حسین قضاوی تصریح کرد: بانک مرکزی آمادگی لازم را دارد که در جهت خدمترسانی و ارائه تسهیلات بانکی و تسهیل مبادلات اقتصادی خدمات خود را ارائه دهد.
وی در ادامه در مورد شرایط درنظرگرفته شده در بانک مرکزی و ترغیب مردم به سپردهگذاری یارانههای خود در بانکها، تصریح کرد: قاعدتاً به مجرد اینکه هدفمندی یارانهها اجرا شود وجوهی که به حساب مردم ریخته میشود بسته به ماهیتی که یارانهها به آن واریز میشود مشمول مقررات سپردهگذاری و سود گیری خواهد شد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: اگر یارانهها به حساب سرمایهگذاری کوتاه مدت واریز شده باشد قاعدتاً سود سپردههای کوتاه مدت از زمانی که هدفمندی یارانهها اجرا شود به حساب مذکور اختصاص خواهد یافت.
وی افزود: یارانهها تابع حسابهایی خواهند بود که وجوه به آنها واریز شده است؛ اگر حسابها قرضالحسنه و یا جاری اعلام شده باشد به طور حتم سودی به انها تعلق نمیگیرد.
* بررسی اختصاص سود به یارانهها در جلسات شورای پول و اعتبار
قضاوی در ادامه ضمن تاکید براینکه یارانههای تخصیصی به خانوارها از مقطعی که قانون هدفمندی یارانهها اجرا شود در اختیار آنها قرار خواهد گرفت، بیان کرد: مردم میتوانند به هر نحوی که میخواهند با یارانهها عمل کنند.
وی گفت: سیستم بانکی وجوهی را که از محل یارانهها در آن قرار میگیرد مطابق حسابها مشمول سود قرار خواهد داد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: ممکن است شورای پول و اعتبار در جلسات آتی راهکاری را برای جذابیت ماندگاری یارانهها در حسابهای مردم در نظر بگیرند؛ فرضاً سپرده کوتاه مدت ویژه با سود جذابتری را برای یارانهها معرفی کند.
به گفته وی، در حال حاضر سیستم بانکی به اندازه کافی جذابیت برای ماندگاری یارانهها در بانکها دارد تا مردم پول خود را خارج نکنند.
* اجرای هدفمندی یارانهها، نقدینگی را افزایش نمیدهد
قضاوی در ادامه اظهار کرد: به نظر نمیرسد با اجرای قانون هدفمندی یارانهها وضعیت نقدینگی به وضعیت پایانی سال نزدیک شود؛ اواخر هر سال معمولاً نیاز مردم به اسکناس نقد افزایش پیدا میکند و بانکها به طور سنتی پاسخگوی آن شرایط است.
وی تأکید کرد: الان با ریختن سرانه 81 هزار تومان پول به حساب سرپرستان خانوار نمیتوان این تصور را داشت که میل به نقدینه خواهی مردم افزایش پیدا کند و گرایش به نگهداری اسکناس بیشتری نزد خود داشته باشند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی ضمن بیان اینکه پیشبینی نمیشود نرخ رشد سپردهها از مورد مذکور تحت تاثیر روند کاهنده قرار گیرد، تصریح کرد: به نظر میرسد، سپردهها همان وضعیتی در طول سال را با اجرای قانون هدفمندی یارانهها داشته باشند؛ حتی سپردهها رشد بیشتری خواهند کرد چراکه مبالغ یارانهها که در حساب مردم بود تا دیروز نقدینگی به حساب نمیآمد ولی از زمانی که هدفمندی یارانهها اجرا شود این مبالغ جزء نقدینگی به حساب خواهند آمد.
وی گفت: همین امر میتواند عاملی برای رشد سپردهها با اجرای قانون هدفمندی یارانهها باشد.
* تاریخ جلسه ویژه بعدی بانک مرکزی و تشکیل ستاد ویژه در این بانک
این مقام مسئول در بانک مرکزی در ادامه در مورد تاریخ جلسه بعدی این بانک با مدیران عامل بانکها، گفت: در بانک مرکزی ستاد ویژهای تشکیل شده که به صورت مستمر وضعیت را در روزهای آینده مورد کاوش قرار خواهد داد و هر زمان که لازم باشد همکاران بانکی در سطوح مختلف میتوانند گردهم آیند و تصمیمات مقتضی را اتخاذ نمایند.
