با تصویب واردات کامیونهای دست دوم خودروسازان داخلی با دردسر تازه ای مواجه شدند.
مصوبه واردات کامیونهای دست دوم در شرایطی نهایی شد که کمیسیون تخصصی رسیدگی به این موضوع یعنی کمیسیون صنایع و فعالان صنعت خودرو و انجمن های وابسته به آنها مخالف این موضوع بودند.
به موجب مصوبه اخیر به شرکتهای ایرانی حمل و نقل جادهای اجازه داده میشود که با تایید سازمان راهداری و حملونقل جادهای، کامیونهای مورد نیاز خود را که استانداردهای روز را دارا بوده و عمری کمتر از سه سال داشته باشند، مشروط به وجود خدمات پس از فروش به نام شرکت خود وارد کنند . در این رابطه دولت مجاز است که تخفیفات گمرکی اعمال کند. استفاده از این تخفیفات منوط به خروج یک کامیون فرسوده با عمر بیش از 25 سال به ازای هر کامیون وارداتی است.
فولادگر ـ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ـ در آخرین اظهارنظر خود در خصوص دلیل مصوب شدن چنین موضوعی این طور عنوان کرده که یکی از دلایل نمایندگانی که موافق این مصوبه بودند، این بود که بعضی خودروهای دست دوم وارداتی کشورهای دارای برند های معتبر دنیا نسبت به کامیونهای ساخت داخل ارجحیت دارد و این کامیونها نسبت به کامیونهایی که با روش انتقال تکنولوژی وبا کیفیت پایین از برخی کشورها وارد می شوند و در داخل مونتاژ می شوند بهتر است و با تصویب این قانون به خروج خودروهای فرسوده نیز کمک خواهد شد.
وی افزود: تصویب این قانون هشداری بود به خودروسازان داخلی که این عدم رضایت نسبی نمایندگان مجلس در ارتباط با خواسته های مردم و رانندگان است و این امر نشان داد که خودروسازان باید تجدید نظرخاصی در شیوه عملکردشان داشته باشند.
وی تصریح کرد: برخی خودروسازان داخلی قرار دادهایی را با برخی شرکتهای آسیایی منعقد کرده اند و با روش انتقال تکنولوژی این کامیونها را در کشور مونتاژ می کنند و با حداقل فعالیت این کامیونها را تحت عنوان کامیونهای ساخت داخل وبا کیفیت پایین در بازار عرضه می کنند.
البته وی از ناامیدی خود از بازگشت چنین مصوبهای از شورای نگهبان سخن به میان آورده و گفته بعید است که شورای نگهبان بتواند به آن ایرادی وارد کند وتنها امیدواریم خودروسازان داخلی با عملکردشان کاری کنند که رانندگان به سراغ خودروهای دست دوم نروند.
البته این که چه شده دیگر لابی خودروسازان هیچ ممانعتی در راستای عملیاتی شدن این موضوع نداشته را میتوان به موضوع بازگشت تعرفه خودروهای سواری و اعتراضات و تجمعات خریداران کامیونهای داخلی نسبت به دریافت محصولی دانست که هیچ وقت رضایت خاطر آنها را جلب نکرد.
مجلسی ها یک بار با این که تعرفه 75 درصدی برای خودروهای سواری را مصوب کردند با توجه به اولتیماتومی که به سازندگان در راستای افزایش کیفی محصولاتشان داده شد، از رای بازگشتند تا خودروهای وارداتی تهدیدی برای بازار تولید داخل نباشد.
اما مطرح شدن دردسرهای سریالی کامیونهایی مثل محصولات چینی دانگ فنگ و هوو که در هیچ مقطعی درمانی چارهای قطعی برای رضایت خریداران آن دیده نشد و تجمعات پی در پی خریداران آنها در مقابل خانه ملت نمایندگان را راضی به مصوب کردن ورود کامیونهایی کرد که بسیاری از کارشناسان آن را تصمیمی غیرکارشناسی خواندند.
آنها معتقدند در اروپا پیمایش خودروهای کشنده سه برابر ایران است. این یعنی این که قرارست یک سری خودروهای فرسوده که عمر مفیدشان در کشور مبدا به پایان رسیده وارد کشور شوند.
باید دید که شورای نگهبان چه واکنشی به این مصوبه نشان میدهد./ق
نظر شما