۰ نفر
۱۳ تیر ۱۳۸۸ - ۰۸:۰۳

انوشیروان کیهانی زاده

تصویر اصل اعلامیه
امسال آمریکاییان سوم ژوئیه (12 تیرماه) را به عنوان سالروز تصویب اعلامیه استقلال تعطیل کردند زیرا چهارم ژوئیه، شنبه بود و یکی از دو روز تعطیل آخر هفته. به این ترتیب؛ امسال سه روز متوالی تعطیلی دارند و می توانند مسافرت بروند. اعلامیه استقلال چهارم ژوئیه 1776 و یکصد و 69 سال پس از ایجاد نخستین مهاجر نشین انگلیسی در آمریکای شمالی (جیمزتاون ـ ویرجینیا) به تصویب کنگره مهاجرنشیان که در شهر فیلادلفیا تشکیل جلسه داده بود رسید.

اعلامیه به قلم توماس جفرسون است که شهرت داشت نثری شیوا دارد. در این اعلامیه که به نام مردم صادر شده حق آزادی، حق شاد بودن و شادی کردن، حق حیات و حقوق دیگر و اینکه همه انسانها برابر خلق می شوند و دارای حقوق غیر قابل سلب دارند تاکید شده است. در اعلامیه به 26 مورد زورگویی دولت انگلستان اشاره رفته است و ضمن ظالمانه خوانده شدن حکومت لندن تاکید شده است که جورج سوم (پادشاه وقت انگلستان) شایستگی حکومت بر مردمی آزاد را ندارد و ....

مهاجرنشینان انگلیسی که شمار آنها تا آن زمان و ظرف 169 سال به 13 منطقه و عمدتا در شرق و شمال شرقی ایالات متحده فعلی رسیده بود جزیی از قلمرو انگلستان بشمار می رفتند و فرماندار انگلیسی داشتند که مقر او در ویلیامزبرگ بود.

تحقق این جدایی بدون جنگ صورت نگرفت و این جنگ که با کمک فرانسه ــ رقیب اروپایی انگلستان ــ انجام گرفت سالها طول کشید. سالروز امضاء شدن اعلامیه استقلال آمریکا دراین کشور روز ملی و تعطیل عمومی است. آمریکاییان باوجود جدایی از انگلستان، زبان و فرهنگ انگلیسی را حفظ کردند و جز دو دهه نخست، متحد دولت لندن هستند. سران ایالات متحده جز سه تن از آنان (کندی و ریگن که ایرلندی الاصل بودند و اوباما که دورگه سیاهپوست است) بقیه آنگلوساکسون بودند.

بیکاری در آمریکا به 9 و نیم درصد نیروی کار رسید
پنجشنبه (دوم ژوئیه) و پس از اینکه وزارت کار ایالات متحده اعلام کرد که ماه گذشته (ژوئن 2009) 465 هزار آمریکایی دیگر کار خودرا از دست داده اند و درصد بیکاران به 9 و نیم درصد رسیده که در 26 سال گذشته سابقه نداشته بورس سهام (وال استریت) 223 واحد سقوط کرد و موضوع بیکاری و رکود اقتصادی خبر اول شبکه های تلویزیونی شد. ادامه رکود اقتصادی و گسترش بیکاری نشان داده است که تدابیر دولت در این زمینه تاکنون کارساز نبوده است. اهل نظر در مصاحبه با شبکه های تلویزیونی گفتند که کمک های دولت عمدتا به بنیادهای مالی (بانکها) شده و تاثیری بر بازار کار نداشته است.

کالیفرنیا و چند ایالت دیگر آمریکا در آستانه ورشکستگی
فرماندار کالیفرنیا پنجشنبه شب اعلام کرد که این ایالت 26 میلیارد دلار کسر بودجه دارد و او تصمیم به اعلام وضعیت فوق العاده گرفته است و از این پس تا حل مسئله راهی جز دادن ورقه «آی. او. یو» به جای پول به طلبکاران ایالت ندارد و حتی ممکن است که بابت قسمتی از دستمزد به برخی از کارکنان ایالت چنین اوراقی داده شود.

این اوراق یعنی پرامیس نوت (ورقه بدهی دولت) و معنای لغوی آن این است: من به شما بدهکار هستم (با ذکر مبلغ). وی گفت که ناچار است برخی از ادارات دولتی ایالت را سه روز در هفته کند تا در پرداخت صرفه جویی شود ولی سعی خواهد کرد که مدارس بکار خود عینا ادامه دهند. به گزارش رسانه ها چند ایالت دیگر آمریکا از جمله ایلی نوی، پنسیلوانیا، اوهایو، کارولینای شمالی و کانکتیکت همین وضعیت را دارند.

