دیدار مقام معظم رهبری با میرحسین موسوی اتفاقی بود که در این روزهای پس از انتخابات؛ به طور کامل توسط همه رسانهها با گرایشهای سیاسی مختلف؛ به طور ویژهای انعکاس یافت و در عین حال روزنامههای حامی موسوی نیز به راهپیمایی موسوی و حامیانش پرداختند و ضمن تأکید بر آرام برگزار شدن آن طی ساعتهای متمادی درباره آن نوشتند.
روزنامه اطلاعات با تیتر «راهپیمایی یاران موسوی از انقلاب تا آزادی» به انعکاس این خبر پرداخت. روزنامه جمهوری اسلامی نیز دراینباره با اشاره به اینکه خیابان انقلاب اسلامی تا میدان آزادی تهران مملو از جمعیت حامیان میرحسین موسوی شد؛ نوشت: این تجمع و تظاهرات که علیرغم عدم صدور مجوز از سوی وزارت کشور برگزار شد به صورت کاملاً آرام تا غروب آفتاب ادامه داشت. در این تجمع اعتراضآمیز علاوه بر مهندس موسوی آقایان کروبی و خاتمی هم حضور داشتند و تظاهرکنندگان با شعارهایی از جمله اللهاکبر حمایت خود را از میرحسین موسوی اعلام کردند.
این راهپیمایی خودجوش و مسالمتآمیز بدون هیچ حادثهای و با همراهی نیروی انتظامی به پایان رسید. روزنامه اعتمادملی هم با بیان اینکه موسوی و کروبی در مسیر میدان امامحسین تا میدان آزادی مردم را به آرامش دعوت کردند به دیدار میرحسین موسوی با مقام معظم رهبری اشاره کرد و در عین حال از ارائه نامه کروبی، موسوی و رضایی به شورای نگهبان خبر داد.
توصیه موسوی در راهپیمایی آرام طرفداران خود؛ پیگیری اعتراض فقط از طریق مجاری قانونی
روزنامه اعتماد نیز با تیتر «درآرامش» اینگونه راهپیمایی روز دوشنبه را منعکس کرد: دراین روز مـنـابـع خبری نزدیک به موسوی اعلام کردند با توجه به عدمصدور مـجـوز بـرای تـجـمـع طـرفـداران موسوی و کروبی، آن دو در میان مردم حضور پیدا خواهند کرد تا آنان را به آرامش دعوت و از بروز هر حادثهای جلـوگـیـری کـنـنـد.
مـیـرحـسـیـن موسوی و سیدمحمد خاتمی در بیانیههای جداگانهای از مردم خواسته بودند با توجه به عدم صدور مجوز راهپیمایی، در این برنامه شرکت نکنند که به دلیل ایجاد محدودیتهای گسترده رسانهای و عدمامکان اطلاعرسانی به موقع به مردم، جمع کثیری از هواداران میرحسین موسوی و مهدی کروبی از این بیانیهها اطلاع نیافته و راهی محل راهپیمایی شدند و بدین ترتیب راهپـیـمـایـی آرام حامیان میرحسین موسوی از میدان انقلاب به سمت میدان آزادی برگزار شد.
ارتباط دوستانه نیروی انتظامی با حاضران
روزنامه صدای عدالت هم در گزارشی تحت عنوان «این موج سبز تا آخر میرود» نوشت: راهپیمایی آرام حامیان میرحسین موسوی از میدان فردوسی به سمت میدان آزادی برگزار شد. میرحسین موسوی هم که در این راهپیمایی آرام و اعتراضآمیز حضور یافته بود در حالی که با یک بلندگوی دستی با شرکتکنندگان در راهپیمایی سخن میگفت از حامیان خود خواست تا آرامش خود را حفظ کنند و اعتراضات خود را فقط از طریق مجاری قانونی پیگیری کنند. این راهپیمایی بر خلاف تجمعات روزهای گذشته در فضایی آرام برگزار شد.
قربان بهزادیاننژاد رئیس ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی با ابراز تعجب از جمعیت حضور یافته در این راهپیمایی گفت: نهایتاً حدس ما 200هزار نفر بود و نه میلیونی. در عین حال مردم با نیروی انتظامی ارتباطی دوستانه داشته، به آنها شیرینی و آب میدادند و نیروی انتظامی نیز جلوی مسیر تظاهرات را نگرفت.
هنوز مدرک ارائه ندادهاند
از سوی دیگر رسانههای حامی دولت به اغتشاشات رخ داده در سطح شهر پرداختند و آنها را به حامیان موسوی نسبت دادند. روزنامه وطن امروز با تیتر «چماق به جای منطق» دراین باره نوشت: آشوب و تعرض به اموال و ناموس مردم در حالی از سوی برخی از حامیان میرحسین موسوی ادامه مییابد که گستره فعالیت آنان به دانشگاه تهران و میدان انقلاب محدود شده است.
این روزنامه همچنین ورود عدهای به دانشگاه تهران را اعضای تحکیم وحدت طیف علامه وعدهای اراذل و اوباش دانست که از بالای حفاظ دانشگاه تهران وارد این دانشگاه شدند. آشوبگران در شعارهای خود مدعی هستند که وزارت کشور با تقلب آرای میرحسین موسوی را کم خوانده و از سوی دیگر بر تعداد آرای احمدینژاد افزوده است. این ادعا از سوی آشوبگران در حالی مطرح میشود که تاکنون هیچگونه سندی از سوی میرحسین موسوی و اطرافیان وی مبنی بر ادعای تقلب در انتخابات ارائه نشده و نخستوزیر دهه 60 جمهوری اسلامی صرفاً به کلی گویی و رد کلیت انتخابات بسنده کرده است. در اعترافات آنان نیز هیچگونه نشانهای از اعتراض به یک حوزه انتخابیه مشاهده نمیشود.
