به گزارش خبرآنلاین، این اعتصاب فعالیت صدها موزه، گالری هنری و سازمان میراث فرهنگی را با اختلال روبرو کرد.
دولت ایتالیا قصد دارد در سه سال آینده به عنوان بخشی از برنامه ریاضت اقتصادی خود 280 میلیون یورو (380 میلیون دلار) از بودجه وزارت فرهنگ بکاهد. ایتالیا بیش از هر کشور دیگری دارای میراث فرهنگی جهانی است و همین مسئله فشار بیشتری بر بودجهبندی وارد کرده است.
هفته گذشته خانه گلادیاتورها در منطقه تاریخی پمپئی (در نزدیکی ناپل) فروریخت و این سئوال را در ذهن ایجاد کرد که آیا این کشور قدرت حفظ آثار فرهنگی را دارد؟
ساندرو بوندی، وزیر فرهنگ ایتالیا پس از فرو ریختن «خانه گلادیاتورها» تحت فشار قرار گرفت تا استعفاء بدهد، این بنا دو هزار سال قدمت داشت. منتقدان کمبود بودجه برای حفظ بنا را دلیل اصلی این اتفاق خواندند و معتقد هستند این فاجعه دلیلی روشن برای افزایش سرمایهگذاری در بخش فرهنگی است نه اینکه بودجه این بخش کاهش بیابد.
دولت اعلام کرده سعی میکند توجه سرمایهگذارهای خصوصی را جلب کند تا فرهنگ و میراث غنی ایتالیا را حفظ کند و البته به بودجه مالی مردم نیز فشار وارد نکند. اما با این حال دولت نمیتواند جلوی کاهش بودجه را بگیرد.
تعطیلی موزهها
گردشگران جمعه (12 نوامبر) برای بازدید از موزه و سایر مراکز فرهنگی ایتالیا با مشکل روبرو شدند. حدود 800 موزه، گالری هنری، کتابخانه و مراکز میراث فرهنگی تحت تاثیر این اعتصاب قرار گرفتند.
اغلب این مراکز تعطیل و آنهایی که باز بودند برای مدت زمانی محدود فعالیت کردند. این اعتصاب فعالیت 11 موزه در ونیز و چندین موزه در تورین، فلورانس و البته رم را مختل کرد. در رم موزه تازه تاسیس «مکسی» که مختص هنر مدرن است نیز تعطیل بود.
متخصصان میراث فرهنگی ایتالیا هشدار دادهاند بسیاری از بناهای یادبود این کشور از جمله «برجهای دوقلو» در بولونیا، «کلیسای جامع» در فلورانس و «خانه طلایی نرو» در رم نیز در خطر سقوط و ویرانی هستند.
الساندرا موتولا مولفینو، رئیس بنیاد خیریه میراث فرهنگی «ایتالیا ما» گفت: «بدون بودجه حفظ آثار و سرمایه کل کشور ایتالیا در خطر سقوط است.»
پیش از این در اعتراض به کاهش بودجه بخش فرهنگی کارکنان تئاتر و اپرای ایتالیا نیز دست به اعتصاب زده بودند که موجب عقب افتادن اجراهای نمایشی و اپرایی بسیاری در سطح این کشور شد.
بیبیسی / 12 نوامبر
نظر شما