تا جایی که موج رسانه ای که به ویکیلیکس می پرداخت را تا حدودی متوجه خود کرد و خوراک جدیدی برای رسانه های منطقه و جهان فراهم کرد.
به گزارش خبرآنلاین روزنامه الیوم السابع چاپ مصر از بدو انتشار این خبر به انتشار جزئیات آن و تحلیل ها و پیش بینی ها در مورد آن پرداخت و در جدیدترین مطلب خود در این خصوص به گفتگو با سه تن از کارشناسان مصری متخصص در امور ایران رفته و این تحول اخیر در سیاست خارجه ایران و دستگاه دیپلماسی کشور را واکاوی کرده است.
احمد لاشین، استاد مطالعات ایران در دانشگاه عین شمس در این باره تصریح کرد: شاید این برکناری برای ما ناگهانی باشد در حالی که برخی اظهارات متکی عکس العمل هایی از سوی احمدی نژاد داشته و چندین بار او را تهدید به عزل کرده است.
وی در ادامه می گوید: برخی منابع حاکی از آن است که احمدی نژاد سعی در ایجاد دگرگونی در قانون اساسی به منظور امکان نامزدی برای سومین بار به وی داده شود و برای رسیدن به هدفش تلاش می کند همه اطرافیانش را از موافقان این نظر بچیند که علی اکبر صالحی دارای همان سیاست های احمدی نژادی است.
محمود فرج، مدیر سابق دفتر حفظ منافع مصر در تهران نیز به آنچه اختلاف دیرینه میان احمدی نژاد و متکی خوانده اشاره و تاکید کرد: اختلاف این دو در دیدگاه ها، گرایش ها، چگونگی تعامل با مشکلات و چالش های منطقه و مذاکره درباره انرژی هسته ای و این برکناری به نوعی جایگزینی یک فرد تندروتر است.
وی بر این باور است که با رفتن متکی و سرکارآمدن صالحی در سیاست خارجه ایران شاهد دگردیسی نخواهیم بود چرا که دیپلماسی ایرانی توسط شورای امنیت ملی و رهبری ایران صورت می گیرد.
دکتر عادل عبدالمنعم سویلم، استاد مطالعات ایران در دانشگاه عین شمس نیز معتقد است: سیاست معتدل متکی با جهت های کلی و ستیزه جویانه احمدی نژاد سازگار نیست و متکی معتقد به سرعت در روند هسته ای نیست و این نقطه مخالف رئیس جمهور است.
وی می افزاید: این تحول ایران نوعی خط و نشان کشیدن احمدی نژاد برای غربی هاست که ثابت کند وی کماکان همان احمدی نژاد است با نیم نگاهی به اولویت قراردادن پرونده هسته ای در سیاست خارجه است.
/30
نظر شما