محمود عزیزی: فراکسیونهایی که هر کدام نمایندگی بخشی از حوزههای تخصصی را میکنند و به عنوان بازویی برای کمک به هر یک از این بخشها استفاده میشود.
یکی از ویژگیهای جالب فراکسیونها حضور چهرههای متفاوت به لحاظ مشی سیاسی در زیر چتر آنهاست. موضوعی که در فراکسیونهای تخصصی مجلس بیشتر به چشم میآید.
فراکسیونها را باید در حکم بازویی مشورتی برای تأثیرگذاری در زمان بررسی لایحه بودجه و قوانین فرادستی به حساب آورد. آن چنان که در جریان تصویب برنامه پنجم، اعضای فراکسیون مدیریت شهری حضور فعالی در بحثهای برنامه داشتند.
در میان فراکسیونهای سیاسی مجلس هم فراکسیون اصولگرایان، اقلیت، اقتدار ملی، انقلاب اسلامی مهرورزی قرار دارند. تقسیمبندی که براساس آن میتوان فراکسیون اصولگرایان و اقتدار ملی را در زمره منتقدان دولت و انقلاب اسلامی و مهرورزی را در زمره حامیان دولت دانست. فراکسیون انقلاب اگر چه از مهرورزی فعالتر است اما هنوز نتوانسته به جایگاهی که خواسته تشکیل دهندگان آن بوده، برسد.
اما تب ایجاد فراکسیون پایانی ندارد، آنچنان که بعد از نشست رهبر انقلاب با جمعی از نخبگان در زمینه تدوین الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت نورالله حیردی سخنگوی فراکسیون آموزش پیشنهاد تشکیل فراکسیون الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت را در مجلس داد. قبل ازتر از آن هم در اواخر آذر ماه گروسی نماینده شهریار خبر از تشکیل فراکسیون ورزشهای رزمی را داده و گفته بود «این فراکسیون به طور اختصاصی برای فدراسیونهای کونگفو، ورزشهای رزمی، کاراته، تکواندو، بوکس، جودو و ووشو تشکیل خواهد شد.»
نگاهی به لیست فراکسیونهای مجلس نشان میدهد برخی از آنها قابل ادغام است. موضوعی که اکبر رنجبرزاده رئیس فراکسیون
مبارزه با دخانیات درباره آن میگوید: «این اقدام میتواند موجب کارآمدی بیشتر فراکسیونها شود.»
ابعاد واقعی جدول را در اینجا ببینید
نظر شما