قصه عاشقانه میترسید؟
تلویزیونتینا پاکروان به خبرآنلاین گفت: آنچه علیه سریال «تاسیان» شاهد بودیم، بهطرز مشهودی سازماندهی شده است . عوامل این سریال نزدیک دو سال تلاش کردهاند تا اثری را به سرانجام برسانند که مردم آن را دوست داشته باشند، آن وقت گروهی از سر انگیزهای که نمیدانم آن را بخل و حسادت بدانم یا ترس، این هجمه را به راه انداختهاند.
-
در گفتوگو با گروه موسیقی هندی «هللو بابا» مطرح شد
با شهرام ناظری اجرا داشتم و در خلوت شجریان گوش میکنم/ موسیقی از جسم و روح گذر میکند/ موسیقی هند و پیوندهایی فراتر از مرزهای جغرافیایی
موسیقینغمهسازان «هللو بابا» با روایتشان از سرزمین افسانه از هند آمده بودند، گروهی که کهنترین آواها را از فراز کوهها و فرود دشتها با تراشی که از بادها و آبها و آتشها خورده است، به ایران آوردهاند. صدایی سوخته و دم سحرانگیزی که یاد اسطوره قوالان «نصرت فاتح علی خان» را بیاد می آورد، «طبلای»ی که ضرباهنگهایش هر شنوندهای را میتواند به سفری تا کتاب «گیتا» (بخشی از کتاب عظیم مهاباراتا) و نبرد ارجونا و تردیدهایش ببرد و تا آنجا که «کریشنا» او را برای نبردی تازه با حکمتهای زندگی آشنا می کند و «گیتار اسلاید» سازی که اگرچه ساختار و شمایل غربی دارد (فارغ از سیر و سفری که تاریخ نگاران از این ساز دارند) اما تمام هندی شده و رَنگ و رِنگ و نواهایش لحظهای را سراغ می دهد که «اکبر شاه» در تعامل فرهنگی «اوپانیشاد» را به فارسی ترجمه کرد.
-
در گفتوگو با فرزین محدث بازیگر «آنتیک» و «تاکسیدرمی»
ما ایرانیها از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ به هم احترام میگذاشتیم و حرف هم را متوجه میشدیم
سینماما این فرهنگ را بلدیم، فقط آن را فراموش کردهایم، ما در دورهای بسیار خوب با یکدیگر صحبت میکردیم.
-
در گفتوگو با بازیگر فیلم «دست تنها»
مجید مظفری: جای بهرام بیضایی در سینما خالی است/ «دست تنها» ویرانگی یک انسان را به تصویر میکشد
سینمامجید مظفری درباره نقشش در فیلم «دست تنها» میگوید کار خیلی برای من چالش برانگیز بود و چون تا به حال چنین کاری را نکرده بودم و معمولا در کارهایم خود را تکرار نمیکنم، سعی میکنم همیشه نقشی را که بازی نکردهام و برای خودم چالش برانگیز است را انتخاب کنم.