اصحاب نظر گفته اند که ولخرجی ها و کاهش درآمد از «گپیتال گین = سود سرمایه گذاری» باعث این وضعیت شده است. در مورد کالیفرنیا پرداخت بدون بازرسی به متقاضیان کمک و پناهندگان مزید بر علت بوده است. آوارگان خارجی با انواع کلک و حقه وارد آمریکا می شوند و عمدتا در کالیفرنیا سکونت می کنند و انواع کمک مالی از ایالت می گیرند و زیرمیری هم کار می کنند (کارکردن با پول نقد و بدون دادن مالیات به ایالت) و صدها تن از این آوارگان ایرانی هستند.

افشاگر ظلم سیاه
فیلیپ کورتین تاریخدانی که نیم قرن از عمر خودرا صرف پژوهش درباره انتقال نزدیک به ده میلیون برده سیاهپوست از آفریقا به قاره آمریکا کرد و به تشریح جزئیات این بزرگترین و غم انگیز ترین تجارت انسان در بیش از ده کتاب پرداخت که داستان نگاران و سینماگران به یافتن سوژه از میان آنها سرگرم شده اند پریروز در 87 سالگی درگذشت.

پیش از تلاش پروفسور کورتین، بسیاری از نکات این تجارت انسان در پرده ابهام بود. وی ضمن پژوهش های خود از چند شورش سیاهپوستان که در آفریقا و عمدتا آفریقای غربی شکار و با کشتی به قاره آمریکا منتقل می شدند پرده برداشته که سه چهار مورد آن در میان راه و در کشتی های حامل برده صورت گرفته بود. کورتین برای یافتن جزئیات این جنایت که 250 سال طول کشیده بود 48 سفر به قاره آفریقا و کشورهای آمریکای لاتین و جزایر کارائیب کرده و آرشیوها و گزارش های ناخدایان کشتی ها را خوانده بود. بیشتر این تجارت توسط پرتغالی ها صورت گرفته بود.

سیگار و الکل در روسیه بیداد می کند و نیز پیدایش طبقه در این جامعه بی طبقه سابق!
شبکه تلویزیون عمومی آمریکا (پی بی اس) که به مناسبت دیدارقریب الوقوع اوباما از روسیه، گزارشگر ویژه به این کشور فرستاده و پخش گزارش های این گزارشگر از وضعیت روسیه را آغاز کرده است. این گزارشگر در دو گزارشی که تاکنون در این زمینه پخش شده گفته است که الکل و سیگار در روسیه بیداد می کند و اعتیاد به مصرف این دو ماده متوسط عمر مردان روسیه را به 60 سال محدود کرده است و نیز کاهش کارایی.

این گزارشگر سپس از مشکلاتی از قبیل وضعیت درمان سخن گفته و از ایجاد طبقه در جامعه روسیه و افزایش شکاف میان دارا و ندار که تا دهه پیش وجود نداشت و عدم رضایت اکثریت از این وضعیت. این گزارشگر گفته است که روس‌ها نمی دانند که چرا عده ای کم این چنین چند روزه میلیاردر شده اند و چرا ناگهان بهای آب و برق و تلفن و اجاره تا این حد بالا رفته است.


کدام ملت خاصیت درمانی برگ بیدرا کشف کرد: ایرانیان و یا چینیان؟
عرق برگ درخت بید (بید شیرین) همان خاصیت آسپرین را در پیشگیری از سکته مغزی و حمله قلبی و رقیق سازی خون دارد، البته به میزانی ضعیف تر و یک ضد درد است و بر خلاف آسپرین به معده هم آسیب نمی زند. در مورد تاریخچه کشف خاصیت عرق برگ بید که 25 قرن سابقه دارد و به زمان کنفوسیوس می رسد، به درستی معلوم نیست که کدام ملت، زودتر آن را مورد استفاده قرار داده اند: ایرانیان و یا چینیان. هردو ملت در آن زمان همسایه بی واسطه بودند و با هم وسیعا مراوده داشتند، ولی نوشته های چینی که به خاصیت درمانی برگ بید و سایر ریشه ها، برگها و گلهای گیاهان اشاره کرده قدمت بیشتری دارد.

تاریخ قدیمی ترین این اسناد مربوط به ژوئیه سال 470 پیش از میلاد است. با وجود این؛ سابقه نگاران علوم، ایرانیان را مخترع تقطیر و عرقگیری گیاهان و گلها از جمله مینت (نعناع) بشمار آورده اند. یونانیان باستان و مردم مدیترانه هم در این کار سابقه طولانی داشته اند.

کد خبر 11986

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =