مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی کشور گفت : بیش از هزار مشاور دوره دیده و متخصص ژنتیک در شبکه مشاوره ژنتیکی کشور فعال هستند.
دکتر حبیب الله مسعودی فرید در حاشیه چهارمین همایش سالانه انجمن علمی نوروژنتیک ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود : این مشاوران در 150 مرکز مشاوره ژنتیک کار می کنند که از این تعداد، 105 مرکز، غیر دولتی و پنج مرکز، دولتی هستند.
وی دسترسی آسان و بهتر مردم به خدمات ژنتیکی، نظام مند کردن آن و پیشگیری از اختلالات ژنتیکی را از جمله اهداف ایجاد شبکه مشاوره ژنتیکی کشور بیان کرد. مسعودی فرید گفت : با تبادل تجربیات میان مشاوران ژنتیک و اجرای پژوهش های لازم، دانش ژنتیکی متخصصان ژنتیک کشور به روز می شود.
مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت های سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه هزینه مشاوره ژنتیکی در این مراکز زیاد نیست، افزود : 85 درصد مراجعان به مراکز مشاوره ژنتیکی نیازی به آزمایش های ژنتیک ندارند.
وی اضافه کرد : تنها 10 تا 15 درصد به آزمایش نیاز دارند که دولت در این مورد برای کسانی که بضاعت مالی کمی دارند، سالانه حدود یک میلیارد تومان یارانه در نظر گرفته است. مسعودی فرید با اشاره به اینکه70 درصد مراجعان به این مراکز کسانی هستند که ازدواج های فامیلی داشته اند، گفت : خیلی از این ازدواج ها ممکن است نیاز به آزمایش ژنتیک نداشته باشد و اگر در شرح حال آنها شواهدی مبنی بر وجود بیماری ژنتیک باشد نیاز به آزمایش دارند.
چهارمین همایش سالانه انجمن علمی نوروژنتیک ایران صبح امروز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران آغاز به کار کرد و تا جمعه 5 آذر ادامه دارد
نظر شما