* مشکل بانکها در مورد اجرای نقدینگی در روزهای پایانی ماه "حاد " نبود
وی در ادامه این گفتوگو در مورد تقاضای بانکها برای اجرای قانون هدفمندی یارانهها در فواصل 10 الی 20 ماه و بررسی این مورد در جلسه ویژه صبح امروز، اظهار کرد: این امر یک "ترجیح " بود که از سوی بانک ها مطرح شد؛ بانکها میخواستند که هر گونه پرداختی از سوی آنها به صورت متوزان در روزهای مختلف یک ماه پراکنده شود.
قضاوی ادامه داد: به صورت سنتی، پرداختها در روزهای پایانی ماه افزایش مییابد به همین منظور بانکها ترجیح میدادند که پرداخت یارانهها و اجرای این قانون از اواسط ماه آغاز شود ولی به هر حال این امر سیاستی است که قیودی دیگری نیز در آن لحاظ میشود و صرفاً محدودیتهای نظام بانکی در این زمینه تعیین کننده نیست.
به گفته معاون اقتصادی بانک مرکزی، محدودیتهای نظام بانکی به قدری حاد نبود که بخواهد تعیین کننده نحوه تصمیمگیری در مورد اجرای قانون هدفمندی یارانهها باشد.
* افزایش ساعات کار شعب بعدازظهر بانکها با اجرای هدفمندی
قضاوی در ادامه با بیان اینکه سرجمع مبالغ واریزی به حساب سرپرستان خانوار تحت عنوان "یارانه "، کمتر از موجودی نقدی است که در سیستم بانکی وجود دارد، اظهار کرد: هماکنون حدود 80 هزار میلیارد ریال اسکناس و مسکوک در شبکه بانکی به غیر از بانک مرکزی وجود دارد؛ با این امر تمهیدات لازم در شعب تمامی بانکها برای تامین اسکناس صورت گرفته است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: دستگاههای خودپرداز باید در ایامی که قانون هدفمندی یارانهها به مرحله اجرا در میآید کاملاً پاسخگوی نیازهای مردم در مورد تامین اسکناس باشند. همچنین خزانههای تمام بانکها به اندازه کافی اسکناس ذخیره کردهاند.
وی گفت: اجرای قانون هدفمندی یارانهها در روزهای پایانی ماه نمیتواند مشکلی را در مورد کمبود اسکناس برای مردم به همراه داشته باشد.
این مقام مسئول در شبکه بانکی در ادامه ضمن اشاره به آمادگی خودپردازها و فراهم بودن بستر الکترونیکی لازم در این زمینه، تاکید کرد: قرار شده که شیفتهای شعب بانکها در این ایام به منظور خدمت رسانی به مردم از طریق در اختیار قرار دادن وجه نقد افزایش پیدا کند.
وی گفت: شعب بانکها در ایام آتی تا ساعت 18 باز خواهند بود و از این ساعت به بعد نیز هریک از بانکها که تمایل دارند میتوانند شعب خود را تا ساعت دیرتری نیز باز نگهدارند.
به گفته وی، تمامی مبادلات به صورت عادی و روان صورت خواهد گرفت و به محض اعلام رئیس جمهور در مورد اجرای قانون هدفمندی یارانهها ساعات کار شعب بعدازظهر و برخی دیگر از شعب افزایش خواهد یافت.
فارس نوشت: معاون اقتصادی بانک مرکزی در آمادگی کامل بانکها برای خدمات دهی به مردم جهت برداشت یارانه ها بدون هیچ مشکلی خبر داد و گفت: هماکنون حدود 80 هزار میلیارد ریال اسکناس و مسکوک در شبکه بانکی به غیر از بانک مرکزی وجود دارد؛ با این امر تمهیدات لازم در شعب تمامی بانکها برای تامین اسکناس صورت گرفته است.
کد خبر 116893
نظر شما