میرحسین راز پنهان شده را نمیداند
روزنامه جوان نیز در گزارشی با عنوان «نقطه کانونى آشوبها کجاست؟» به این موضوع پرداخت و به انتقاد از حضور موسوی پرداخت که در راهپیمایی حامیانش شرکت کرد. این روزنامه در ادامه افزود: اگرچه میرحسین موسوی به همراه مهدی کروبی طی بیانیهای از لغو راهپیمایی ساعت 16 خود خبردادند اما انتشار این بیانیه در ساعت 14:37 شکی باقی نگذاشت که موسوی برای این راهپیمایی حساب ویژهای بازکرده است. همچنان که وی تنها در بیانیه خود به حفظ آرامش مردم تأکید کرده و هیچ اشارهای به عدم حضور مردم در خیابانها نکرد.
جوان همچنین شکلگیری اتفاقات اخیردر سطح خیابانها را نتیجه مطلق انگاری ستاد کاندیدای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دانست و افزود: آنها قاعده رقابت سیاسی را برمبنای رویکرد «باخت - باخت» قراردادهاند. شاید مبنای این رویکرد را بتوان درجلسهای یافت که خطاب به میرحسین تأکید شده بود عقبنشینی و پذیرفتن شکست در انتخابات به معنای شکست اصلاحات خواهد بود. این تنها خطاب به میرحسین نبود، این جلسه پشت پرده دیگری نیز داشت. خطابکنندگان میرحسین در جلسه دیگری بدون حضور وی از چگونگی مدیریت وی گفته بودند.
جان کلام آنان این بود باید شرایط را برای میرحسین حیثیتی کرد تا او درصحنه بماند و شرایط امتیازگیری را بتوانیم دنبال کنیم. اگر قرار است سرانجام نتیجه را بپذیریم باید با هیاهو به این نقطه برسیم. ما باز هم انتخابات داریم باید مردم بدانند که ما مرد عملیم. این روزنامه در ادامه افزود: میرحسین موسوی قطعاً راز این جلسه را که از او پنهان شده نمیداند، چه اینکه او با بیاطلاعی وارد بازی خطرناکی شده که نتیجه آن بیش از هرکسی مطلوب اصلاحطلبان تندروست.
تحمل نمیکنیم
در همین حال روزنامه کیهان در مقالهای تأکید کرد اغتشاش فقط منحصر به چند نقطه در شمالشهر است. کیهان نوشت: یکی از مهمترین مباحثی که باید در مورد ناآرامیهای اخیر در تهران به آن پرداخت این است که این آشوبها کاملاً سازماندهی شده است و هم پول فراوان و هم نوعی برنامهریزی منسجم در پس صحنه آن وجود دارد. با توجه به شباهت تمام و کمال برنامههای اجرا شده توسط برخی عناصر خاص قبل و بعد از انتخابات به مدلهای انقلابهای رنگی انجام شده در آسیای میانه و اروپای شرقی و همچنین وجود قرائن فراوان در مورد هماهنگ بودن آشوبگران و مزدور بودن بخش مهمی از آنها، این دیدگاه اکنون قوت یافته است که عوامل اصلی گرداننده این آشوبها با کانونهای اطلاعاتی بیرون از کشور به طور کامل مرتبط هستند و البته شناسایی و برخورد با آنها نیز با جدیت در حال پیگیری است.
مشکل اصلی طراحان این آشوبها اکنون این است که اولاً آشوبها به هیچ وجه فراگیر نشده و فقط در چند منطقه شمال تهران محدود مانده و ثانیاً 25میلیون نفری که به آقای احمدینژاد رأی دادهاند تا ابد این صحنهها را تماشا نخواهند کرد و اشارتی کافی است تا طومار همه اغتشاشگران درهم پیچیده شود.
لزوم بازگشت اعتماد ملی
از سوی دیگر هدایت آقایی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی درخصوص چگونگی بازگشت اعتماد ملی به جامعه گفت: در شکل طبیعی ماجرا عنصر اصلی برای اعتماد مردم به دولت، صداقت است و تنها به این ترتیب است که میتوان از مردم انتظار داشت که به دولت روی کار و نظام اطمینان داشته باشند. برای ایجاد این اعتماد در کشور مانند ایران 30سال زمان صرف شده، مردم هم این بار نشان دادند که به نظام اطمینان داشتهاند که رأیهایشان را به صندوقها ریختند اما شکستن دیوار اعتماد با تلنگری اتفاق میافتد، همین که مردم شاهد یک حرکت غیرصادقانه از سوی دولت باشند، آن روز را باید پایانی برای اعتماد دانست.
به گزارش اعتمادملی وی افزود: پس از عبور از این مرحله، مردم دیگر سکوت میکنند و این دولتها هستند که در ورطه خطرناکی میافتند و آسیب میبینند، زیرا دیگر اصلیترین پشتوانه خود را از دست دادهاند. در این مرحله وقتی دولت هر موضعی در مورد امور امنیتی بگیرد، دیگر نمیتواند انتظار داشته باشد که این موضعگیریها از سوی مردم مورد قبول واقع شود.
نظر شما