رسانه های پاکستانی به نقل از سرلشکر 'آصف غفور' سخنگوی ارتش این کشور گزارش دادند هواپیماهای نظامی هند در اقدامی غیرقانونی وارد حریم هوایی پاکستان و آسمان شهر مظفرآباد شدند.
ارتش پاکستان گفت جنگنده های هندی بخش هایی از منطقه بالاکوت را بمباران کردند که البته این حادثه هیچ گونه تلفانی نداشته است.
سخنگوی ارتش پاکستان افزود واکنش سریع جنگنده های پاکستان و شلیک به طرف جنگنده های مهاجم باعث شد تا هواپیمای هندی مجبور به ترک منطقه شوند.
رویارویی نظامی پاکستان و هند، تنش ها میان این دو کشور همسایه را وارد مرحله جدیدی کرد. هند پس از حمله تروریستی اخیر در پلواما کشمیر پاکستان را به واکنش متقابل نظامی تهدید کرده بود.
عمران خان نخست وزیر پاکستان در واکنش به مواضع اخیر دهلی و تهدید به اقدام نظامی در داخل خاک پاکستان، هشدار داد که هند دست از جنگ طلبی بردارد در غیراین صورت پاکستان قاطعانه به هرگونه تجاوز پاسخ خواهد داد.
شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان در واکنش به تجاوز جنگنده های هندی هشدار داد که هند، دست از اقدامات تحریک آمیز بردارد.
در پی حمله انتحاری در کشمیر و کشته شدن 44 تن از نظامیان هندی، تنش ها میان دهلی نو و اسلام آباد بالا رفت. دولت پاکستان در پاسخ متقابل به اقدام هند برای فراخوانی سفیرش از اسلام آباد، هفته گذشته سفیر خود را از هند بازگرداند.
استقلال پاکستان و جدایی از هند در سال 1947 میلادی، وقوع چندین جنگ میان دو کشور، رقابت در آزمایش های اتمی و پرتاب موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای، بازداشت صیادان در آبهای آزاد، موضوع برداشت از حوزه های آبی مشترک، مشکلات اخذ روادید تجاری، اقدامات تروریستی در دو کشور، قربانی شدن شهروندان پاکستانی و هندی و انگشت اتهام بسوی اتباع دو کشور در این حملات و درگیری ها میان مرزبانان هند و پاکستان را می توان از دلایل عمده سردی روابط سیاسی و اقتصادی میان دو کشور همسایه در منطقه جنوب آسیا عنوان کرد.
این درحالی است که روابط هند و پاکستان طی چند دهه گذشته همواره شاهد تنش های متعددی بوده، تنش هایی که حتی موجب صف آرایی نیروهای نظامی دو کشور در منطقه مرزی شده است و این بار نیز هند پس از حمله در منطقه پولواما، پاکستان را به واکنش متقابل تهدید کرد.
52311
نظر شما