برنامهمحوری و ظرفیتسازی ائتلافی توأم با کارآوری از مزیتهای دکتر رضایی در قیاس با سایر نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است. به عبارت دیگر رضایی با داشتن برنامه شفاف، جامع و متناسب با مطالبات مردم و اقتضائات پیشرفت کشور وارد عرصه انتخابات شده است. تشخیص دقیق رضایی از کندی تحول اقتصادی، فرهنگی و ضعف در سیاست خارجی در ارائه ایده دولت ائتلافی مؤثر بود، زیرا رضایی بار به جا مانده در کشور را در اقتصاد، فرهنگ و حوزه بینالمللی میداند. برنامهمحوری رضایی در 30 سال گذشته به اثبات رسیده است. در دهه نخست پس از انقلاب اسلامی، برنامه رضایی برای امنیت داخلی و دفاع مقدس از افتخارهای ثبتشده ایشان است.
در دهه دوم انقلاب، رضایی در تثبیت سازمان دفاعی و به کارگیری ظرفیتهای سپاه در سازندگی و کادرسازی برنامه موفقیتآمیزی داشت.
در دهه سوم انقلاب، نقش برجسته رضایی در تدوین سند چشمانداز 20 ساله و سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و نظام سیاستگذاری کشور یکی از کارنامههای محوری رضایی است، از این رو رضایی در داشتن برنامه شفاف و کارآمد برای پیشرفت ملی و برطرف شدن مشکلات اقتصادی، اجتماعی مردم، متفاوت از سایر نامزدهاست.
رضایی ریشه مشکلات مردم و کشور را در نا به سامانی اقتصاد و فرهنگ و سیاست خارجی میخواند و لذا با تکیه بر دولت ائتلافی و استفاده حداکثری از ظرفیتهای ملی برای تحول در اقتصاد، فرهنگ و بهرهبرداری از فرصتهای فراملی، با برنامه در عرصه انتخابات حضور یافته است. تسلط رضایی بر مسائل عمیق کشور و نگاه راهبردی او، افزون بر تجربه مدیریتی در شکلگیری دولتی توانمند، کارآفرین و فرصتساز بسیار مؤثر خواهد بود. رضایی با توانایی ویژه در امور اقتصاد و با داشتن دکترای این رشته و تجربه تدوین سیاستهای کلان اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی در مدت 12 سال در مجمع تشخیص مصلحت نظام و نیز تجربه موفق مدیریت بحران در دفاع مقدس و پایبندی عملی به هویت انقلابی، ایرانی و دینی از مزیتهای برجسته برای ریاست دولت دهم است.
رضایی تجربه به کارگیری جوانان و پرورش مدیران خلاق در دوران دفاع مقدس را با اسوههایی مانند شهیدان باکری، همت، زینالدین و همچنین سازماندهی بسیج مردمی برای پیش برد دفاع مقدس را در کارنامه خود دارد، از این رو او در به کارگیری ظرفیتهای ملی اعم از جوانان، اقوام، نخبگان، مدیران و شخصیتهای درون نظام از یک سو و خلق فرصتهای فراملی برای توسعه مناسبات خارجی از سوی دیگر، برنامهای شفاف و قابل اجرا دارد. رضایی برای پیشبرد برنامههای خود به هویت فراگیر تکیه میکند.
انسجام هویت اسلامی، ایرانی، انقلابی و قومی یکی از بهترین راهبردهای رضایی برای احیاء گفتمان انقلاب اسلامی است، زیرا در سالهای اخیر با افراط و تفریطها، گسست نسبی بین هویت دینی، ایرانی، انقلابی و قومی به وجود آمده است و رضایی با الگوی دولت ائتلافی، هویت اسلامی، ایرانی، انقلابی و قومی را برای تحقق دولت ائتلافی و احیای گفتمان انقلاب اسلامی تدارک دیده است، زیرا با انسجام هویت در دولت ائتلافی، فاصلهها و گسستها در فرهنگ و مدیریت برطرف میشود.
به عبارت دیگر رضایی برای پیشبرد گفتمان انقلاب اسلامی به مدیریت کارآمد در ساماندهی اقتصاد و مسائل اجتماعی و ارتقای موقعیت بینالمللی ایران به عنوان چالشهای اصلی انقلاب تکیه دارد. بدون کارآمد کردن اقتصاد و ساماندهی مسائل اجتماعی و ارتقای موقعیت ایران در محیط بینالمللی، گفتمان انقلاب در دهه چهارم با آسیبپذیری روبهرو خواهد شد.
دهه پیشرفت و عدالت با کارآمدتر شدن دولت و اصلاح نظام اقتصادی و اجتماعی در داخل و اتخاذ دیپلماسی حرفهای در خارج از کشور قابل تحقق است. رضایی به فرصتسوزیها و غفلت از سرمایههای اجتماعی و ملی در داخل کشور و نا کارآمدی در پیشبرد سیاست خارجی پایان میدهد، زیرا برنامه رضایی از جامعیت و کارآیی متناسب با اقتضائات داخی و خارجی به ویژه در حوزههای چالشی کشور یعنی اقتصاد، جامعه و سیاست خارجی قرار گرفته است. رضایی با درک جایگاه برتر ایران در حوزههای سیاسی و دفاعی به عقبماندگی و آسیبپذیری ناشی از ناکارآمدی اقتصاد و نابهسامانی اجتماعی و ضعف سیاست خارجی نگاهی عمیق و راهبردی توأم با نسخه تحولی و درمانی دارد.
نظر شما