محمد میرزایی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران،افزود: ۹۴ درصد از خدمات بهزیستی بر مبنای نظارهگر بودن توسط بخش خصوصی انجام میشود.
میرزایی با بیان اینکه ۳۲ هزار معلول در استان شناسایی شده که دارای معلولیت خفیف، متوسط و شدید هستند، ادامه داد: از این تعداد ۹ هزارمعلول مستمری بگیر هستند.
وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد معلولیتها ژنتیکی و ۵۰ درصد دیگر بر اثر حادثه است، تصریح کرد: سیاست سازمان بهزیستی در پیشگیری از معلولیت است که در همین راستا آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج در خانوادههای دارای معلول انجام و هزینه آن توسط بهزیستی پرداخت میشود.
میرزایی با تاکید بر اینکه آگاهسازی و توانمندسازی از سیاستهای سازمان بهزیستی است، گفت: اصحاب رسانه در این زمینه نقش موثر داشتند و این امر از طریق آنان محقق شده است.
وی تصریح کرد: سالانه ۱۰ درصد از مددجویان در حوزه امور اجتماعی و توانبخشی از چرخه حمایت بهزیستی خارج میشوند.
میرزایی بیان کرد: بهزستی پس از اعطای تسهیلات اشتغال به مددجویان تا ایجاد شغل و خودکفایی، این مددجویان را تحت حمایت دارد تا مددجویان بدون نگرانی از قطع مستمری قبل از توانمندسازی نسبت به دریافت تسهیلات اشتغالزایی اقدام کنند.
وی با اشاره به وجود ۹۷۰ تعهد اشتغال سازمان بهزیستی استان در سال گذشته، تصریح کرد: در سال گذشته حدود ۲۵۰۰ شغل ایجاد شد که بیش از تعهد بوده است.
میرزایی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد از خانوادههای دومعلولیتی روستایی استان تکمیل پرونده شده و تا پایان سال جاری مسکن خود را دریافت خواهند کرد، اظهار کرد: هدف این است که تا پایان سال جاری هیچ خانواده دو معلولیتی مشکل مسکن نداشته باشد.
وی اظهار کرد: تغییرات در مستمری مددجویان بسیار چشمگیر بوده و در برخی اوقات تا پنج برابر افزایش داشته است.
میرزایی ادامه داد: در سال جاری حدود دو هزار معلول شدید پشت نوبتی داشتیم که در حال حاضر هیچ پشت نوبتی در حوزه امور اجتماعی و توانبخشی وجود ندارد.
وی با اشاره به وجود ۳۳۰۰ خانواده مستمری بگیر در حوزه امور اجتماعی، گفت: سال گذشته با اعطلای تسهیلات و حمایت بهزیستی حدود ۲۵۰ نفر از چرخه حمایت خارج شدند.
میرزایی گفت: در طرح مالی خرد ۳۶۰ گروه به منظور توانمندسازی و دریافت تسهیلات اشغالزایی در روستاها به بانکهای عامل معرفی شدند.
وی اضافه کرد: طبق تفاهمنامه منعقد شده با سازمان تامین اجتماعی در حوزه امور اجتماعی و توانبخشی برای ۲۷۰۰ زن سرپرست خانوار بیمه تامین اجتماعی فراهم شد تا در آینده بازنشسته سازمان تامین اجتماعی شوند.
میرزایی اظهار کرد: شهرستانهای کوهرنگ، بن و سامان اورژانس اجتماعی ندارند اما مابقی شهرستانهای استان دارای اورژانس اجتماعی هستند و از این شهرستانها در مواقع نیاز به شهرستانهایی که نیاز است در مدت زمان ۲۰ دقیقه اورژانس اجتماعی ارسال خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری در مجموع دارای شش مرکز اورژانس اجتماعی و هفت خودرو است.
وی با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دو مرکز خیریه در استان وجود داشته است اما اکنون هفت مرکز هستند، اظهار کرد: تعداد معلولان تحت پوشش بهزیستی در سال ۵۷ دو هزار نفر و اکنون ۳۲ هزار نفر هستند.
وی افزایش مراکز توانبخشی از سه به ۷۶ مورد، افزایش تعداد زنان سرپرست خانوارتحت حمایت بهزیستی از ۲۰۰ به ۳۳۰۰ نفر، ایجاد شش مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست، ایجاد ۲۰ مرکز آسیب دیده، کودکان کار و اورژانس اجتماعی، ایجاد ۹۰ مرکز مشاوره اجتماعی و ۱۹ مرکز بازپروری معتادان را اقدامات صورت گرفته در دوران پس از پیورزی انقلاب اسلامی عنوان کرد.
معاون توانبخشی بهزیستی استان معصومه محمدی نیز با تاکید بر اینکه سیاست بهزیستی نگهداری معلول در منزل است، گفت: اکنون ۱۶ مرکز شبانهروری نگهداری معلولان در استان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۶۵۰ دانشآموز و ۴۰۷ دانشجوی معلول در استان وجود دارد که در مقاطع مختلف تحصیل میکنند، خاطرنشان کرد: ۵۰۷ معلول ضایعه نخاعی نیز وجود دارد که حق پرستاری به خانوادههای آنان داده میشود.
محمدی گفت: باید معلولان را در جامعه پذیرفت نه اینکه به آنان به دید ترحم نگاه کرد زیرا دارای توانمندی هستند و میتوانند در عرصههای گوناگون نقشآفرینی کنند.
۴۶
نظر شما